Magyar Csárda, Péterfalva, TájGazda

Tiszapéterfalva (1946-tól ukránul Petrovo, majd Péterfalva - Пийтерфолво) magyar település. Tiszapéterfalva községi tanácsa helyben van, hozzá tartozik Tiszabökény, Tiszafarkasfalva, Tivadarfalva

és Forgolány. Tiszapéterfalva 27 km-re van Nagyszőlőstől és 10 km-re a tiszaújlaki vasútállomástól, a nevetleni vasútállomásig 10 km-t kell megtenni. A falun halad keresztül Beregszász illetve Nagyszőlős irányából a Tiszaújlak – Feketeardó - Királyháza közút, illetve az Ungvár -Beregszász - Halmi (Románia) országút. A falu a Tisza jobb partján terül el. A falutól 12 km-re épült ki a Nevetlen - Halmi (ukrán-román) határátkelő és 6 km-re a Tiszaújlak - Tiszabecs (ukrán-magyar) határátkelő.
Egy olyan családi vállalkozással találkoztam nemrégen a kárpátaljai Tiszapéterfalván, amitől szó szerint leesett az állam.
Nagyon igényes és színvonalas családi vállalkozás a vendéglátás és turizmus területéről, amely hagyományőrző magyaros külsejével igazi vendégcsalogató turisztikai látványosság.
A csárda több helységből áll, az étterem alkalmas ünnepségek szervezésére, van büfé, és a kültéri rész csodálatos kertet alkot, ahol felettébb kellemes – diszkréten elkülönülő szekciókban – ebédet vagy vacsorát elkölteni. Családi, baráti összejöveteleknek kínál eszményi helyszínt, tovább ideális környezet céges rendezvények megtartására is. Évszaktól függetlenül áll a vendégek rendelkezésére. Péterfalva és Kárpátalja egyik gasztronómia és kulturális színfoltja, kortól függetlenül szervez – óhaj szerint – érdekes, élménygazdag programokat születésnapokra, gyermekzsúrokra, partikra, illetve más alkalmakra.
Családi, baráti összejöveteleknek kínál eszményi helyszínt, tovább ideális környezet céges rendezvények megtartására is.
Szállóvendégeknek két-, három- és ötágyas szobákat kínálnak. A szobák frissen felújítottak, mindegyikhez tartozik saját fürdőszoba és WC. A szobák a 21. század igényeihez igazodva televízióval, hajszárítóval, elektronikus széffel, illetve zárható szekrényekkel vannak ellátva. Igény esetén hálózat nélküli internet kapcsolatotot is biztosítanak.
A pihenést szolgálja a csárda területén található szauna
A fürdő szaunavilágában a vendégek igazi felfrissülést találnak. A fény- és az illatterápiás finn szauna, az infraszauna és a gőzkabin után taposó- és merülőmedence, vagy akár egy vérpezsdítő masszázs is a felüdülést szolgálja.
Bérbe vehető fényképezési célokra is. Modern vizuális és audió technika vehető igénybe speciális szolgáltatásként. Aktuális futballbajnokságok és más sport-, illetve egyéb országos, nemzetközi események megtartása idején.
Különlegesség: disznótoros vacsora élő zenével, illetve a vendégek nemzetiségéhez (magyar, ukrán, angol, német, holland) alkalmazkodva elégítjük ki gasztronómiai és egyéb speciális igényeiket.
Ajánlom mindenkinek ezt a nagyszerű kárpátaljai magyar családi vállalkozást!

Elérhetőségük: Kárpátalja, Tiszapéterfalva, Petőfi út 3.
Telefon: +380966512129
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
2016. augusztus 15.

Fotók Őry László albumából

Save

Save

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Egy forgó és egy szégyenlős lány

  Falunevek eredete, TájGazda

  Nemrégiben Településnevek „kocsimarasztó nagy sár”-ból címmel jelent meg egy írás kárpátaljai magyar falvak nevének eredetéről. Az alábbiakban olvasható a folytatás

   
 • Hajócsipke Bartal Tímeától

  Bartal Tímea Felvidék Érsekújvári járásából származik, jelenleg Zoboralján tanít. Emellett szabadidejében, körülbelül három-négy éve hajócsipkével, más néven frivolitással foglalkozik.

   
 • Lámpák bűvöletében

  Lámpák bűvöletében, TájGazda

  Ha Sopron közelében járunk, akkor érdemes ellátogatnunk a tőle mintegy 25 km-re fekvő Fertőszéplakra. Ez a nyugodt, csendes ki falu több évszázadra visszamenő értékeket őriz az utókor számára.

   
 • Legyen jó tepertős pogácsa, tartalmas ételek..

  Makói Autós Csárda, TájGazda

  Az új, korszerű makói Maros híd ünnepélyes átadásra 1974. december 4-én került sor. A hídavatón a nemzeti színű szalagot a Közlekedési és Postaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, Kis Dezső vágta át.

   
 • A fiatalos erőnlét elixírje

  A fiatalos erőnlét elixírje, TájGazda

  Emlékszem mennyire viccesnek tartottuk gyerekkorunkban, amikor evés után a mákdarabok megragadtak a fogaink között. Most, hogy felnőttem már nem tartom annyira nevetségesnek, inkább cikinek tűnik,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére