Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Jégszálloda a Déli-Kárpátokban, TájGazda

A Fogarasi-havasokban, a Bilea-tó szomszédságában tizenkettedik alkalommal építették fel a jégszállodát (www.hotelofice.ro illetve https://www.facebook.com/pages/Hotel-Of-Ice-Romania/164233180345928).

A nagyszebeni repülőtértől mintegy 80 kilométerre található, 2034 méter tengerszint feletti magasságban fekvő létesítmény kabinos felvonóval közelíthető meg. A Hotel of Ice szállodát Varga Attila és 25 fős csapata építette fel, a szakemberek a Maros megyei Magyaróról érkeztek, akiknek nem kis megpróbáltatást jelentett az extrém hidegben, gyakran 100 km/órás szélben dolgozni. Az építményhez a Bâlea-tóból kiemelt jégtömböket használták fel. A szállodához a jégtáblákból több száz 50x70x100 cm-es téglát faragtak, amit hóval rögzítettek egymáshoz. A belső terek és a 14 szoba díszítését egy jégszobrász végezte, aki idén olyan sikerfilmekből merített ötleteket, mint a Jégkorszak, a Star Wars, Rocky, Drakula, King Kong, Csillagok között, A passió, Marylin Monroe, Titanic vagy Harry Potter. Karácsonyra és Szilveszterre még a szálloda elkészülése előtt lefoglalták a helyeket, az ott alváshoz ilyenkor is előre kell jelentkezni. A kézzel faragott jégágyakhoz puha matracot, meleg takarókat, szőrméket és hálózsákokat biztosítanak, mivel a hőmérséklet -2 és +2 Celsius fok között van. A szálloda vendéglőjében jégasztaloknál szolgálják fel a finom falatokat. A jégbárban óriási választékban kínálják a lélekmelegítő italokat, amit stílszerűen jégből faragott poharakban kínálnak.
A téli ünnepek elteltével sem áll le az építkezés, a szálloda elkészülése után egész központot hoznak létre, iglukkal, jégtemplommal. Idén az egyik iglut a Hupikék törpikék faragványai díszítik, egy másikban a Jurassic-park őslényei fagynak jéggé, míg egy harmadikban a Dzsungel könyvének hősei fogadják majd a látogatókat. A témaválasztás a gyerekeknek kedvez, de fiatalok számára is vonzó a hely, ahol a lenyűgöző építményeknél káprázatosabb maga a táj, és jégközpont melletti Téli Parkban sízni, szánkózni, bobozni, snowbordozni lehet, illetve a sportolási lehetőségek mellett extrém szórakoztatásról is gondoskodnak a szervezők. A tervek szerint január végére az egész létesítmény, a jég-templommal együtt elkészül.     
A látványt nemcsak azok a turisták csodálják, akik olyan országokból érkeznek, ahol nem szokott havazni, a létesítmény mindenkit lenyűgöz. Telente közel 8000 turista látogatja meg Dél-Kelet-Európa egyetlen jégszállodáját – tájékoztatott Lidia Bădilă, a Hotel of Ice szóvivője.  Elmondta továbbá, hogy a sztárok is szívesen választják kulturális események, tévéadások, vagy video-klippek helyszínéül, de minden látogató számára felejthetetlen élményt nyújt a Jégközpont.

 • image

  Dobja fel a lángosost a térképre!

  Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


  image

  A fiatalos erőnlét elixírje

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


  image

  A rejtélyes fehér mák

  Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


  image

  Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...