Az íj ősidők óta egybefonódik a magyarság fogalmával, a hungarikumok között is helyett kapott. Őseink nagy mesterei voltak e fegyver használatának. A monda szerint a sebesen vágtázó lovakon
Az emberi kreativitás határtalan! Ezt bizonyítják folyamatosan az oldalunkon bemutatott kézművesek, amikor egy-egy technikát igényességükkel, találékonyságukkal, kitartásukkal,
Kerítésszaggató, papramorgó, torokköszörű, targyi - megannyi népi elnevezése van egyik kedvelt szeszes italunknak, a pálinkának, amely megnevezést az Európai Uniós eredetvédettség alapján kizárólag
Pasztellkrétával festett képek, amelyekhez az alkotó, azért választott sötét alapot, hogy minél jobban érvényesüljön a csillagvirágnak is nevezett havasi gyopár fehér színe.
Mióta az eszemet tudom, mindig is Géza bácsi (Vetró Géza) volt a helyi szódás. Gyerekként, ha megláttuk a barna barkast, összenéztünk és kiáltottunk: Ott jön a szódás!
Az Aranykalásztészta idén alakult száraztészta gyártó családi vállalkozás. Lebbencstésztájuk máris „helyi termék” különdíjat kapott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK).
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.
Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,