Az Aranykalásztészta idén alakult száraztészta gyártó családi vállalkozás. Lebbencstésztájuk máris „helyi termék” különdíjat kapott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK).
A Heves megyei Átányban, a Jámbor család évek óta egy olyan mezőgazdasághoz kötődő vállalkozás beindításán gondolkodott, amely megalapításával hozzájárulhatnak egy halmozottan hátrányos helyzetű település fejlődéséhez. „Azért a mezőgazdaságot választottuk, mert magunk is gazdálkodtunk, s a környéken is szinte mindenki ezt teszi” – mesél a kezdetekről id. Jámbor Dénes. A család összegyűjtötte korábbi tartalékait, majd pályázatíró és projektmenedzser fiuk közreműködésével sikeresen pályáztak a Leader-programhoz, s nyertek el csaknem 20 millió forintot. Így épült fel a rendkívül korszerűnek számító, maximum napi 500 kg kapacitású száraztészta gyártó üzem. „Termékeink a legkiválóbb és helyben előállított alapanyagokból készülnek, ezzel is hozzásegítjük a környék őstermelőit, kisvállalkozásait a fejlődéshez. Tésztáink kiváló minőségű tésztalisztből és valódi mélyalmos tojásból készülnek. Folyamatos fejlesztéseinkkel, saját és munkavállalóink képzésével, rövid időn belül meghatározó szerepet szeretnének betölteni a piacon.”- folytatja a bemutatkozást Jámbor Dénesné. Az egyéni vállalkozás durum, illetve 4 és 8 tojásos leves- és körettésztákat állít elő, háztartási és üzemi kiszerelésben.