A rendkívül sokoldalú Kliment Andrea, óvodai gondnokként dolgozik Észak-Komáromban. Munkája mellett mézeskalács- és tortakészítéssel, arcfestéssel, henna- és csillámfestéssel,

valamint kézművességgel foglalkozik – Kreandi név alatt.
Körülbelül hét éve kezdtek művészi hajlamai felszínre törni, a „mézeskalácsozás” csak később, négy-öt évvel ezelőtt jött képbe, de Andrea úgy érzi ez az „Igazi”. Ez a szíve csücske, amiben szeretne komolyabban elmélyülni, bár egyik foglalkozás nem zárja ki a másikat.
Első mézeskalácsait Andrea saját örömére, ismerősei és családtagjai kérésére készítette karácsonyfadísznek, ajándéknak. A kezdetektől fogva otthon dolgozik, egyedül. Ha segítségre van szüksége, férjére és fiára mindig számíthat, viszont örülne már egy partnernek, hogy ne csupán saját magát fejlessze, hanem a vállalkozását is. A különböző Internetes fórumok és a témában található weblapok nagy segítségére voltak a múltban és a jelenben is, sokat tanult ily módon.
Andrea bárkinek, bármit elkészít mézeskalácsból – természetesen az ésszerűség határain belül.
„Azért is imádom ezt a fajta alkotómunkát, mert érzéseket, hangulatokat lehet kifejezni mézi ajándékokkal. Annyira kifejlődött a mézes kézműves ipar, hogy szinte bármit el lehet készíteni általa. Szeretem a kihívásokat, örülök, ha nem egyszerű, klasszikus megrendeléseket kapok. Teljesen elvarázsol, elvesztem az időérzékem alkotás közben. Az egyik nagy kedvencem volt egyben a leginkább időigényes is. Egy kedves tanárnőnek készítettem egy mézeskalács dobozt, megtöltve mézeskalács szívecskékkel, amin az osztály gyerkőceinek neve szerepelt. Egyébként, mint minden mesterségnek, ennek is megvannak a maga apró, kis titkai, amiktől szebbé és finomabbá válik. Csak, hogy pár érdekességet említsek: a tésztának előnyére válik, ha pihentetjük. Akár több napig is – bezacskózva a hűtőben… Az írókázás előtt egy napig érdemes a kisütött tésztát a levegőn hagyni. Felveszi a szoba páratartalmát és kevésbé fog lepotyogni száradás után az íróka.”
Vásárokon egyelőre még nem találkozhatunk műveivel, nincs hol tárolnia a kész mézeskalácsokat, így nem tud felhalmozni nagyobb készletet. A Facebookon saját neve alatt, valamint a Kreandi oldalon ismerkedhetünk meg Andreával, illetve termékeivel közelebbről.

https://www.facebook.com/kliment.andrea

https://www.facebook.com/Kreandi

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • A díszbaromfi a nyugtató

  Díszbaromfi, TájGazda

  Alig 20-30 évvel ezelőtt el sem lehetett képzelni falusi házat kapirgáló baromfi nélkül. A japán kacsa és a fehér liba mellett ott volt a sárga tojós és a baromfiudvar büszkesége, a tarka tollú kakas.

   
 • A borkultúra nagykövete

  A borkultúra nagykövete, TájGazda

  A nyár az igazi kerti partyk, grillezések és bulik időszaka.  A finom vacsora mellé egy-egy pohár bor is párosulhat, ami hozzájárul a jó hangulat megteremtéséhez.

   
 • A berényi tészta

  A berényi tészta, TájGazda

  A világ legjobb, olasz gyártmányú gépein gyártják tésztáikat. Napjainkban hetente több mint 180 000 tojást és 9 tonna lisztet dolgoznak fel, melyből akár 10 tonnánál több tésztát is elő tudnak állítani.

   
 • Gyógynövényekkel ízesített lekvárok színkavalkádja

  Gyógynövényekkel ízesített szörpök, lekvárok színkavalkádja, TájGazda

  Aki szereti az ínyenc dolgokat, akkor annak érdemes Erika és férje, József portékáját felkeresnie. Megértem, ha standjuk előtt állva a vásárlók tanácstalanok. Melyik lekvárt, szörpöt, zselét, pástétomot válasszam?

   
 • Kutyavár - De honnan e név?

  Kutyavár, Tájgazda

  A monda szerint a várat vagy vadászkastélyt - mert egykoron kastély lehetett - Hunyadi Mátyás vadászkutyái és pecérei (kutyagondozók, idomítok) számára építette. A legenda alapjai azonban nem bizonyítottak.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére