A rendkívül sokoldalú Kliment Andrea, óvodai gondnokként dolgozik Észak-Komáromban. Munkája mellett mézeskalács- és tortakészítéssel, arcfestéssel, henna- és csillámfestéssel,

valamint kézművességgel foglalkozik – Kreandi név alatt.
Körülbelül hét éve kezdtek művészi hajlamai felszínre törni, a „mézeskalácsozás” csak később, négy-öt évvel ezelőtt jött képbe, de Andrea úgy érzi ez az „Igazi”. Ez a szíve csücske, amiben szeretne komolyabban elmélyülni, bár egyik foglalkozás nem zárja ki a másikat.
Első mézeskalácsait Andrea saját örömére, ismerősei és családtagjai kérésére készítette karácsonyfadísznek, ajándéknak. A kezdetektől fogva otthon dolgozik, egyedül. Ha segítségre van szüksége, férjére és fiára mindig számíthat, viszont örülne már egy partnernek, hogy ne csupán saját magát fejlessze, hanem a vállalkozását is. A különböző Internetes fórumok és a témában található weblapok nagy segítségére voltak a múltban és a jelenben is, sokat tanult ily módon.
Andrea bárkinek, bármit elkészít mézeskalácsból – természetesen az ésszerűség határain belül.
„Azért is imádom ezt a fajta alkotómunkát, mert érzéseket, hangulatokat lehet kifejezni mézi ajándékokkal. Annyira kifejlődött a mézes kézműves ipar, hogy szinte bármit el lehet készíteni általa. Szeretem a kihívásokat, örülök, ha nem egyszerű, klasszikus megrendeléseket kapok. Teljesen elvarázsol, elvesztem az időérzékem alkotás közben. Az egyik nagy kedvencem volt egyben a leginkább időigényes is. Egy kedves tanárnőnek készítettem egy mézeskalács dobozt, megtöltve mézeskalács szívecskékkel, amin az osztály gyerkőceinek neve szerepelt. Egyébként, mint minden mesterségnek, ennek is megvannak a maga apró, kis titkai, amiktől szebbé és finomabbá válik. Csak, hogy pár érdekességet említsek: a tésztának előnyére válik, ha pihentetjük. Akár több napig is – bezacskózva a hűtőben… Az írókázás előtt egy napig érdemes a kisütött tésztát a levegőn hagyni. Felveszi a szoba páratartalmát és kevésbé fog lepotyogni száradás után az íróka.”
Vásárokon egyelőre még nem találkozhatunk műveivel, nincs hol tárolnia a kész mézeskalácsokat, így nem tud felhalmozni nagyobb készletet. A Facebookon saját neve alatt, valamint a Kreandi oldalon ismerkedhetünk meg Andreával, illetve termékeivel közelebbről.

https://www.facebook.com/kliment.andrea

https://www.facebook.com/Kreandi

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

  • Mónosbél – az ősi almafajták kincsestára

    Mónosbéli almáskert – az ősi almafajták kincsestára, TájGazda

    Mónosbél a Bükk-hegység lábánál, Egertől kb. 19 km távolságra található. Kedves, vendégszerető emberek lakják e kis települést. A faluba beérve – Szarvaskő irányából- érdekes látvány fogadja az arra tévedőt.

     
  • Római sáncok növényvilága

    Több mint tíz éves a Dél – Bácskában levő Temerini Falco Természetkedvelők Egyesülete, amely nagy hangsúlyt fektet a természetvédő szemlélet kialakítására,

     
  • ILA-Glass

    Iliglass, TájGazda

    Baráth Ilona a felvidéki, érsekújvári járásbeli Kamocsán él, tanult szakmája szerint építész tervező. Manapság azonban leginkább ékszereket és dísztárgyakat tervez és „épít”, készít, melyeket

     
  • Hazánk egyetlen diadalíve

    A Váci diadalív, TájGazda

    A diadalívről legtöbbünknek a Franciaországban lévő kapu jut eszébe. Sokan nem is tudják, hogy hazánk is büszkélkedhet eggyel. 1764-ben építették és mindössze öt hónapot

     
  • Kiss Zsuzsanna kézműves kuckója

    Emlékszem, édesanyám már kamaszkoromban elkezdte gyűjtögetni nekem a stafírungot mindazokból a dolgokból, amikről úgy vélte, később szükségem lesz rájuk. Jelen cikk főszereplője,

     

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére