Almarium, TájGazda

Fújt a szél, hideg volt, nem a legjobb fesztiváli időjárás. De ez sem szegte Bea kedvét. Ízlésesen megterített asztal mögött állt, meleg kabátban és sálban.

Színes üvegek sokasága jelezte, hogy itt finomabbnál finomabb ízeket kóstolhatnak az érdeklődők. Lekvárok, szörpök, gyümölcs,- zöldséglevek, krémek, mártások, bonbonok. A bőséges termékkínálat között a hagyományos ízvilág mellett különleges párosítások is megjelennek.

Bea mindig is szeretett volna ételek készítésével foglalkozni. A sütés és a főzés a szenvedélye. Az élelmiszeripari vállalkozó menedzser mérnök végzettséget megszerezve úgy döntött, hogy saját vállalkozást indít. Korábban, háziasszonyként eddig is készített finomságokat a család és a barátok számára. A rengeteg pozitív visszajelzésnek köszönheti, hogy kistermelőként megjelent termékeivel piacokon, kézműves vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken.

Kora tavasztól késő őszig, családi kertjükben termeszti a zöldségnövényeket és gyümölcsöket, melyek alapanyagául szolgálnak az általa készített lekvároknak, szörpöknek, leveknek. Lényeges számára a vegyszermentes, műtrágyamentes, bio jellegű termesztés. A zöldségnövényeket, paprikát, paradicsomot, céklát, foghagymát, lilahagymát, sütőtököt saját maga neveli ki. Gyümölcsök széles skálája található meg kis gazdaságában: eper, cseresznye, meggy, sárgabarack, füge, szilva, szőlő, alma, körte, birsalma, dió, mogyoró. A kertjében lévő fűszernövények - menta, citromfű, bazsalikom –nagyszerűen használhatóak ízesítésre, mellyel érdekes ízkombinációk érhetők el. A feldolgozás során kerüli a tartósítószer és az adalékanyag hozzáadását.

Ebből a gazdag kínálatból rengeteg variáció, különleges ízű termékek születnek meg Bea konyhájában. Termékkínálatát nagymamájától és férje édesanyjától átvett hagyományos receptekből a saját fantáziájával „megbolondítva” a mai kor igényeihez igazodva alakítja ki. Éléskamrája polcán mindig az idénynek megfelelően találunk ivóleveket, krémeket, lekvárokat, szörpöket. Termékei megkóstolásakor nem mindennapi íz harmóniákat érezhetünk. Néhány ízelítő: céklás almalé, sült tök rostos ivólé, fokhagymás sült alma krém, lilahagyma lekvár, sárgabarackos füge lekvár, mézeskalács lekvár, rumos,- csokis,- narancsos krémek, dió,- és mogyorókrémek, almás-grillázsos füge lekvár, fekete cseresznye lekvár, fahéjas sárgabarack ivólé, gyümölcssajtok, fűszeres paradicsomlé, sült padlizsán fűszeres paradicsommártásban, kökény lekvár és szörp, sós diós karamellkrém.

Bea képzelőereje sosem pihen, keresi az új ízek kombinációját. Számos új ötlet van már tarsolyában, amelyet ki szeretne próbálni ebben a szezonban is. Az ízek mellett nagy hangsúlyt fektet az egészséges, cukormentes és természetes édesítőkkel készített termékekre.
Fontosnak tartja a fent említett szempontokat, hiszen a vásárlók visszajelzései is arra utalnak, hogy óriási igény van a jó minőségű, természetes összetételű élelmiszerekre, hazai termelőktől származó készítményekre (www.facebook.com/Alm%C3%A1rium-Kincse-598593696943314/timeline).

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Napraforgó: az egyik legfontosabb haszonnövényünk

  Csanádapácán, ahol lakom kb. egy évvel ezelőtt kezdtek el foglalkozni a napraforgóból (Helianthus annuus) történő olaj előállításával. – tudtam meg Oláh Kálmán polgármesterünktől.

   
 • Fából „kipiszkált” ajándékok

  A Kárpátalja Nagyszőlősi járásában található Tiszaújhelyben él és dolgozik Győry Mikós fafaragó, aki vidékünkön egyik állandó résztvevője a kézműves vásároknak, fesztiváloknak. Győry Miklós 1974-ben,

   
 • Múlt a jelenben

  Orom, a kanizsai község alig 130 éves észak-bácskai településének címere egyértelműen mezőgazdasági jelleget bizonyít: a pajzson látható szélmalom és a barázdákon nyugvó

   
 • Húzzuk fel a korit a lábunkra!

  Műjégpálya, Budapest, TájGazda

  Lassan itt a téli szünet. Hónak még se híre se hamva. Ki tudja lesz e az idén, tudnunk e majd síelni. De addig is míg várunk rá, irány a koripálya. Húzzuk fel a korcsolyánkat és lejtsünk pár kört

   
 • GVguitars

  GV guitars, TájGazda

  Szabó Norbert a komáromi járásbeli Gúta egy eldugott, kis szegletében építgeti a GV Guitars márkanevet. Segítségére van ebben Kamocsai Imre is. Elsősorban egyedi gitárok készítésével és gitárszervizzel foglalkoznak.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére