Cukorpalánták, Tájgazda

Ma Petro Veronikával ismerkedhetünk meg, a felvidéki Nagymegyerről – a dunaszerdahelyi járásból: Gyerekkorom óta, mindig is ez a valamivel babrálós típus voltam.

Ami a kezembe akadt – egy alkatrész, egy hozzávaló –, addig-addig forgattam, tekergettem, míg lett belőle valami szép, valami kreatív.
Körülbelül egy éve kezdtem el hobbiként ékszerkészítéssel, gyöngyfűzéssel foglalkozni. Ahogy megalkottam az első fülbevalót, rájöttem, hogy még ezernyi kis magocska van elültetve, szerte szét a fejemben, a gondolataimban. Ha megláttam egy szép színt vagy egy megragadó mintát, rögtön elképzeltem, milyen lenne az ékszerben. Ahogy kipattant egy magvacska, úgy került megalkotásra és születtek meg napról napra az újabbnál újabb Cukorpalánták.
Ékszerkészítés közben képes vagyok teljesen kikapcsolni és átadni magam az alkotás örömének. Szeretem, ahogy úgymond a semmiből, egy madzagból, egy fonálból, pár gyöngyszemből létrejön valami szép. Szeretem a bohókás színvilágot, az őrült kuszaságot, de ugyanakkor a visszafogott, letisztult, nőies egyszerűséggel is szívesen szórakozom. Ékszereimet az otthon melegében készítem vagy pedig munka mellett, szabadidőmben. A kreativitás a véremben van. Szórakozom a technikákkal, saját elképzeléseim alapján dolgozom. A gyöngyök gyöngyfűző cérnával vannak belefoglalva, belevarrva a zsinórba a biztos tartásért. Leggyakrabban sújtás technikával készítem az ékszereket. Az hogy épp mit hová és hogyan teszek, az az adott percben dől el…amerre épp tekerem a zsinórt.
Cukorpalántáim között általában mindenki megtalálja az egyéniségéhez, stílusához leginkább közelálló ékszerkreációt, viszont szívesen dolgozom együtt olyan megrendelőkkel is, akik elképzeléseiben már megszületett egy forma, fazon, csupán annak megalkotására várnak. Végeredmény szempontjából leginkább azt tartom szem előtt, hogy az nekem tessék. Ha mások is kedvüket lelik benne, az plusz örömöt okoz számomra. Célközönségembe tartozik minden olyan leányzó, hölgy, asszonyka, aki szeretne nem mindennapi lenni a mindennapokban.

https://www.facebook.com/cukorpalantak

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

  • Egy forgó és egy szégyenlős lány

    Falunevek eredete, TájGazda

    Nemrégiben Településnevek „kocsimarasztó nagy sár”-ból címmel jelent meg egy írás kárpátaljai magyar falvak nevének eredetéről. Az alábbiakban olvasható a folytatás

     
  • A természet ereje meggyógyít

    Gyógyszered legyen ételed, és ételed legyen gyógyszered - hangzik a közel két és fél évezredes hippokráteszi utasítás, ami egyértelműen utal az egészség

     
  • A homoródalmási kézműves sajtok

    A homoródalmási kézműves sajtok, TájGazda

    Ezek a sajtok friss, teljes értékű legelőről származó nyers tejből készülnek, nagyon változatosan: az olvasztott, lágy sajtoktól, a füstölt, érlelt változatokig nagyon széles a kínálat.

     
  • Bórkóstolás és vacsora egy pusztai itatónál

    Steigervald tanyamúzeum

    Babgulyás és baracklekváros fánk. A leveshez karikára vágott erős zöldpaprika is járt (választható opció) a fánk még meleg volt. Mintha nagyanyám konyhájában ültem volna. Az íze is pontosan olyan volt.

     
  • Molnár Edina – EVILA

    Molnár Edina – EVILA, TájGazda

    Molnár Edina üzletkötés és vállalkozás szakon végzett, de ebben a szakmában sosem helyezkedett el. A középiskola után pincérkedett, majd mikor nyolc éve betöltötte a 23. életévét, megszületett a kislánya.

     

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére