Kalász farmergazdaság - Nagy György, TájGazda

Nagybereg Kárpátalja egyik legjelentősebb magyarlakta települése. A község Beregszásztól keleti irányba, a várostól 8 kilométernyi távolságra fekszik, a több mint 10 hektáron elterülő Szernye-mocsár szélén.

Ha az útunk Nagybereget kersztezi, vagy ha netán maga Nagybereg a célunk, akkor az én ajánlatom mindenképpen a település nevével egyező család, a Nagy család. De, hogy még konkrétabb legyek, Nagy György, és családja.
Nagy György a csládi gazdálkodást 2006-ban vette át édesapjától, és arról a szintről emlete emelte a jelenlegi szintre. Az egyik termésből traktort vett, a másikból vetőgépet, s így tovább. Édesapja még 2000 körül vett néhány egykori kolhozépületet, és miután meghalt, mindez fiára maradt. Korábban, bár benne élt, nem vette a gazdálkodást komolyan, s szinte újra kellett tanulnia mindent. Azonban hála Istennek, hamar rájött, hogy mielőbb komolyan venni, és kell csinálni, hogy amit édesapja megteremtett, az ne hulljon szét, egyben maradjon és fellendüljön.
Állítom, és tapasztalatból mondom, hogy kiválóan sikerült. Jelenleg a "Kalász Farmergazdaság - Nagy György Kárpátalja beregszászi járásának legkiválóbb olyan termékeit kínálja a megfáradt, és megéhezett utazóknak, akik szeretik a hagyományos és házias szalonnákat, kolbászokat, sajtokat. Ráadásul mindezt leöblíthetjük jófajta házi borral és pálinkával is.
Én megkostóltam amit tudtam, és mennyei érzésekkel és kellemes jóllakottsággal távoztam.
Ajánlom mindenkinek!

Nagy György
"Kalász Farmergazdaság"
Kárpátalja - Nagybereg
Bartók Béla u. 22.
Telefon: 0509046928

Őry László

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Az Év fája

  Az év fája, TájGazda

  A SZAVAZÁS elindult! Korábbi cikkünkben beszámoltunk már arról, hogy Magyarország bátaszéki molyhos tölgye nyert az idei évben Európa Év Fája címet.

   
 • JUDIT

  Judit, TájGazda

  Göbőné Korpás Judit a felvidéki Léván él. Hagyományos népi és modern gyöngyékszerek készítésével foglalkozik. Termékeit JUDIT márkanév alatt kereshetjük. „Nagyon szeretek fűzni.

   
 • Az első lapátkerekes gőzhajónk

  Kisfaludy gőzös, TájGazda

  A Kisfaludy gőzös az első lapátkerekes, személyszállító-gőzhajó volt a Balatonon. Nevét a Balaton költőjéről, Kisfaludyról kapta. Fedélzetén 300 utas szállítására volt lehetőség és 2000 mázsa teherbírású uszály

   
 • Szent Miklós Bazilika Nagyszombatban

  Szent Miklós Bazilika, TájGazda

  Nagyszombat (szlovákul Trnava) Pozsonytól 45 km-re fekszik, észak-keleti irányban, a Nagyszombati-medencében, melyet a Kis-Kárpátok és a Vág völgye fog közre. Jelenleg az ország hetedik legnagyobb városa,

   
 • Mihály-kapu, Pozsony

  A jelenlegi szlovák főváros bővelkedik magyar kötődésű történelmi emlékekben, építményekben. Ma is egy ilyennel ismerkedhetünk meg, melyet a város egyik lényeges

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére