Ivi design, TájGazda

Már az ókori egyiptomiak és különböző afrikai törzsek tagjai is égettek fára bizonyos motívumokat. E díszítési is kifejezésforma azóta lényeges technikai fejlődésen ment keresztül, így alakult ki a ma ismert pirográfia.

A szó maga „tűzírás”-t jelent. Általában olyan hagyományos felületekre égetnek, mint a fa vagy a bőr.
E cikkben bemutatott alanyunk rendkívüli szépérzékkel megáldva foglalkozik – az első látásra talán egyszerűnek tűnő – pirográfiával. Nem csoda, hisz Kasza Vasas Ivettet azok közé az óvónők közé sorolhatjuk, akiket a mai kor hétköznapi művészeinek is nevezhetnénk.
„Öcsém az egyetemen járt fafaragó körre, ott dolgoztak fával. Ő segített az elején és tőle lestem el a technikát. A mai napig kikérem a véleményét, bár ő már nem foglalkozik ezzel. Az első pirogravírozót még ő vette magának, viszont 2016 januárjában édesapám meglepett egy saját géppel. Először csak saját részre készítettem különböző dolgokat, de nagyon megszerettem, és az érdeklődésre való tekintettel májustól különböző megrendeléseket is vállaltam.” – Ebből is láthatjuk, hogy a tehetség magával hozza a sikert, és ha az nem is jön egyből, akkor sem szabad feladnunk. A kitartás, elkötelezettség és a ráfordított idő mindig meghozza gyümölcsét – előbb vagy utóbb.
Ivett egyedül dolgozik otthon, runyai házukban. Vásárokon, kézműves összejöveteleken egyelőre még nem vett részt, de kérdésünkre elárulta, hogy minden ilyennemű meghívásnak szívesen eleget tenne. Addig is szeretettel várja a megrendeléseket telefonon, e-mail-ben, illetve Facebookon. A legtöbb termék egyedi: „Nagyon kevés előre elkészített ajándéktárgyam van. Nálam az a lényeg, hogy a megrendelő saját igényeinek megfelelően válasszon mintát, szöveget, akár a saját kézírásával ellátott képkeretet, tea- vagy ékszerdobozt, vágódeszkát... A lényeg, hogy fa legyen.” Ne habozzunk felkeresni az alábbi Facebook oldalt, ha kedveljük a fát, a fából készült dolgokat és szeretnénk egyedi ajándékkal meglepni szeretteinket vagy magunkat:

www.facebook.com/handmadepirogravir

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • A bártfai városháza

  A bártfai városháza, TájGazda

  Bártfa (szlovákul Bardejov) gyönyörű, kelet-szlovákiai város, az ország leggótikusabb települése. Neve a magyar bárd szóból ered – itt az egy ember által egy nap alatt bárddal kivágható erdőrészt jelenti.

   
 • A pozsonyi Prímás palota

  A pozsonyi Prímás palota, TájGazda

  Pozsony legkiemelkedőbb palotáinak egyike, ahol az évszázadok során olyan személyiségek fordultak meg, mint Széchenyi István, Móricz Zsigmond, Thomas Mann és még sorolhatnánk.

   
 • Tüskés labda az avarban

  Sün, TájGazda

  Tombol az őszi időjárás, hullanak a változatos színű levelek a fákról. A talajon összegyűlt avarban több állat is megbújik ilyenkor és keres menedéket. A természetben sétálva olykor arra lehetünk figyelmesek,

   
 • Szent Miklós Bazilika – Nagyszombat

  Nagyszombat városa bővelkedik a magyar vonatkozású látnivalókban. Ennek egyik oka, hogy ez az ősi település sokáig esztergomi érseki székhely volt, a cikkünkben bemutatásra kerülő plébániatemplomot

   
 • Már télen is termelnek zöldséget

  Hova tűnt az az időszak, amikor a nyárvége, a koraősz a paradicsom befőzésével, lekvárfőzéssel, savanyítással, a kompótok dunsztolásával,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére