Az én virágaim kampány

A növények, még inkább a színes virágok, gyönyörködtetik az ember szemeit. Egyszerre nyújtanak élvezetet („Micsoda látvány!”), megnyugvást („Szívok egy kis friss virágillatot magamba.”)

és kielégülést („Jól nevelem a növényeimet, a legszebb formájukban pompáznak idén is.”).

„Az Én virágaim” elnevezésű fotópályázatunk keretében várjuk olvasóink olyan képeit, melyeken az általuk leglátványosabbnak ítélt részlete szerepel az udvarnak, avagy a lakásnak. Nem szeretnénk kihagyni ugyan is a társas házakban lakókat sem (illetve a szimplán bent nevelt növényeket), hisz nem egy háztartásban találunk burjánzó csodákat a nappali sarkában vagy a lakás ablakában.

Ez utóbbit biztos forrás alapján mondhatom, Édesanyám mindig is nagy rajongója volt a virágoknak. Kaptam az alkalmon, hogy most pár kérdés megválaszolására kérjem a témában.

Mi a véleményed a mondásról –  „Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.”?
Azt hiszem ez nem egészen így van, hisz a bűnözők között is lehetnek, és nyilván vannak is, akik maguk is nevelnek virágokat, azaz szeretik azt. Én úgy módosítottam ezt a mondást, hogy – „Aki a virágot szereti, jobb emberré lehet!”

Van kedvenc virágod?

Van, minden szép virág a kedvencem. Na, jó, van egy számomra igazán lenyűgöző közöttük – a kaktusz, pontosabban a kaktusz virága.

Te is láthattad, milyen hosszú időn át nevelgettem, és csak a „tüskés” oldalát mutatta. Aztán pár év múlva furcsa „hajtásokat” növesztett, és egy nap reggel ott volt előttünk a csoda. Meseszép virágokat láttunk, akkorákat, amelyek indokolatlanul nagynak tűntek a növénytesthez képest.

Ha egyszer megtapasztaltad ezt a szűken mért csodát, hisz mindössze egy nap és vége, többet nem tudsz lemondani róla, és minden évben várod, hogy megismétlődjön. Akinek volt már része ebben, azok biztosan értik miről beszélek.

Szívesen megmutatnád másoknak is?

Természetesen, hisz már most is szólunk a nagy napon a szomszédoknak, barátoknak, hogy ők is részesei lehessenek ezeknek a ritka pillanatoknak – a kaktusz „tiszavirágzásának”.

Ugyanakkor én is szívesen megnézném mások virág-csodáit, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan vannak, akik hasonló tüneményeket nevelnek otthonukban és örömmel megosztanák a látványt, és az élményt, amivel ezek a növények megajándékoznak bennünket.
Fotózza le az Ön szerint legszebb kinti vagy benti virágos kertjét, majd küldje el Nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre névvel és a városának megnevezésével együtt. A beküldési határidő 2016. szeptember  5. hétfő éjfél, de ez időtartam alatt is a már beérkezett fotók közül szemezgetve közzé fogunk tenni párat az oldalon.
A nyertes saját teljes méretű fotójával, (igény szerint) önarcképével és rövid leírásával meg fog jelenni külön cikkben is.
Szép napot, kellemes nyarat és jó növénynevelgetést kívánok!

Nagy Lilla kampányfelelős

Az alábbi képeket első jelentkezőnk, Bencze Erzsébet küldte Szovátáról:

Dombiné Molnár Erzsébet, Tényő

Nagyné Nyíri Emese:

Juon Ibolya, Homoródalmás - Hargita megye

Jancsó Mária:

Musatics Jánosné:

Sódar Béláné, Burka Mária - Csanádapáca, mocsári hibiszkusz

Seres Miklósné, Csanádapáca

Bokorné Varga Katalin, Mezőberény

Schmízné Molnár Hella, Baja

Hajdú Erzsébet, Csíkjenőfalva

Csikós Istvánné, Csanádapáca

Kóródi Pálné, Csanádapáca

Bacsáné, Csanádapáca

Móroczné Zsóka, Szilvásvárad

Horváth-Simon Erika, Nagyvárad

Erzsiák Bea, Csanádapáca

Szatmári Mariann, Csanádapáca

Kiss Péterné Marika

Save

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • Moravcsík Judit

  Moravcsík Judit, TájGazda

  Moravcsík Judit a felvidéki Garamkövesdről gondoskodik a környékbeli lakodalmak szebbé tételéről, elsősorban esküvői kiegészítőket, köszönő ajándékokat készít. Emellett levendulás zsákokat, szívecskéket varr.

   
 • A nőnap virága a kankalin

  A nőnap virága a kankalin, TájGazda

  Bár még csak februárban járunk és nem godnolunk a tavaszi virágágyásaink vagy az ablakban nevelhető virágok rendezgetésére, velünk szemben a virágkertésznek most van a legtöbb munkája.

   
 • A vajdasági magyar agrárium szolgálatában

  SZIE, Zenta, TájGazda

  Húsz éves múltja van a felsőoktatási szintű magyar nyelvű agrárszakember-képzésnek Vajdaságban, amely feladatot a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezetgazdálkodási karának

   
 • Flower Handmade

  Nemrégiben került a kezembe egy félkész állapotú, keresztszemes hímzéssel díszített könyvjelző, amit még diákkoromban kezdtem el varrni technika órán. Hogy miért hagytam abba, nem tudom,

   
 • A pozsonyi Prímás palota

  A pozsonyi Prímás palota, TájGazda

  Pozsony legkiemelkedőbb palotáinak egyike, ahol az évszázadok során olyan személyiségek fordultak meg, mint Széchenyi István, Móricz Zsigmond, Thomas Mann és még sorolhatnánk.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére