Elvarázsolt gyerekszobák, TájGazda

Mai bemutatónkat elsősorban kisgyermekes szülők, óvodák és iskolák figyelmébe ajánljuk. Az alábbiakban ugyanis a káprázatos falfestményeivel hódító,

párkányi származású Dudek Henriettával ismerkedhetünk meg. Heni a színek, az alkotás szépsége iránti vonzalmát édesapjától örökölte, aki szobafestő, s a mai napig szívesen ad tanácsot lányának egy-egy megbízással kapcsolatban.
Minden munka terepszemlével kezdődik. Heni személyesen megtekinti az adott felületet, illetve részletes fotókat kér róla. Rendkívül fontos az arányok szem előtt tartása. Közben a megrendelő elmeséli, mit is szeretne, mik az elképzelései. Miután elkészülnek a vázlatok, kiválasztásra kerül a leginkább megfelelő, s aszerint megszületik a pontos terv. Ezt követően elkezdődhet a lényegi munka: Heni kivetítve a falra először ceruzával rajzolja fel a kiválasztott mű vázlatát, majd következik a festés, végül a kontúrozás. Általában egyedül dolgozik, de sosincs ellenére, ha egy-egy anyuka be szeretne segíteni, miközben épp gyermeke szobájába költözik egy állatoktól hemzsegő erdő, a végtelen égbolt vagy meseország egy darabja. Jó pár gyermekszoba virágzott ki munkája nyomán, de feldobta ő már iskola folyosóját is vagy épp tantermét.
A falfestés azonban nem az egyetlen, amiben Heni megcsillogtatja tudását. Gyerekkora óta rajzol, fest, kézműveskedik. Ha a művészeti általános iskolában épp a gyurmázás, illetve szobrászkodás volt a feladat, amiatt sem ment haza az órákról. „Főleg illusztrációkat szeretek rajzolni, átadni rajzon színekkel és formákkal azt, amit valaki leírt vagy én elképzeltem. Lehet az gyerekmese, vers, próza vagy akár (az első szakmámból adódóan) biológiai-molekuláris illusztráció.” – mondja. Emellett foglalkozik textil- és képkeretfestéssel, arcfestéssel, továbbá poszterek, logók és játéklapok kivitelezésével. Grafikusként dolgozik, belekóstolt a fényképészetbe, kiadványszerkesztésbe és a web designba is. Szóval egy rendkívül sokoldalú és izgalmas egyéniségről van szó.
Heni a textilfestéssel egy kézműves táborban ismerkedett meg, több mint tizenöt éve: „A ruhafestés kevésbé kötött, annak pont az a lényege, hogy amit papíron megrajzolok, az megjelenik viselhető formában is. Mesefigurák és futurisztikus vonalak is kerültek már a pólóimra. A Hamahama Természetjáró Egyesülettel pedig két éve dolgozom együtt a túráik kitűző- és pólótervein, ami szintén a szívem csücske.”
És, hogy mit gondol Heni az effajta művészetről, saját tevékenységéről? „Ami inspirál: az apró dolgok, az ősz színei, egy mosoly, amikor látni a téli, cudar hidegben a leheletet, a természet, egy jó novella, egy bögre finom kakaó és természetesen más ügyes alkotók… inspirálni és inspirálódni, keverni a digitális világ adta lehetőségeket a kézzel rajzolt elemekkel – röviden ezt mondanám az alkotásaimról.”

Henivel a különböző vásárokon arcfestőként is találkozhatunk, további munkáit pedig az alábbi linkekre kattintva érhetjük el:
www.facebook.com/henryenee
www.henryenee.blogspot.sk

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • A zsámbéki hagyatékok

  a zsámbéki templom, TájGazda

  A Pest megyei Zsámbék számos történelmi érdekességgel szolgál az arra tévedő turistának. Legismertebb építménye az öregtemplomnak is nevezett zsámbéki templom és premontrei kolostor.

   
 • Tiszakálmánfalva

  Tiszakálmánfalva, TájGazda

  Február 25-én, szombaton délután számos  falubeli és vidéki vendég érkezett  a helyi művelődési egyesületbe, hogy közösen tisztelegjenek a falu alapításának 133-ik évfordulóján és a kulturális élet

   
 • Punykó Mária

  Punykó Mária, TájGazda

  Ha Kárpátalján járunk, és a szeretnénk megismerni igazából, mondjuk Beregszász történetét, ismertebb helyeit, épületeit, akkor nem elég, ha sétálunk, megismerünk helyi ízeket, éttermeket, kézműveseket,

   
 • Hazánk egyetlen barlangvára – a Siroki vár

  Ahogy haladunk Sirok felé, már viszonylag messziről lehet látni a hegy tetején magasló vár romjait. A községbe beérve azonban szemfülesnek kell lennünk. Ugyanis a várhoz vezető utat nem könnyű megtalálni.

   
 • Őshonos állatfarm a Vajdasági Temerinben

  Őshonos állatok-TájGazda

  Érdekesség-számba vehetőek a Vajdaságban az őshonos állatfarmok. Nincs belőlük sok, de azok, amelyek léteznek és élnek a fajta-megőrzés miatt  maradtak fenn.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére