Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Magyar Csárda, Péterfalva, TájGazda

Tiszapéterfalva (1946-tól ukránul Petrovo, majd Péterfalva - Пийтерфолво) magyar település. Tiszapéterfalva községi tanácsa helyben van, hozzá tartozik Tiszabökény, Tiszafarkasfalva, Tivadarfalva

és Forgolány. Tiszapéterfalva 27 km-re van Nagyszőlőstől és 10 km-re a tiszaújlaki vasútállomástól, a nevetleni vasútállomásig 10 km-t kell megtenni. A falun halad keresztül Beregszász illetve Nagyszőlős irányából a Tiszaújlak – Feketeardó - Királyháza közút, illetve az Ungvár -Beregszász - Halmi (Románia) országút. A falu a Tisza jobb partján terül el. A falutól 12 km-re épült ki a Nevetlen - Halmi (ukrán-román) határátkelő és 6 km-re a Tiszaújlak - Tiszabecs (ukrán-magyar) határátkelő.
Egy olyan családi vállalkozással találkoztam nemrégen a kárpátaljai Tiszapéterfalván, amitől szó szerint leesett az állam.
Nagyon igényes és színvonalas családi vállalkozás a vendéglátás és turizmus területéről, amely hagyományőrző magyaros külsejével igazi vendégcsalogató turisztikai látványosság.
A csárda több helységből áll, az étterem alkalmas ünnepségek szervezésére, van büfé, és a kültéri rész csodálatos kertet alkot, ahol felettébb kellemes – diszkréten elkülönülő szekciókban – ebédet vagy vacsorát elkölteni. Családi, baráti összejöveteleknek kínál eszményi helyszínt, tovább ideális környezet céges rendezvények megtartására is. Évszaktól függetlenül áll a vendégek rendelkezésére. Péterfalva és Kárpátalja egyik gasztronómia és kulturális színfoltja, kortól függetlenül szervez – óhaj szerint – érdekes, élménygazdag programokat születésnapokra, gyermekzsúrokra, partikra, illetve más alkalmakra.
Családi, baráti összejöveteleknek kínál eszményi helyszínt, tovább ideális környezet céges rendezvények megtartására is.
Szállóvendégeknek két-, három- és ötágyas szobákat kínálnak. A szobák frissen felújítottak, mindegyikhez tartozik saját fürdőszoba és WC. A szobák a 21. század igényeihez igazodva televízióval, hajszárítóval, elektronikus széffel, illetve zárható szekrényekkel vannak ellátva. Igény esetén hálózat nélküli internet kapcsolatotot is biztosítanak.
A pihenést szolgálja a csárda területén található szauna
A fürdő szaunavilágában a vendégek igazi felfrissülést találnak. A fény- és az illatterápiás finn szauna, az infraszauna és a gőzkabin után taposó- és merülőmedence, vagy akár egy vérpezsdítő masszázs is a felüdülést szolgálja.
Bérbe vehető fényképezési célokra is. Modern vizuális és audió technika vehető igénybe speciális szolgáltatásként. Aktuális futballbajnokságok és más sport-, illetve egyéb országos, nemzetközi események megtartása idején.
Különlegesség: disznótoros vacsora élő zenével, illetve a vendégek nemzetiségéhez (magyar, ukrán, angol, német, holland) alkalmazkodva elégítjük ki gasztronómiai és egyéb speciális igényeiket.
Ajánlom mindenkinek ezt a nagyszerű kárpátaljai magyar családi vállalkozást!

Elérhetőségük: Kárpátalja, Tiszapéterfalva, Petőfi út 3.
Telefon: +380966512129
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
2016. augusztus 15.

Fotók Őry László albumából

Save

Save

Pin It
contentmap_plugin

Hírlevél feliratkozás, TájGazda

Ajánlott cikkeink

 • Jégtörők munkában

  Jégzajlás, TájGazda

  Sokat hallhattunk és láthattunk mostanság híradásokban a jégzajlás jelenségéről. Messziről, a távolból figyelve, főként a magasból lenyűgöző látványt nyújtanak a folyóvizeken úszó jégtáblák.

   
 • Lazító méhház Mezőkaszonyban

  Lazító méhház Mezőkaszonyban, TájGazda

  A mezőkaszonyi Szűcs Zoltán életében a méhek szeretete gyerekkori szenvedély. A mezőkaszonyi (Kárpátalja, Beregszászi járás) fiatalember nagyszüleinek szomszédja méhészkedett, ő pedig gyerekként

   
 • A jó mézeshez idő kell

  Gál Adél mézeskalácsai, TájGazda

  Nagyjából 8 éve annak, hogy a salánki Gál (akkor még Zán) Adél kezei alatt megszülettek az első karácsonyi mézeskalácsok. Bár az elsők sem forma, sem díszítés szempontjából nem voltak még tökéletesek,

   
 • „A jó bor az a hegy leve és a gazda verejtéke”

  „A jó bor az a hegy leve és a gazda verejtéke”

  A Bereg-vidéket akár a kárpátaljai Tokajnak is nevezhetnénk, hiszen itt található a vidék szőlészeteinek, borászatainak jelentős része, s aki idelátogat, ugyanúgy nem hagyja ki a borkóstolást,

   
 • Szolyva - fatemplom

  Szolyvai fatemplom, TájGazda

  A Szolyvai járás Kárpátalja északi részén helyezkedik el, északról a Volóci és Ökörmezői, keletről és délről az Ilosvai, nyugatról pedig a Munkácsi és Perecsenyi járással határos. Jelenlegi formájában 1953-ban

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére