Kis Károly bútorasztalos, KDL Bútor Kft., TájGazda

A hétvégi vásáron láttam meg Őket, a kirakott termékük vonzotta a vásárlók szemeit. A színes, festett, különböző formájú polisztirolból készült figurák egyaránt érdekelte a gyerekeket és a felnőtteket is.

Kíváncsivá tett, hogyan készítik, miként jött az ötlet a faldekorációk gyártásához.

Későbbi beszélgetésünkből kiderült, hogy nem ez a fő profilja a fiatal házaspárnak. A férj, Karcsi bútorasztalosként dolgozik. Egyedi gyártású bútorokat készít. Több mint 15 éve kezdte a bútorasztalosi szakmát. Az évek során gyűjtötte magába a tapasztalatokat, melynek köszönhetően vált jó iparossá. Egy szerencsétlen esemény következtében, 2 évvel ezelőtt úgy alakult, hogy saját vállalkozást indított. Véleményem szerint jól tette.

Bútort gyártani nem egyszerű feladat, bonyolult lépések sorozatából tevődik össze egy – egy rész, ami később meghatározó elem lesz valakinek az életében.
Munkáin látszik, milyen elképesztően jó a szaktudása, emellett szívét lelkét beleteszi az általa elkészített bútorokba. Olykor éjszakába nyúlóan dolgozik a műhelyében, hogy minél hamarabb elkészüljön az általa és a megrendelő által megálmodott bútordarab. Fontos számára, hogy a vevői maradéktalanul elégedettek legyenek. Igényes, szép dolgok kerülnek ki kezei alól.

Ámulatba ejtő, hogy egy jól képzett szakember milyen kis helyen milyen csodálatos dolgokat képes létrehozni. A műhelye felé közeledve érezni lehet a levegőben azt a jellegzetes „szagot”. Jelzi az érkezőnek, hogy itt bizony fával dolgoznak. Számomra ez a kellemes illat a nyugalmat, békét sugározza. Belépve a műhelybe megdöbbentem. Milyen pici, gondoltam magamban. Ezen a kis helyen, hogy képes ilyen fantasztikus egyedi bútorokat alkotni? Elmondása szerint egy csavarbehajtóval indította a vállalkozását, mára sikerült pár nagyobb teljesítményű gépet is beszereznie, melyek elengedhetetlenek a jó minőségű, esztétikus munka elvégéséhez.
Ez a kicsi műhely számtalan szépséges dolgot látott már és úgy vélem, hogy látni is fog még életében.

Érdemes böngészni a munkáiból: www.kdlbutor.hu, www.facebook.com/pages/KDL-B%C3%BAtor/613688765345929

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • A lebegő magyar falu

  Bokod - TájGazda, Tájérintő

  A képek láttán nem is gondolnánk, hogy e csodálatos látvány Magyarországon bújik meg. A házak messziről úgy tűnnek, mintha lebegnének a vízen.

   
 • Újra értéke van a mangalicának

  Régi hagyománya van az állattenyésztésnek az adai Vreckó családban, ugyanis az édesapa, István, a közelmúltban 300 birkát legeltetett a bánáti pusztán, majd a juhtenyésztéshez szarvasmarha-tartás,

   
 • Az Al-Duna gyöngyszemei (2. rész)

  Az Al-Duna gyöngyszemei, TájGazda

  A Belgrádtól Kladovóig tartó Al– Dunai hajókiránduláson a Duna legszebb szakaszát, a Vaskapu szorost, a történelmi várakat, emléktáblákat és az érdekességnek számító kősziklába vájt arcot csodálhatja mega turista.

   
 • HamzaCrochet - Horgolt cipellők

  Kenneth Cole divattervező egyszer az mondta, hogy: "Egy átlagos nő évente hétszer esik szerelembe, ebből hatszor cipőbe." Ebben a kijelentésben rejlik némi igazság.

   
 • Szalvétába öltöztetett ajándéktárgyak

  Szalvétába öltöztetett ajándéktárgyak, dcoupage, TájGazda

  Szerintem többünkben fogalmazódott már meg, hogy egy szerettünknek valamely jeles nap alkalmából saját magunk által készített ajándékot adjunk. Hiszen annál nagyobb boldogság nem is érheti

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére