Almarium, TájGazda

Fújt a szél, hideg volt, nem a legjobb fesztiváli időjárás. De ez sem szegte Bea kedvét. Ízlésesen megterített asztal mögött állt, meleg kabátban és sálban.

Színes üvegek sokasága jelezte, hogy itt finomabbnál finomabb ízeket kóstolhatnak az érdeklődők. Lekvárok, szörpök, gyümölcs,- zöldséglevek, krémek, mártások, bonbonok. A bőséges termékkínálat között a hagyományos ízvilág mellett különleges párosítások is megjelennek.

Bea mindig is szeretett volna ételek készítésével foglalkozni. A sütés és a főzés a szenvedélye. Az élelmiszeripari vállalkozó menedzser mérnök végzettséget megszerezve úgy döntött, hogy saját vállalkozást indít. Korábban, háziasszonyként eddig is készített finomságokat a család és a barátok számára. A rengeteg pozitív visszajelzésnek köszönheti, hogy kistermelőként megjelent termékeivel piacokon, kézműves vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken.

Kora tavasztól késő őszig, családi kertjükben termeszti a zöldségnövényeket és gyümölcsöket, melyek alapanyagául szolgálnak az általa készített lekvároknak, szörpöknek, leveknek. Lényeges számára a vegyszermentes, műtrágyamentes, bio jellegű termesztés. A zöldségnövényeket, paprikát, paradicsomot, céklát, foghagymát, lilahagymát, sütőtököt saját maga neveli ki. Gyümölcsök széles skálája található meg kis gazdaságában: eper, cseresznye, meggy, sárgabarack, füge, szilva, szőlő, alma, körte, birsalma, dió, mogyoró. A kertjében lévő fűszernövények - menta, citromfű, bazsalikom –nagyszerűen használhatóak ízesítésre, mellyel érdekes ízkombinációk érhetők el. A feldolgozás során kerüli a tartósítószer és az adalékanyag hozzáadását.

Ebből a gazdag kínálatból rengeteg variáció, különleges ízű termékek születnek meg Bea konyhájában. Termékkínálatát nagymamájától és férje édesanyjától átvett hagyományos receptekből a saját fantáziájával „megbolondítva” a mai kor igényeihez igazodva alakítja ki. Éléskamrája polcán mindig az idénynek megfelelően találunk ivóleveket, krémeket, lekvárokat, szörpöket. Termékei megkóstolásakor nem mindennapi íz harmóniákat érezhetünk. Néhány ízelítő: céklás almalé, sült tök rostos ivólé, fokhagymás sült alma krém, lilahagyma lekvár, sárgabarackos füge lekvár, mézeskalács lekvár, rumos,- csokis,- narancsos krémek, dió,- és mogyorókrémek, almás-grillázsos füge lekvár, fekete cseresznye lekvár, fahéjas sárgabarack ivólé, gyümölcssajtok, fűszeres paradicsomlé, sült padlizsán fűszeres paradicsommártásban, kökény lekvár és szörp, sós diós karamellkrém.

Bea képzelőereje sosem pihen, keresi az új ízek kombinációját. Számos új ötlet van már tarsolyában, amelyet ki szeretne próbálni ebben a szezonban is. Az ízek mellett nagy hangsúlyt fektet az egészséges, cukormentes és természetes édesítőkkel készített termékekre.
Fontosnak tartja a fent említett szempontokat, hiszen a vásárlók visszajelzései is arra utalnak, hogy óriási igény van a jó minőségű, természetes összetételű élelmiszerekre, hazai termelőktől származó készítményekre (www.facebook.com/Alm%C3%A1rium-Kincse-598593696943314/timeline).

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Népzene a Szórványban

  Népzene a Szórványban, TájGazda

  A dél – bácskai Újvidék peremvárosi településén, Tiszakálmánfalván, ahol a magyarság egy negyede vallja magát magyarnak és a nemzeti összetartozást a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

   
 • Kulturális örökségünk: a beregi szőttes

  Kárpátalja népművészetének egyik különleges szelete a beregi szőttes, mely a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület javaslatára a Külhoni Magyar Értéktárba is bekerült.

   
 • A magyar sivatag

  A magyar sivatag, TájGazda

  Érdekes jelenség látható a Duna-Tisza közén, Fülöpháza és Kerekegyháza térségénél mintegy 1992 hektáron. A több évszázados gazdálkodás ellenére kiterjedt homokterületek maradtak meg.

   
 • A régió agrárbirodalma

  A régió agrárbirodalma, TájGazda

  Újvidéken 2017. májusában tartották meg a 84. Nemzetközi Mezőgazadsági Kiállítást, amely Dél – Kelet Európa legnagyobb agrárrendezvényévé nőtte ki magát.

   
 • Vissza a természethez

  Vissza a természethez, TájGazda

  Egészségünk egyik és legfontosabb alappilére az egészséges és mérsékelt táplálkozás. Bár sokan szeretjük a házilag feldolgozott hústermékeket, nem mindegy, hogy milyen gazdától vásároljuk azokat

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére