Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben
Az európai szinten kultúrtörténeti jelentőséggel bíró tanyás településrendszer és gazdálkodási forma a magyar nemzeti örökség fontos részét képező sajátos térszerkezeti struktúra, melynek fennmaradása, revitalizációja, fejlesztése nemzeti érdek. A tanyás térségek fontos értéke, hogy potenciálisan alkalmasak a fenntartható fejlődés, az integrált, komplex vidékfejlesztés és a multifunkcionális mezőgazdaság Európában kialakult fejlesztési modelljének megvalósítására.

Területfejlesztési Koncepció

A tanyasi gazdálkodás és életfelfogás lényege az önfenntartás és a függetlenség. Ezen életforma megszüntetése politikai akarat volt. A tanyán élők korukat meghaladva, régóta művelik és nem kitalálták a fenntartható fejlődést. Nem boltban vették és veszik a fenntarthatóságot, hanem gyakorolják, apáról fiúra örökítik. A mai kor jelszavai a fogyasztói társadalom az egységesítés és tömegtermelés, aminek a tanyasi gazdálkodók nem, vagy csak elvétve tudnak megfelelni, megélhetésük, kilátásaik romlanak. A termékeik értékesítésének helye manapság alapvetőn a „városi” piac. A megtermelt termékek értékesítési korlátja lehet a termelt mennyiség, az alacsony feldolgozottság.

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...