Kis Károly bútorasztalos, KDL Bútor Kft., TájGazda

A hétvégi vásáron láttam meg Őket, a kirakott termékük vonzotta a vásárlók szemeit. A színes, festett, különböző formájú polisztirolból készült figurák egyaránt érdekelte a gyerekeket és a felnőtteket is.

Kíváncsivá tett, hogyan készítik, miként jött az ötlet a faldekorációk gyártásához.

Későbbi beszélgetésünkből kiderült, hogy nem ez a fő profilja a fiatal házaspárnak. A férj, Karcsi bútorasztalosként dolgozik. Egyedi gyártású bútorokat készít. Több mint 15 éve kezdte a bútorasztalosi szakmát. Az évek során gyűjtötte magába a tapasztalatokat, melynek köszönhetően vált jó iparossá. Egy szerencsétlen esemény következtében, 2 évvel ezelőtt úgy alakult, hogy saját vállalkozást indított. Véleményem szerint jól tette.

Bútort gyártani nem egyszerű feladat, bonyolult lépések sorozatából tevődik össze egy – egy rész, ami később meghatározó elem lesz valakinek az életében.
Munkáin látszik, milyen elképesztően jó a szaktudása, emellett szívét lelkét beleteszi az általa elkészített bútorokba. Olykor éjszakába nyúlóan dolgozik a műhelyében, hogy minél hamarabb elkészüljön az általa és a megrendelő által megálmodott bútordarab. Fontos számára, hogy a vevői maradéktalanul elégedettek legyenek. Igényes, szép dolgok kerülnek ki kezei alól.

Ámulatba ejtő, hogy egy jól képzett szakember milyen kis helyen milyen csodálatos dolgokat képes létrehozni. A műhelye felé közeledve érezni lehet a levegőben azt a jellegzetes „szagot”. Jelzi az érkezőnek, hogy itt bizony fával dolgoznak. Számomra ez a kellemes illat a nyugalmat, békét sugározza. Belépve a műhelybe megdöbbentem. Milyen pici, gondoltam magamban. Ezen a kis helyen, hogy képes ilyen fantasztikus egyedi bútorokat alkotni? Elmondása szerint egy csavarbehajtóval indította a vállalkozását, mára sikerült pár nagyobb teljesítményű gépet is beszereznie, melyek elengedhetetlenek a jó minőségű, esztétikus munka elvégéséhez.
Ez a kicsi műhely számtalan szépséges dolgot látott már és úgy vélem, hogy látni is fog még életében.

Érdemes böngészni a munkáiból: www.kdlbutor.hu, www.facebook.com/pages/KDL-B%C3%BAtor/613688765345929

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Rézrontó csodás alkotásai

  Rézrontó, TájGazda

  A magyar kultúra és az ősmagyarok motívumainak terjesztője Tölgyesi Béla rézműves (https://www.facebook.com/rez.ronto). Elkészítette már nagyon sok honfoglalás-kori lelet hasonmását, tarsolyt,

   
 • Értékes természetvédelmi pont Dévaványán

  Értékes természetvédelmi pont Dévaványán, TájGazda

  A Körös – Maros Nemzeti Park egybefüggő, legnagyobb, a 13000 hektáros nagyságot is meghaladó területe a Dévaványai – Ecsegi puszták. A szikes pusztákon számos védett és fokozottan védett növény

   
 • A családi hagyomány

  A családi hagyomány, TájGazda

  Úgy tartják, hogy a családi hagyományt nem szabad megszakítani, apáról fiúra kell továbbvinni. Íratlan szabály szerint pedig az örökölt vagyont nem illik pénzzé tenni, ha csak a sors nem kényszeríti erre az örököst.

   
 • Anmar Bijoux

  Anmar Bijoux, TájGazda

  Andrusko Mária Felvidéken él, Párkányban. Személyében egy rendkívül tehetséges kézműves ékszerkészítőt ismerhetünk meg. Ékszereit és kiegészítőit Anmar Bijoux márkanév alatt értékesíti.

   
 • Jáger Csilla varrodája

  Jáger Csilla varrodája, TájGazda

  Jáger Csilla Kelet-Szlovákiából származik, Budaházáról. A komáromi Selye János Egyetemen szerzett tanári diplomát, jelenleg egy londoni kávézóban dolgozik pultosként.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére