Handmade by Petrucci, TájGazda

A felvidéki Komáromból származó Petra mindig is érdeklődött a divattervezés iránt. Ruhakészítői végzettséggel bír, körülbelül tíz évig tanult szakmájában dolgozott, aztán váltott.

„A varrás, mint olyan gyermekkorom óta jelen van az életemben. Már kis koromban kötöttem, hímeztem, a babáimnak rendszeresen varrtam ruhákat – akkor még természetesen kézzel. Később, mikor a fiam pici volt, rengeteg babaruhát készítettem az ő, illetve saját magam számára. Néhány évig ágytakarókkal is dolgoztam. Saját tervezésű párnákkal, gyermek kiegészítőkkel másfél éve kezdtem intenzívebben foglalkozni. Először csupán rokonok, barátok, ismerősök megkeresésére. Munkáim Handmade by Petrucci néven futnak, az azonos nevű Facebook oldalon pedig a meg is tekinthetőek eddigi műveim.”
Petra régebben a szoba egyik sarkában kialakított „varrósarok”-ban dolgozott, majd mikor új lakásba költözött, ott már tudatosan úgy alakította ki a gardróbját, hogy annak egy része kimondottan erre a célra lett áldozva. Ahogy ő mondja: „Így születnek a szekrényből a csodák.”
Mindent nagy-nagy szeretettel készítek, hogy örömöt okozzon annak is, aki adja és annak is, aki kapja. Imádom, amit csinálok, az alkotás megnyugtat és pozitív érzéssel tölt el. Az összes termékemet saját terveim alapján készítem, így két egyforma nem létezik, legfeljebb hasonlítanak. Hogy mennyi idő alatt készülnek el, az változó, viszont nyugodtan kijelenthetem, hogy minden termékem időigényes. Emellett kimondottan ügyelek arra, hogy kizárólag jó minőségű alapanyagokkal dolgozzam, aminek a tapintása is kellemesebb. Valamint azt is fontos szempontnak tartom, hogy amit készítek, az praktikus, ugyanakkor mutatós is legyen. Igyekszem úgy kialakítani őket, hogy mindenki megtalálja a neki valót.”
„Mindenképp szeretnék a továbbiakban is ezzel foglalkozni, még több újdonságot készíteni. Természetesen vannak nagyobb céljaim is vele kapcsolatban, amik egyelőre csupán gondolati szinten születtek meg, megvalósulások még több tényezőtől is függ.”
Ha a fentiek felkeltették érdeklődését, az alábbi linken szerezhet bővebb információt Petra alkotásairól:

https://www.facebook.com/Handmade-by-Petrucci-472670849551359

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Szolyva - fatemplom

  Szolyvai fatemplom, TájGazda

  A Szolyvai járás Kárpátalja északi részén helyezkedik el, északról a Volóci és Ökörmezői, keletről és délről az Ilosvai, nyugatról pedig a Munkácsi és Perecsenyi járással határos. Jelenlegi formájában 1953-ban

   
 • A „Matyóföld fővárosa”

  Matyóföld, Mezőkövesd

  A legenda szerint egyszer az ördög elrabolt egy matyó legényt. A fiú párja sokat rimánkodott az ördögnek, hogy adja vissza néki a kedvesét. Az ördög azt mondta erre a leánynak:

   
 • Szolyva-Emlékpark

  Szolyvai Emlékpark, TájGazda

  A Szolyván található Emlékpark a kommunizmus áldozatainak méltó kárpátaljai mementója. Szojvára a 4. Ukrán Front Katonai Tanácsa által 1944 novemberében felállítatott és 1945 végéig

   
 • Flower Handmade

  Nemrégiben került a kezembe egy félkész állapotú, keresztszemes hímzéssel díszített könyvjelző, amit még diákkoromban kezdtem el varrni technika órán. Hogy miért hagytam abba, nem tudom,

   
 • Kékkő vára

  Kékkő vára, TájGazda

  Kékkő, felvidéki község a magyar határtól mintegy 30 km-re található. Nevét kéklő, sziklás hegycsúcsáról kapta, melyen fénykorában Magyarország egyik legjelentősebb vára állt.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére