Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

| Nagycétény|

Valószínűleg az angol név nem egyértelmű mindenkinek, de a LittleYarn kis fonalat jelent. Kis fonal, egy gombócnyi fonal, amelyből az ügyes kezek által születnek meg olyan kiegészítők vagy épp játékok, amelyek minőségi és egyedi díszei

is lehetnek a lakásnak, főleg a gyerekszobának.

A LittleYarn mögött igazából két barátnő áll, akik a koronavírus idején tanultak meg horgolni. A kézművesség sosem állt tőlük messze, de a horgolás ekkor került igazán közel hozzájuk, inspirációjuk is bőven volt, hiszen a családban van édesanya és nagymama is, akiknek nem idegen a horgolótű vagy a fonal.

Mivel még mindketten egyetemisták, ezért a szabadidejüket szentelik ennek a hobbiból eredő kisvállalkozásuknak, amit nagy lelkesedéssel csinálnak a gyakran sok feladattal járó egyetemi tanulmányok mellett. Ez a finommotorikai munka, így biztos kedvező, nyugtató hatással van a stresszesebb vizsgaidőszakok alatt is.

Bár ma már ügyesen megy nekik egy- egy komplikáltabb minta elkészítése is, a kezdetekkor sok gyakorlást igényelt minden. Hosszabb időbe telt, mire kitapasztalták, melyik minták az igazán jók, használhatóak, és a horgolási technika tökéletesítése se ment egyik napról a másikra. 

Csak 2021 nyarán döntötték el, hogy belevágnak a közös kisvállalkozásukba. Ezt megelőzte egy hosszabb folyamat, mely során magukhoz illő és találó nevet kerestek- talán ezt volt a legnehezebb eldönteni-, logó tervezése, termékpaletta ismertetése, hogy kinek és mit is fognak készíteni. 

Kínálatuk főleg a legkisebbeknek szól, különböző plüssállatok, horgolt szundikendők és rágókák azok, amik a pici baba hű társai lesznek hosszú időre. Gyakran készítik el a gyerekek neveit is, amelyeket a kiságyba vagy falra lehet akasztani, így egyedi dísze lesz a szobának.

Bababarát fonallal és antiallergén üreges rosttal dolgoznak, így tényleg biztonságos a piciknek.

A jövőbe nézve kínálatukat tovább szeretnék bővíteni gyerekszoba kiegészítőkkel és dekorációval. A rendelések általában két héten belül elkészülnek (bár ezt egyes időszakok rendelési mennyiségétől és az egyetemi feladatoktól is függ), a színek saját tetszés szerint választhatóak és variálhatóak. 

 

A lányok munkái megtalálhatóak az alábbi facebook LittleYarn | Facebook

és instagram @_littleyarn_   oldalon, érdeklődés esetén is itt lehet felvenni velük 

a kapcsolatot. 

 

 LittleYarn képei

 

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...