Szabadi György évtizedek óta önt gyertyákat. Kiemelkedően híres a precízségéről és gyertyáinak minőségéről, melyet, nem csak lakóhelyén Moholon, hanem más környező településen is nagyra értékelnek.
Az adai származású Resócki Rudolf már évtizedek óta birkatenyésztő. Emellett bátran kijelenthetjük, hogy a településen az egyik legfinomabb birkapaprikást tudja készíteni
A Kárpát-medence Európa három nagy italfogyasztási régiójának találkozási vidéke, ebből Vajdaság területén talán a pálinka mondható a legmeghatározóbbnak.
A pörkölt, a paprikással és a gulyással együtt a magyarok nagy hagyományú nemzeti ételei közé tartozik. Mindhárom eredetileg az alföldi pásztorok ízletes, de egyszerű ételeként született,
Európa-szerte elterjedt hit szerint az angyalok karácsonykor meglátogatják az ünneplőket. A 19. században a karácsonyok részesévé vált az angyalábrázolás,
A Tisza mente népviseletére, mint ahogy egész paraszti kultúrájára jellemző a nagyfokú polgárosultság. A polgári ízlés követése különösen a nők viseletére jellemző,
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.
Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,