Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Magyar Csárda, Péterfalva, TájGazda

Tiszapéterfalva (1946-tól ukránul Petrovo, majd Péterfalva - Пийтерфолво) magyar település. Tiszapéterfalva községi tanácsa helyben van, hozzá tartozik Tiszabökény, Tiszafarkasfalva, Tivadarfalva

és Forgolány. Tiszapéterfalva 27 km-re van Nagyszőlőstől és 10 km-re a tiszaújlaki vasútállomástól, a nevetleni vasútállomásig 10 km-t kell megtenni. A falun halad keresztül Beregszász illetve Nagyszőlős irányából a Tiszaújlak – Feketeardó - Királyháza közút, illetve az Ungvár -Beregszász - Halmi (Románia) országút. A falu a Tisza jobb partján terül el. A falutól 12 km-re épült ki a Nevetlen - Halmi (ukrán-román) határátkelő és 6 km-re a Tiszaújlak - Tiszabecs (ukrán-magyar) határátkelő.
Egy olyan családi vállalkozással találkoztam nemrégen a kárpátaljai Tiszapéterfalván, amitől szó szerint leesett az állam.
Nagyon igényes és színvonalas családi vállalkozás a vendéglátás és turizmus területéről, amely hagyományőrző magyaros külsejével igazi vendégcsalogató turisztikai látványosság.
A csárda több helységből áll, az étterem alkalmas ünnepségek szervezésére, van büfé, és a kültéri rész csodálatos kertet alkot, ahol felettébb kellemes – diszkréten elkülönülő szekciókban – ebédet vagy vacsorát elkölteni. Családi, baráti összejöveteleknek kínál eszményi helyszínt, tovább ideális környezet céges rendezvények megtartására is. Évszaktól függetlenül áll a vendégek rendelkezésére. Péterfalva és Kárpátalja egyik gasztronómia és kulturális színfoltja, kortól függetlenül szervez – óhaj szerint – érdekes, élménygazdag programokat születésnapokra, gyermekzsúrokra, partikra, illetve más alkalmakra.
Családi, baráti összejöveteleknek kínál eszményi helyszínt, tovább ideális környezet céges rendezvények megtartására is.
Szállóvendégeknek két-, három- és ötágyas szobákat kínálnak. A szobák frissen felújítottak, mindegyikhez tartozik saját fürdőszoba és WC. A szobák a 21. század igényeihez igazodva televízióval, hajszárítóval, elektronikus széffel, illetve zárható szekrényekkel vannak ellátva. Igény esetén hálózat nélküli internet kapcsolatotot is biztosítanak.
A pihenést szolgálja a csárda területén található szauna
A fürdő szaunavilágában a vendégek igazi felfrissülést találnak. A fény- és az illatterápiás finn szauna, az infraszauna és a gőzkabin után taposó- és merülőmedence, vagy akár egy vérpezsdítő masszázs is a felüdülést szolgálja.
Bérbe vehető fényképezési célokra is. Modern vizuális és audió technika vehető igénybe speciális szolgáltatásként. Aktuális futballbajnokságok és más sport-, illetve egyéb országos, nemzetközi események megtartása idején.
Különlegesség: disznótoros vacsora élő zenével, illetve a vendégek nemzetiségéhez (magyar, ukrán, angol, német, holland) alkalmazkodva elégítjük ki gasztronómiai és egyéb speciális igényeiket.
Ajánlom mindenkinek ezt a nagyszerű kárpátaljai magyar családi vállalkozást!

Elérhetőségük: Kárpátalja, Tiszapéterfalva, Petőfi út 3.
Telefon: +380966512129
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
2016. augusztus 15.

Fotók Őry László albumából

Save

Save

Pin It
contentmap_plugin

Hírlevél feliratkozás, TájGazda

Ajánlott cikkeink

 • Népzene a Szórványban

  Népzene a Szórványban, TájGazda

  A dél – bácskai Újvidék peremvárosi településén, Tiszakálmánfalván, ahol a magyarság egy negyede vallja magát magyarnak és a nemzeti összetartozást a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

   
 • Szappanok alkotta csokrok

  Oázis: az értelmező kéziszótár felütésekor az alábbi meghatározást olvashatjuk ezzel kapcsolatban. Ez egy növényekkel és állatokkal körülvett vizes élőhely a forró sivatagban,

   
 • Design EPS Studio

  Szusztor Péter Felvidéken, a Lévai járás Zselíz nevű kellemes kisvárosában él. Foglalkozását tekintve tervező / designer, ami annyit tesz, hogy saját cégén, az EPS Design s.r.o.-n keresztül

   
 • Az ősi, hagyományos kézi könyvkötészet mestere

  A Csányi könyvkötő, TájGazda

  A könyvkötészet a régi, népi szakmák közé sorolható. E ritka mesterséget gyakorló szakemberek sajnos kihalófélben vannak. Igen kevesen készítenek hagyományos, kézi könyvkötészettel könyveket a mai világban.

   
 • A kismácsédi Szent-Margit templom

  Kismácséd a felvidéki Galántai járás alig 600 főt számláló települése, mely a járási központtól mintegy 10 km-re, a Kisalföld északi részén fekszik. 1326-ban említi először hivatalos irat, akkor még Mached néven.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére