Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Fischer Erzsébet selyemkendői, TájGazda

Fischer Erzsébet a felvidéki, vágsellyei járásban található Pereden él és dolgozik. Családi vállalkozásukban könyveléssel, illetve adminisztrációs munkákkal foglalkozik, emellett körülbelül hat évvel ezelőtt

felfedezte az üveg- és selyemfestés művészetét.
„Mindez eleinte csupán relaxációs kikapcsolódást nyújtott a mindennapok stresszes világából, viszont az idő múlásával beleszerettem a selyem puha, lágy tapintásába. Szépen apránként igyekeztem elsajátítani mindent, amit a selyem- és üvegfestés magában rejt, s eközben olyan vonzalom alakult ki bennem, mely egyre jobban az életem részévé vált. Festés közben szinte maguktól megszűnnek a problémák. A munka teljesen felold lélekben, s közben arra enged figyelmeztetni, hogy a színek a selymen pillanatról pillanatra hogyan változnak. Ebben az egészben számomra a legnagyobb örömöt a felszabadult, vég nélküli játék, új utak nyitása, a harmónia és a mások számára történő örömszerzés jelentik.
Köszönettel tartozom Blaškovič Natália akadémikus festőnek, Érsekújvárból, akitől kellemes környezetben, jó hangulatban, szinte meditatív állapotban sajátíthattam el a selyem- és üvegfestés technikáját. Sokat köszönhetek neki, főleg azt, hogy ennyire megszerettette velem ezt a munkát. Ma már úgy érzem, hogy amiről annak idején csak álmodoztam, az mára valósággá vált. Nekem ez egy olyan ajándék, amit szeretnék másokkal is megosztani. A selyemfestés számos új technikát és lehetőséget kínál, s én szeretnék minél több ilyen lehetőséggel élni, hogy egyre szebb dolgok kerüljenek ki a kezeim közül.
Négy éve, júniusban nyitottam egy kis üzletet Pereden, a Fő utcán, ahol mindenki számára lehetőség nyílik arra, hogy megtekinthesse munkáimat. Eredeti 100 %-os hernyóselyemmel dolgozom, mely rendkívül puha, lágy tapintású anyag. Kellemes, simogató érzést nyújt viselőjének. Magas fényű, csillogó textília, mely egyedi eleganciát kölcsönöz a belőle készült kendőknek, sálaknak, párnáknak. A megfestett selyem az ún. fixálás után nem veszíti el színét, bátran lehet langyos vízben mosni. Az üzletben található alkotások egytől-egyig egyedi, kézzel készített, saját tervezésű darabok. Két egyformát sosem készítek, legfeljebb hasonlót, más színben, illetve méretben vagy egymással kombinálva, a megrendelő kívánságára. Az üzletben üveg mandalák is találhatóak, melyek szintén egyedi tervezésűek.
Remélem, sikerült felkeltenem kedves hölgytársaim figyelmét, s az urakét is, hiszen nagyon szép ajándék lehet egy-egy kézzel festett selyem alkotás vagy egy üveg mandala névnapra, születésnapra, évfordulóra, karácsonyra. Termékeim előzetes megbeszélés, egyeztetés után megrendelhetőek.
Az elmúlt évek során több kiállításom is megtekinthető volt, például a 2012-es peredi falunapon, a 2013-as Paletta – képzőművészeti kiállításon, Galántán, illetve az Alsószeli Jurtanapok alkalmával 2014-ben és 2015-ben is.”

Fisher Erzsébet teljes portfóliója az alábbi linkekre kattintva válik elérhetővé:

www.facebook.com/erzsebet.fischer.3?fref=ts
www.facebook.com/Selyemkendoksalak/?fref=ts

  • image

    Dobja fel a lángosost a térképre!

    Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.


    image

    A fiatalos erőnlét elixírje

    Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...


    image

    A rejtélyes fehér mák

    Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.


    image

    Szappanok alkotta csokrok

    Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

Ajánlott cikkek

Valakinek csak egyet-kettőt, másnak több...
Bolyhosság, puhaság, gomb orr, igéző...
Kertészeiről, állattenyésztőiről és...