Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Kis Károly bútorasztalos, KDL Bútor Kft., TájGazda

A hétvégi vásáron láttam meg Őket, a kirakott termékük vonzotta a vásárlók szemeit. A színes, festett, különböző formájú polisztirolból készült figurák egyaránt érdekelte a gyerekeket és a felnőtteket is.

Kíváncsivá tett, hogyan készítik, miként jött az ötlet a faldekorációk gyártásához.

Későbbi beszélgetésünkből kiderült, hogy nem ez a fő profilja a fiatal házaspárnak. A férj, Karcsi bútorasztalosként dolgozik. Egyedi gyártású bútorokat készít. Több mint 15 éve kezdte a bútorasztalosi szakmát. Az évek során gyűjtötte magába a tapasztalatokat, melynek köszönhetően vált jó iparossá. Egy szerencsétlen esemény következtében, 2 évvel ezelőtt úgy alakult, hogy saját vállalkozást indított. Véleményem szerint jól tette.

Bútort gyártani nem egyszerű feladat, bonyolult lépések sorozatából tevődik össze egy – egy rész, ami később meghatározó elem lesz valakinek az életében.
Munkáin látszik, milyen elképesztően jó a szaktudása, emellett szívét lelkét beleteszi az általa elkészített bútorokba. Olykor éjszakába nyúlóan dolgozik a műhelyében, hogy minél hamarabb elkészüljön az általa és a megrendelő által megálmodott bútordarab. Fontos számára, hogy a vevői maradéktalanul elégedettek legyenek. Igényes, szép dolgok kerülnek ki kezei alól.

Ámulatba ejtő, hogy egy jól képzett szakember milyen kis helyen milyen csodálatos dolgokat képes létrehozni. A műhelye felé közeledve érezni lehet a levegőben azt a jellegzetes „szagot”. Jelzi az érkezőnek, hogy itt bizony fával dolgoznak. Számomra ez a kellemes illat a nyugalmat, békét sugározza. Belépve a műhelybe megdöbbentem. Milyen pici, gondoltam magamban. Ezen a kis helyen, hogy képes ilyen fantasztikus egyedi bútorokat alkotni? Elmondása szerint egy csavarbehajtóval indította a vállalkozását, mára sikerült pár nagyobb teljesítményű gépet is beszereznie, melyek elengedhetetlenek a jó minőségű, esztétikus munka elvégéséhez.
Ez a kicsi műhely számtalan szépséges dolgot látott már és úgy vélem, hogy látni is fog még életében.

Érdemes böngészni a munkáiból: www.kdlbutor.hu, www.facebook.com/pages/KDL-B%C3%BAtor/613688765345929

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...