Almarium, TájGazda

Fújt a szél, hideg volt, nem a legjobb fesztiváli időjárás. De ez sem szegte Bea kedvét. Ízlésesen megterített asztal mögött állt, meleg kabátban és sálban.

Színes üvegek sokasága jelezte, hogy itt finomabbnál finomabb ízeket kóstolhatnak az érdeklődők. Lekvárok, szörpök, gyümölcs,- zöldséglevek, krémek, mártások, bonbonok. A bőséges termékkínálat között a hagyományos ízvilág mellett különleges párosítások is megjelennek.

Bea mindig is szeretett volna ételek készítésével foglalkozni. A sütés és a főzés a szenvedélye. Az élelmiszeripari vállalkozó menedzser mérnök végzettséget megszerezve úgy döntött, hogy saját vállalkozást indít. Korábban, háziasszonyként eddig is készített finomságokat a család és a barátok számára. A rengeteg pozitív visszajelzésnek köszönheti, hogy kistermelőként megjelent termékeivel piacokon, kézműves vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken.

Kora tavasztól késő őszig, családi kertjükben termeszti a zöldségnövényeket és gyümölcsöket, melyek alapanyagául szolgálnak az általa készített lekvároknak, szörpöknek, leveknek. Lényeges számára a vegyszermentes, műtrágyamentes, bio jellegű termesztés. A zöldségnövényeket, paprikát, paradicsomot, céklát, foghagymát, lilahagymát, sütőtököt saját maga neveli ki. Gyümölcsök széles skálája található meg kis gazdaságában: eper, cseresznye, meggy, sárgabarack, füge, szilva, szőlő, alma, körte, birsalma, dió, mogyoró. A kertjében lévő fűszernövények - menta, citromfű, bazsalikom –nagyszerűen használhatóak ízesítésre, mellyel érdekes ízkombinációk érhetők el. A feldolgozás során kerüli a tartósítószer és az adalékanyag hozzáadását.

Ebből a gazdag kínálatból rengeteg variáció, különleges ízű termékek születnek meg Bea konyhájában. Termékkínálatát nagymamájától és férje édesanyjától átvett hagyományos receptekből a saját fantáziájával „megbolondítva” a mai kor igényeihez igazodva alakítja ki. Éléskamrája polcán mindig az idénynek megfelelően találunk ivóleveket, krémeket, lekvárokat, szörpöket. Termékei megkóstolásakor nem mindennapi íz harmóniákat érezhetünk. Néhány ízelítő: céklás almalé, sült tök rostos ivólé, fokhagymás sült alma krém, lilahagyma lekvár, sárgabarackos füge lekvár, mézeskalács lekvár, rumos,- csokis,- narancsos krémek, dió,- és mogyorókrémek, almás-grillázsos füge lekvár, fekete cseresznye lekvár, fahéjas sárgabarack ivólé, gyümölcssajtok, fűszeres paradicsomlé, sült padlizsán fűszeres paradicsommártásban, kökény lekvár és szörp, sós diós karamellkrém.

Bea képzelőereje sosem pihen, keresi az új ízek kombinációját. Számos új ötlet van már tarsolyában, amelyet ki szeretne próbálni ebben a szezonban is. Az ízek mellett nagy hangsúlyt fektet az egészséges, cukormentes és természetes édesítőkkel készített termékekre.
Fontosnak tartja a fent említett szempontokat, hiszen a vásárlók visszajelzései is arra utalnak, hogy óriási igény van a jó minőségű, természetes összetételű élelmiszerekre, hazai termelőktől származó készítményekre (www.facebook.com/Alm%C3%A1rium-Kincse-598593696943314/timeline).

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • A régió agrárbirodalma

  A régió agrárbirodalma, TájGazda

  Újvidéken 2017. májusában tartották meg a 84. Nemzetközi Mezőgazadsági Kiállítást, amely Dél – Kelet Európa legnagyobb agrárrendezvényévé nőtte ki magát.

   
 • Falunapi ünnepség a vajdasági Hódegyházán

  Falunap Hódegyházás, TájGazda

  Évszázadokra nyúlik vissza a vajdasági kistelepülések múltja. Többségük a pusztából nőtt ki, kiállva a történelem viharát. Évente legalább egyszer, ünnepélyes keretek között, a falunapon elevenítik fel a múltat,

   
 • Brikk: a variáció tárháza végtelen

  Brikk építőjáték, TájGazda

  Mikor gyerek voltam, imádtam az olyan játékokat, amelyekből építeni lehetett. Csak a képzeletemen múlott, hogy milyen dolgok öltenek alakot belőle. Bárhogyan lehetett kombinálni az egyes elemeket

   
 • Tojásírás Felvidéken

  Tojásírás Felvidéken, Tájgazda

  Molnár Belány Szilvia amellett, hogy a komáromi Eötvös Utcai Alapiskolában dolgozik, mint pedagógus, nem mindennapi dologgal, tojásírással foglalkozik. Manapság egyre kevesebben ismerik

   
 • Személyre szabott szőttes

  "A világ Isten-szőtte szőnyeg, mi csak visszáját látjuk itt, és néha - legszebb perceinkben - a színéből is - valamit." (Reményik Sándor). Viderman Ildikó eddigi,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére