Elvarázsolt gyerekszobák, TájGazda

Mai bemutatónkat elsősorban kisgyermekes szülők, óvodák és iskolák figyelmébe ajánljuk. Az alábbiakban ugyanis a káprázatos falfestményeivel hódító,

párkányi származású Dudek Henriettával ismerkedhetünk meg. Heni a színek, az alkotás szépsége iránti vonzalmát édesapjától örökölte, aki szobafestő, s a mai napig szívesen ad tanácsot lányának egy-egy megbízással kapcsolatban.
Minden munka terepszemlével kezdődik. Heni személyesen megtekinti az adott felületet, illetve részletes fotókat kér róla. Rendkívül fontos az arányok szem előtt tartása. Közben a megrendelő elmeséli, mit is szeretne, mik az elképzelései. Miután elkészülnek a vázlatok, kiválasztásra kerül a leginkább megfelelő, s aszerint megszületik a pontos terv. Ezt követően elkezdődhet a lényegi munka: Heni kivetítve a falra először ceruzával rajzolja fel a kiválasztott mű vázlatát, majd következik a festés, végül a kontúrozás. Általában egyedül dolgozik, de sosincs ellenére, ha egy-egy anyuka be szeretne segíteni, miközben épp gyermeke szobájába költözik egy állatoktól hemzsegő erdő, a végtelen égbolt vagy meseország egy darabja. Jó pár gyermekszoba virágzott ki munkája nyomán, de feldobta ő már iskola folyosóját is vagy épp tantermét.
A falfestés azonban nem az egyetlen, amiben Heni megcsillogtatja tudását. Gyerekkora óta rajzol, fest, kézműveskedik. Ha a művészeti általános iskolában épp a gyurmázás, illetve szobrászkodás volt a feladat, amiatt sem ment haza az órákról. „Főleg illusztrációkat szeretek rajzolni, átadni rajzon színekkel és formákkal azt, amit valaki leírt vagy én elképzeltem. Lehet az gyerekmese, vers, próza vagy akár (az első szakmámból adódóan) biológiai-molekuláris illusztráció.” – mondja. Emellett foglalkozik textil- és képkeretfestéssel, arcfestéssel, továbbá poszterek, logók és játéklapok kivitelezésével. Grafikusként dolgozik, belekóstolt a fényképészetbe, kiadványszerkesztésbe és a web designba is. Szóval egy rendkívül sokoldalú és izgalmas egyéniségről van szó.
Heni a textilfestéssel egy kézműves táborban ismerkedett meg, több mint tizenöt éve: „A ruhafestés kevésbé kötött, annak pont az a lényege, hogy amit papíron megrajzolok, az megjelenik viselhető formában is. Mesefigurák és futurisztikus vonalak is kerültek már a pólóimra. A Hamahama Természetjáró Egyesülettel pedig két éve dolgozom együtt a túráik kitűző- és pólótervein, ami szintén a szívem csücske.”
És, hogy mit gondol Heni az effajta művészetről, saját tevékenységéről? „Ami inspirál: az apró dolgok, az ősz színei, egy mosoly, amikor látni a téli, cudar hidegben a leheletet, a természet, egy jó novella, egy bögre finom kakaó és természetesen más ügyes alkotók… inspirálni és inspirálódni, keverni a digitális világ adta lehetőségeket a kézzel rajzolt elemekkel – röviden ezt mondanám az alkotásaimról.”

Henivel a különböző vásárokon arcfestőként is találkozhatunk, további munkáit pedig az alábbi linkekre kattintva érhetjük el:
www.facebook.com/henryenee
www.henryenee.blogspot.sk

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Tavaszi virágkiállítás Újvidéken

  Tavaszi virágkiállítás Újvidéken, TájGazda

  Egynyári virágok, törpecserjék, facsemeték - több száz növény közül válogathatnak a virágkedvelők az Újvidéki Tavasz virágkiállításon március közepén.  Ugyanis egy hétre igazi tavaszi zsongás van

   
 • Matula Múzeum – Bátorkeszi

  Ki ne ismerné Matula bácsit, aki Fekete István ifjúsági regényében két városi fiút vezet be a Balaton-környéki nádas, s az ottani élet rejtelmeibe. A magyar irodalom e kiváló művéből részletekbe menően

   
 • Bethlen Gábor szülőháza

  Bethlen Gábor szülőháza, TájGazda

  A Dévai Szent Ferenc Alapítvány a marosillyei Veres-bástya tulajdonosaként minden nyáron megnyitja az érdeklődők előtt a Bethlen Gábor tiszteletére és örök emlékezetére nevet viselő kiállítást.

   
 • Fábiánsebestyén

  Csongrád megye északkeleti részén található Fábiánsebestyén. Rendezett, gondos, virágos község. A településen már több alkalommal is jártam.

   
 • Római sáncok növényvilága

  Több mint tíz éves a Dél – Bácskában levő Temerini Falco Természetkedvelők Egyesülete, amely nagy hangsúlyt fektet a természetvédő szemlélet kialakítására,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére