Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mórahalom - Gyógyfürdő, TájGazda

Családok, fiatalok, öregek, és a naturisták is otthon vannak ebben a fürdőben. Mórahalmon a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben nagyon sok információs táblát használnak,

hiszen a fürdőzőket el kell irányítani, tudtukra kell adni, hogy mit, hol találnak meg a fürdő 15 000 négyzetméteres parkosított területén. De van két olyan táblájuk is, amelyik a bejárat előtt morfondírozó vendégeknek ad tanácsot.
Zsúfoltság – ez a tábla azt jelenti, hogy van még néhány talpalatnyi hely a fürdőben, de nagyon sokan vannak benn. Ha úgy dönt az ember, hogy mindezek ellenére is bemegy, akkor erről tudja, hogy nehezen talál majd magának kényelmes pihenőhelyet.
Megtelt – ez a tábla az jelenti, hogy egyszerűen nem lehet bemenni a fürdőbe. Ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor várnia kell arra, amíg kijönnek, mert csak annyi főt engednek be, amennyi kijött. Már többször volt olyan nap egy szezonban, amikor ki kellett tenni a „Megtelt” táblát. Télen, nyáron rendszeresen zsúfolt házzal mennek. Kiváló gyógyászati részlegük is van, a vizük minősített gyógyvíz, sokan keresnek gyógyulást, pihenést a fürdőben. Nyáron 21, a téli hónapokban tizennégy fedett és két kültéri medencét használhatnak a vendégek. Az országosan is egyedülálló szaunaparkunk összesen 11 szaunával és a hozzá tartozó relax medencetérrel tökéletes kikapcsolódást nyújt a szülők, nagyszülők számára. A fürdő többgenerációs, a medenceterek úgy vannak kialakítva, hogy a felnőttek mindig láthatják a gyerekeket, és ők maguk is fürödhetnek, vagy éppen pihenhetnek. A fürdő helyén 1964-ben Beszédes Kornél tervei alapján épült egy tisztasági fürdő, mely két fedett és két nyitott medencéből állt. Az alapításkori fürdőt a helyiek és a környékbeli tanyavilágban élők látogatták. Évtizedekig fel sem merült, hogy változtatni kellene. A nyolcvanas évek közepén azonban megmozdult a fürdő állóvize, egy magánszemély, Kószó Dezső kétmillió forintot adományozott a településnek, kifejezetten egy úszómedence megépítésére. Az adományozó emléktáblája ott áll az uszoda partján.
Akkor megépült az uszoda, de az igazi fürdőfejlesztés 1999-ben kezdődött el, a nagy ugrás éve pedig 2003 volt. Kimondatott ugyanis, hogy a fürdő, mint turistavonzó attrakció Mórahalom egyik stratégiai ágazata lett. 2002-ben, az országban a 41-ként kapták meg a gyógyfürdő besorolást. Ez nagyon fontos volt a későbbi pályázatok elkészítéséhez. Ettől kezdve tényleg nem volt megállás, minden évben bővült valamivel a fürdő. Sorrendben: 2003-ban átadásra került egy 110 m2-es gyógy- és élménymedence, mely a Thermál Panzió és a fürdő új, fedett szárnya között helyezkedik el, télen és nyáron is használható. Ugyanebben az évben ősszel kezdődött el az a beruházás, melynek során a régi épületeket elbontották és egy háromszintes korszerű, tetőtér beépítéses épülettömb épült. Itt gyógyászati és wellness szolgáltatások, medencék, szaunák, szolárium, fitness terem, kozmetika, pedikűr-manikűr került elhelyezésre. A tetőtérben kialakításra került két előadóterem, amelyek alkalmasak kisebb konferenciák, előadások lebonyolítására. 2004-ben május 29-én átadásra került a családi csúszdás élménymedence, a csúszdás gyermek- és bébipancsoló, valamint a gyógy-, élmény- és tanmedence. A fürdő teljes megújulása és arculatváltása következtében, a komplexum új nevet és megújult arculatot kapott, a fürdő felvette az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nevet. A négycsillagos gyógyfürdő minősítést 2006-ban kapták meg. Megépült a nyári bejárat a fürdő északi részén. Itt kialakításra került egy kétirányú kávéház, több parkoló és felállítottak egy 300 férőhelyes rendezvénysátrat is. 2010-ben adták át baba-mama barát épületszárnyunkat, ahol ideális feltételeket teremtettünk a gyermekekkel érkező családok együttlétének. Ennek az épületnek a tetején alakítottak ki egy naturista részt is, ahol szauna, nyitott terasz, jakuzzi és pihenőrész áll a vendégek rendelkezésére. Ez egy teljesen elszeparált terület, ahová csak külön díj ellenébe lehet belépni, és ahol minden feltétel biztosított ahhoz, hogy a naturisták jól érezzék magukat. Szauna parkjuk népszerűségére egyetlen adat: egy év alatt megtartott 600 szauna szeánszaikon általában 9000 vendég vesz részt. A Szent Erzsébet nevet 2008-ban. Árpádházi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulóján vette fel a fürdő. A fürdő hivatalos neve azóta: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő (az egészség és a családok szolgálatában).

Pin It
contentmap_plugin

Hírlevél feliratkozás, TájGazda

Ajánlott cikkeink

 • Az első lapátkerekes gőzhajónk

  Kisfaludy gőzös, TájGazda

  A Kisfaludy gőzös az első lapátkerekes, személyszállító-gőzhajó volt a Balatonon. Nevét a Balaton költőjéről, Kisfaludyról kapta. Fedélzetén 300 utas szállítására volt lehetőség és 2000 mázsa teherbírású uszály

   
 • Szalvétába öltöztetett ajándéktárgyak

  Szalvétába öltöztetett ajándéktárgyak, dcoupage, TájGazda

  Szerintem többünkben fogalmazódott már meg, hogy egy szerettünknek valamely jeles nap alkalmából saját magunk által készített ajándékot adjunk. Hiszen annál nagyobb boldogság nem is érheti

   
 • Az Ungerbauer Családi Borpince

  Ungerbauer Családi Borpince, TájGazda

  Míg a felnőttek boroznak, a gyerekek mustot és házi szörpöt kóstolnak... A borcímkét húsz évig tervezte Ungerbauer György, az Ungerbauer Családi Borpince tulajdonosa.

   
 • Organikus Energia - Ébredés a természettel

  Friss, üde, zamatos, ahogyan a természet adta. Organikus Energia a szervezet mindennapi mozgató rugója. Egészséges, energizáló, vitamin,- és tápanyagdús.

   
 • A családi hagyomány

  A családi hagyomány, TájGazda

  Úgy tartják, hogy a családi hagyományt nem szabad megszakítani, apáról fiúra kell továbbvinni. Íratlan szabály szerint pedig az örökölt vagyont nem illik pénzzé tenni, ha csak a sors nem kényszeríti erre az örököst.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére