Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Mandala, TájGazda

Legtöbbször ha valakiről, illetve a munkájáról írok, előtte mindig próbálok elmélyedni a munkákról készült képekben, alaposan megnézni azokat, figyelni magamra, hogy milyen érzéseket váltanak ki belőlem.

Maya mandaláit látva a lelkemet pozitív hullámok sokasága rohamozta meg: boldogság, béke, megkönnyebbülés. Sőt a beszélgetésünk során nem csak az alkotások, hanem maga a művész személye is megnyugvást, biztonságérzetet keltett bennem.

Maya nagyon fogékony a spirituális dolgok iránt, foglalkozik számmisztika tanácsadással és Bach virágterápiával is, emellett mandalákat és selymet fest, ami egy nagyon különleges világ. A mandalákat a hindu és a buddhista vallásban használják leginkább, jellemzően az istenek, a kozmosz képi formában történő ábrázolására. A mandaláknak gyógyító erőt tulajdonítanak, sokan már a látványukban megtalálják a lelki nyugalmukat, belső békéjüket, erejüket. A mandala utat szimbolizál, amelyet ha követünk rálelhetünk saját magunk középpontjára. A mandala-festést gyakran terápiaként is alkalmazzák betegségek kezelésére.

Így volt ezzel Maya is. Egy hosszan tartó betegség során, végső elkeseredésénél hozta elé a sors, amiért nagyon hálás. A mandala festés gyógyította meg Őt a betegségéből. Azóta ez az élete, ha csak teheti fest. 8 éve kezdett el mandalákat festeni és 4 éve selymet, de emellett faliképeket és ablakképeket is készít. Még gyerekkorában látta a szomszéd nénit selymet festeni, nagyon megtetszett már akkor neki. Mindig is tudta, hogy idősebb korában festeni fog. Kezdetben napi 2-3 képet festett, 1 éven át. Rengeteget gyakorolt, hogy tudja merre fog futni a festék, milyen gyorsan és mi az, amit enged. Egy kiállításon találkozott egy hölggyel, aki megtanította a selyemfestésre. Az alaplépések elsajátítása után több tanfolyamra is elment, mellette még többet gyakorolt, hogy e folyamatokat megértse és elsajátítsa. Hernyóselyem anyagra, néha pamut selyemre vagy más kevert szálas selyemre fest, selyemfestékkel. A sálaknál és kendőknél külföldről beszerzett festékeket használ. Az alkotás során először papíron megszerkeszti a képet vagy a mandalát, majd átmásolja a selyemre, meghúzza a kontúrjait és hagyja száradni. A megfestett sálakat gőzzel kifixálja egy erre a célra készített fixálóban 3 és fél óra alatt. Majd a megfestett selymet kimossa és levasalja. Festés közben mindig kikapcsol, ún.”FLÓ” állapotba kerül. Ekkor úgy érzi, hogy valaki segíti őt, irányítja a mozdulatait, amelyet nevezhetünk a felsőbb énjének vagy akár angyalnak is. Ez a „valami” vezeti a mozdulatait, irányítja az ecsetet tartó kezét. https://www.facebook.com/Maya-alkot%C3%A1sai-788737584504516/?fref=ts

Furcsának hangozhat, de a munkáiban angyali szeretet és gyógyítás van! Az alkotásaiban lévő csodákról a barátai, vevői tudnának a legtöbbet mesélni. Volt olyan eset, amikor egy hölgy vitt egy sálat tőle, és felhívta egy héttel később, azzal a kérdéssel, hogy mit festett a sálba? Hiszen mióta megvette a sálat, azóta az üzleti forgalma megnőtt. Vagy az egyik vásárló anyukájának vitt kendője, hozzásegítette a hölgyet meggyógyulni a betegségéből. Egyszer készített egy csakra sort egy gyógyító természetgyógyásznak, aki csodás dolgokat tapasztalt vele, amikor a betegekre terítette. Van, aki elaludt alatt, vagy bizsergést érzett abban a csakrában, ahol gond volt, de volt olyan, aki rájött mi az életfeladata.

Hogy kiből milyen gondolatokat, érzelmeket válthat ki egy mandal? Változó, hiszen mi emberek különbözőek vagyunk. Van, aki fogékonyabb a spirituális erőre, van, aki elutasítja. Én a saját tapasztalatomat tudom megosztani Önökkel, illetve a két és fél éves kislányaimét. Öröm volt nézni az arcukat, amint a képeket nézegették. Határtalan életöröm sugárzott arcukról. Csodálták a színes, változatos formákat ábrázoló képeket, sokáig nem engedték, hogy ellapozzak róluk. Tényleg van valami angyali ezekben a munkákban.

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...