Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Karancs, a falusi turizmusról elhíresült település rengeteg olyan gazdának ad otthon, aki a turizmussal kapcsolatba hozható termékeket termel. A kis település lakói elsőként a régióban már több évtizeddel ezelőtt felismerték,

hogy a Drávaszög egy megfelelő turisztikai infrastruktúra kiépítésével vonzó idegenforgalmi desztinációvá válhat. Ennek jegyében a roskadozó idős házakat elkezdték felújítani, lakhatóvá tenni, ügyelve arra, hogy azok megőrizzék régies és népies jellegüket. A falusi turizmus után pedig egyre nagyobb a kereslet, hiszen a rohanó 21. században egyre többen sóvárognak a nyugodt és csendes környezet után, amit Karancs képes biztosítani a turisták számára.

     Aki Karancson szál meg azt már a faluban is számos lehetőség és látnivaló várja. A Szabó Pincészet is egy olyan hely, amit érdemes meglátogatni. A Szabó család gabonatermeléssel, valamint szőlőtermeléssel és borkészítéssel is foglalkozik. Boraikkal már sokan találkozhattak, hiszen a család Kárpát-medence szerte részt vesz a nagyobb borászati eseményeken, ahol lehetőségük van boraik népszerűsítésére. Hála a minőségi boroknak és a sikeres marketingnek a Szabó bor után egyre nő a kereslet. Ezt felismerve mára már más szolgáltatásokat is nyújtanak a turistáknak. Lehetőség van például a borkóstolásra a család rusztikus stílusban kialakított kóstolótermében, amely egyszerre 56 fő befogadására alkalmas. Külső falai régi téglával vannak bevonva, a belső, piros-fehér csíkosra festett falon pedig felbukkannak a matyó hímzés motívumai. Borkóstolókat előre egyeztetett időpont szerint szerveznek, minimum 5 fős csoportokat fogadnak. A kóstoló során az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megismerkedni a kóstolt borok jellegzeteségeivel, de ha igény van rá a házigazdák szívesen beszélnek a táj történelméről és jellegzetességeiről is. Szőlő ültetvényük a Báni-hegy déli domborzatán helyezkedik el, így a minőségi termés garantált. Kínálatukban minden olyan minőségi bort megtalálhatunk, amelynek a Drávaszögi mikroklíma megfelel. Ilyenek például az Olaszrizling, a Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Tramini, Muscat Ottonel, Rosé, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot. Emelett egyre több, a vidékünkön ritkaságnak számító terméket állítanak elő, ilyenek például az úgynevezett gyöngyöző borok.

     Aki tehát teheti bátran keresse fel a Szabó családot, ha a Drávaszögben jár. Az internetes honlapuknak köszönhetően bárki hozzáférhet az elérhetőségeikhez, hívják őket bátran magyar, horvát vagy angol nyelven egyaránt!

Támogatóink:
Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...