Egy nemzet konyhakultúrája korántsem csak annak ízlésvilágát tükrözi. A magyar gasztronómia több mint ezer éve létezik, fejlődik, alakul,
Bármilyen kézműves mesterséget vagy hobbit űző személlyel találkozom, mindig arra vagyok a legkíváncsibb, hogyan kezdődött nála az alkotási láz.
Nemrégiben került a kezembe egy félkész állapotú, keresztszemes hímzéssel díszített könyvjelző, amit még diákkoromban kezdtem el varrni technika órán. Hogy miért hagytam abba, nem tudom,
2013-ban egy helyi értékeket bemutató cikksorozat írása okán találkoztam a tiszapéterfalvai Nagy családdal. A házaspár megmutatta az általuk gyűjtött régiségeket,
Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát.
Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között...
Egy korábbi cikkünkben számoltunk be a kék mákról és számos pozitív hatásairól (A fiatalos erőnlét elixírje). A hozzászólások között olvastam a fehér mák említését.