Kis Károly bútorasztalos, KDL Bútor Kft., TájGazda

A hétvégi vásáron láttam meg Őket, a kirakott termékük vonzotta a vásárlók szemeit. A színes, festett, különböző formájú polisztirolból készült figurák egyaránt érdekelte a gyerekeket és a felnőtteket is.

Kíváncsivá tett, hogyan készítik, miként jött az ötlet a faldekorációk gyártásához.

Későbbi beszélgetésünkből kiderült, hogy nem ez a fő profilja a fiatal házaspárnak. A férj, Karcsi bútorasztalosként dolgozik. Egyedi gyártású bútorokat készít. Több mint 15 éve kezdte a bútorasztalosi szakmát. Az évek során gyűjtötte magába a tapasztalatokat, melynek köszönhetően vált jó iparossá. Egy szerencsétlen esemény következtében, 2 évvel ezelőtt úgy alakult, hogy saját vállalkozást indított. Véleményem szerint jól tette.

Bútort gyártani nem egyszerű feladat, bonyolult lépések sorozatából tevődik össze egy – egy rész, ami később meghatározó elem lesz valakinek az életében.
Munkáin látszik, milyen elképesztően jó a szaktudása, emellett szívét lelkét beleteszi az általa elkészített bútorokba. Olykor éjszakába nyúlóan dolgozik a műhelyében, hogy minél hamarabb elkészüljön az általa és a megrendelő által megálmodott bútordarab. Fontos számára, hogy a vevői maradéktalanul elégedettek legyenek. Igényes, szép dolgok kerülnek ki kezei alól.

Ámulatba ejtő, hogy egy jól képzett szakember milyen kis helyen milyen csodálatos dolgokat képes létrehozni. A műhelye felé közeledve érezni lehet a levegőben azt a jellegzetes „szagot”. Jelzi az érkezőnek, hogy itt bizony fával dolgoznak. Számomra ez a kellemes illat a nyugalmat, békét sugározza. Belépve a műhelybe megdöbbentem. Milyen pici, gondoltam magamban. Ezen a kis helyen, hogy képes ilyen fantasztikus egyedi bútorokat alkotni? Elmondása szerint egy csavarbehajtóval indította a vállalkozását, mára sikerült pár nagyobb teljesítményű gépet is beszereznie, melyek elengedhetetlenek a jó minőségű, esztétikus munka elvégéséhez.
Ez a kicsi műhely számtalan szépséges dolgot látott már és úgy vélem, hogy látni is fog még életében.

Érdemes böngészni a munkáiból: www.kdlbutor.hu, www.facebook.com/pages/KDL-B%C3%BAtor/613688765345929

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Kékkő vára

  Kékkő vára, TájGazda

  Kékkő, felvidéki község a magyar határtól mintegy 30 km-re található. Nevét kéklő, sziklás hegycsúcsáról kapta, melyen fénykorában Magyarország egyik legjelentősebb vára állt.

   
 • Újból eljött a Tiszavirágzás ideje

  Újból eljött a Tiszavirágzás ideje – ne hagyja ki e csodás jelenséget! Az évente egyszer látható, egyedülálló rajzás, szakszerű túravezetés mellet kenuba, csónakba ülve bárki számára testközelből megtekinthető.

   
 • Naspolya: a szottyos télvízi C-vitamin forrás

  Amikor kisgyerek voltam, volt egy naspolya fája a nagyszüleimnek, ami sajnos már nincs meg. Emlékszem, hogy a hideg idő beálltával már csak ez az egy gyümölcsfa volt a kertjükben.

   
 • A beton másik oldala

  PatriciaK Design, TájGazda

  Mire használhatjuk fel a betont? Eddig úgy gondoltam, hogy ismertem ezen anyag felhasználási módjait. Ebből készült a járdánk, a házunk alapja vagy a kerítésoszlopunk is. De sosem gondoltam volna,

   
 • A Vodicai-kápolna és Szentkút

  A Vodicai-kápolna és Szentkút, TájGazda

  Katymár települése a magyar-szerb határ mentén fekszik. A községtől kb. negyedórányi járásra, a Kövesmajor felé vezető földút mentén található egy kápolna és egy szentkút.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére