Cheesio, TájGazda

Francisti Tamás a Felvidék nyugati részén fekvő Alsószeliben él. Személyében egy olyan Sajtkészítőt ismerhetünk meg, aki rendkívül büszke a foglalkozására, vállalkozására.

Elsősorban kézműves sajtok készítésével foglalkozik – immár 5 éve –, cégének neve: Cheesio. Bátran keressünk rá az Interneten! Tamás termékeit nemcsak a Facebookon találjuk meg. Jó marketingeshez méltón saját weboldalat is készített, ahol megismerkedhetünk a Cheesio-val és annak kiötlőjével, megtekinthetjük a valóban gusztusos sajtokat és, ha kedvet kaptunk, akár rendelhetünk is belőlük.
Tamásról sugárzik, hogy hisz abban, amit csinál: „A kézműves sajtoknak az a lényege hogy nem egy tömeggyártott, agyontartósítószerezett sajtra hasonlító valamit készítsek, hanem igazi SAJTot – tej, tejkultúra és oltó használatával különféle, saját receptek alapján.”
Az egész hobbinak indult, ami mára sikeres vállalkozássá nőtte ki magát. Alanyunk a sajtkészítést könyvekből, az Internetről és saját hibáiból szerzett tapasztalatain keresztül tanulta meg. Részt vett egy sajtkészítő tanfolyamon Csehországban és egy tanulmányi úton Hollandiában. Ez utóbbiak rendkívül hasznosnak bizonyultak, nemcsak az oktatás miatt, hanem kapcsolatépítés szempontjából is. Azóta is több sajtkészítővel tartja a kapcsolatot.
Alsószeli házának udvarán van egy sajtműhelye és egy sajtüzlete, ahol egyedül dolgozik, de szülei és párja személyében mindig számíthat segítőkre. Tamás igencsak fontosnak tartja az előrehaladást, a fejlődést. Ennek szellemében jelenleg sajtérlelőt épít, s folyamatosan próbálkozik új receptekkel.
Amennyiben szeretjük a finom, jó minőségű sajtokat, ne hagyjuk kóstolatlanul a Cheesio termékeit. Hozzájuthatunk az alsószeli kisüzletben, illetve Pozsonyban a Náš Dvor, Fresh Market, Albrecht épületeiben. Ezenfelül az alsószeli jurtanapokon és néhány vásáron is találkozhatunk velük.

https://www.facebook.com/Cheesio-1547021935534086/?fref=ts
http://www.cheesio.eu/?lang=hu

 

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

  • Holler

    Holler, TájGazda

    A Tímár család felelősséggel őrzi a Holler örökséget Gyomaendrődön. A „Holler”, a Körös Étterem és Szálloda, ugyanolyan emblematikus épülete Gyomaendrődnek, mint például a Nagytemplom Debrecennek.

     
  • ILA-Glass

    Iliglass, TájGazda

    Baráth Ilona a felvidéki, érsekújvári járásbeli Kamocsán él, tanult szakmája szerint építész tervező. Manapság azonban leginkább ékszereket és dísztárgyakat tervez és „épít”, készít, melyeket

     
  • A kecsketermékek gyógyítanak (is)

    Nem is olyan régen lekicsinylően "szegény ember tehénkéjének" nevezték a kecskét, pedig a sokgyermekes családokban még a szerény tartás és takarmányozási mód mellett is minden nap tejet

     
  • Mikszáth Kálmán Emlékház Szklabonyán

    Mikszáth Kálmán Emlékház Szklabonyán, TájGazda

    Mikszáth Kálmánt méltán nevezhetjük a magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának. Olyan műveket köszönhetünk neki, mint a Beszterce ostroma, A tót atyafiak, A jó palócok, Különös házasság,

     
  • Helyi hagyományok sokféleképpen

    A kárpátaljai Salánk görögkatolikus egyházközsége jó példa arra, hogyan lehet a helyi lehetőségek, adottságok és érdeklődési körök mentén olyan kezdeményezéssel előállni,

     

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére