Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Úgy tartja a mondás, hogy minél délebbre haladunk a Duna mentén a helyiek annál finomabb halászlét főznek. Ezen mondással bizonyára sokan vitába szállnának, hiszen mindenkinek a saját vidékének az ízei a legjobbak,

de afelől még sincs senkinek kétsége, hogy a Drávaszögban igen jól készítek ezt a nemzeti ételt. A mesterszakácsok szerint az említett mondás legfeljebb annyiban állhatja meg a helyét, hogy a népszerű étel elkészítéséhez használt egyik fő alapanyag, a pirospaprika délen könnyebben beérik. Ennek ellenére stabilan tartja magát a mondás, hogy a Drávaszögben főzik az egyik legjobb halászlevet, vagy ahogy ott nevezik, halpaprikást. Aki pedig étteremben kóstolná meg a népszerű  specialitást, az akkor dönt a legjobban, ha a csúzai Kovács Csárdába tér be egy bográcsnyi paprikásra. Az útszéli vendéglő 1998-ban nyitotta meg kapuit, konyhája az idők során Kárpát-medencei hírnévre tett szert. Vannak, akik több száz kilométert is utaznak csak azért, hogy megkóstolják a tulajdonos, Sipőc Árpád főztjét, aki számos főzőversenyen bizonyította már kulináris rátermettségét. Ezek közül a legnívósabb elismerés kétségkívül a Horvátország legjobb halászléfőzőjének járó titulus kétszeri elnyerése volt. Éppen ezért, hétvégénkként nem árt jó előre asztalt foglalni, mert különben előfordulhat, hogy csak némi várakozás után tudunk asztalhoz ülni. Sipőcék, akik csárdájukat nagybátyjuk után nevezték el, konyhájukban természetesen hagyományos ételeket is főznek, de a vendégek többsége azért tér be hozzájuk, hogy halat egyen. Nem csoda, hisz étlapukon a különböző halászlék mellett olyan halkülönlegességek is helyet kaptak, mint a harcsapörkölt, a sörben párolt süllő vagy épp a pontytepertő. Ezeket a finomságokat ráadásul autentikus, halászcsárdához méltó környezetben fogyaszthatják el a vendégek. Az étterem patinás falain a számos elismerő oklevél között számos érdekes fotó is helyet kapott. Ezeken a képeken az avatott szemek több híres embert is felismerhetnek, Sipőcék éttermében ugyanis már államelnökök, színészek és világsztárok is megfordultak, látogatásukat pedig lencsevégre kapták. 

Támogatóink:
Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

  • image

    Dobja fel a lángosost a térképre!

    Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


    image

    A fiatalos erőnlét elixírje

    Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


    image

    A rejtélyes fehér mák

    Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


    image

    Szappanok alkotta csokrok

    Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...