Jégszálloda a Déli-Kárpátokban, TájGazda

A Fogarasi-havasokban, a Bilea-tó szomszédságában tizenkettedik alkalommal építették fel a jégszállodát (www.hotelofice.ro illetve https://www.facebook.com/pages/Hotel-Of-Ice-Romania/164233180345928).

A nagyszebeni repülőtértől mintegy 80 kilométerre található, 2034 méter tengerszint feletti magasságban fekvő létesítmény kabinos felvonóval közelíthető meg. A Hotel of Ice szállodát Varga Attila és 25 fős csapata építette fel, a szakemberek a Maros megyei Magyaróról érkeztek, akiknek nem kis megpróbáltatást jelentett az extrém hidegben, gyakran 100 km/órás szélben dolgozni. Az építményhez a Bâlea-tóból kiemelt jégtömböket használták fel. A szállodához a jégtáblákból több száz 50x70x100 cm-es téglát faragtak, amit hóval rögzítettek egymáshoz. A belső terek és a 14 szoba díszítését egy jégszobrász végezte, aki idén olyan sikerfilmekből merített ötleteket, mint a Jégkorszak, a Star Wars, Rocky, Drakula, King Kong, Csillagok között, A passió, Marylin Monroe, Titanic vagy Harry Potter. Karácsonyra és Szilveszterre még a szálloda elkészülése előtt lefoglalták a helyeket, az ott alváshoz ilyenkor is előre kell jelentkezni. A kézzel faragott jégágyakhoz puha matracot, meleg takarókat, szőrméket és hálózsákokat biztosítanak, mivel a hőmérséklet -2 és +2 Celsius fok között van. A szálloda vendéglőjében jégasztaloknál szolgálják fel a finom falatokat. A jégbárban óriási választékban kínálják a lélekmelegítő italokat, amit stílszerűen jégből faragott poharakban kínálnak.
A téli ünnepek elteltével sem áll le az építkezés, a szálloda elkészülése után egész központot hoznak létre, iglukkal, jégtemplommal. Idén az egyik iglut a Hupikék törpikék faragványai díszítik, egy másikban a Jurassic-park őslényei fagynak jéggé, míg egy harmadikban a Dzsungel könyvének hősei fogadják majd a látogatókat. A témaválasztás a gyerekeknek kedvez, de fiatalok számára is vonzó a hely, ahol a lenyűgöző építményeknél káprázatosabb maga a táj, és jégközpont melletti Téli Parkban sízni, szánkózni, bobozni, snowbordozni lehet, illetve a sportolási lehetőségek mellett extrém szórakoztatásról is gondoskodnak a szervezők. A tervek szerint január végére az egész létesítmény, a jég-templommal együtt elkészül.     
A látványt nemcsak azok a turisták csodálják, akik olyan országokból érkeznek, ahol nem szokott havazni, a létesítmény mindenkit lenyűgöz. Telente közel 8000 turista látogatja meg Dél-Kelet-Európa egyetlen jégszállodáját – tájékoztatott Lidia Bădilă, a Hotel of Ice szóvivője.  Elmondta továbbá, hogy a sztárok is szívesen választják kulturális események, tévéadások, vagy video-klippek helyszínéül, de minden látogató számára felejthetetlen élményt nyújt a Jégközpont.

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Természetes alapanyag a nád

  Gazdag élővilágáról, mindenek előtt madárvilágáról ismert a természeti védelem alatt álló 4,5 km hosszan húzódó és közel 330 hektár területű Ludasi tó.

   
 • A nyugalom és a harmónia oázisa

  Vajdaságban Újvidéktől mindössze 40 kilométerre terül el a 800 hektáron egyedülálló, legelőiről is ismert Kercsedini sziget, amely része a Kaboli – Péterváradi rét természetvédett területnek.

   
 • Jenő bácsi méhészete

  Jenő bácsi méhészete, TájGazda

  Az én utánajárásom és érdeklődésemre Kárpátalja beregszászi járásában mindenképpen Jenő bácsi méhészetét ajánlották nekem egy nagyon pici kárpátaljai teleülésen, Haláboron.

   
 • A Gyilkos-tó

  A Gyilkos-tó

  A Gyilkos-tó egyedülálló természeti ritkaság. A földcsuszamlás során keletkezett tó, a Keleti Kárpátok hegyvonulatai között helyezkedik el Gyergyószentmiklóstól 26 km-re.

   
 • Cukorpalánták

  Cukorpalánták, Tájgazda

  Ma Petro Veronikával ismerkedhetünk meg, a felvidéki Nagymegyerről – a dunaszerdahelyi járásból: Gyerekkorom óta, mindig is ez a valamivel babrálós típus voltam.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére