Babaálom, TájGazda

Teljesen elvarázsolt a pléd, amit a kezembe vettem. Sokáig forgattam a kezemben. Lágy, pihe-puha, bársonyos tapintású anyag, vidám színekkel, játékos figurákkal. Minden baba, gyermek ilyen takaróra vágyik.

Hiszen ez alatt csodaszép álmok várnak rájuk. De úgy gondolom, hogy mi felnőttek is szívesen bújnánk be egy-egy ilyen pléd alá.

Az újkígyósi Fábiánné Domokos Andrea édesanyjával, Domokos Pálné, Anna nénivel közösen készítik el a babáknak szánt termékeiket. Mivel Andreának van egy főállása így édesanyja az, aki nagyobb részt varrja a babaholmikat, de hétvégén és szabadidejében Andrea is besegít a varrásban. Illetve Ő megy a különböző vásárokba, baba expókra az ország nagy városaiba. Pl. Budapestre is, ahol a legnagyobb ilyen vásárt tartják.

Anna néni közel 50 évvel ezelőtt kezdett el ruhákat varrni. Miután kitanulta e mesterséget és megszerezte a méretes női szabó végzettséget. A varrás mellett  fiatal édesanyaként megtanult hímezni és riselizni is. Családjukban több generációra visszamenőleg hagyománya van a varrásnak. Hiszen az édesanyja és annak nagynénje szintén varrt, araszos varrónők voltak. - Mivel abban az időben még nem volt centi, így az arasz mértékegységet használták a varrásnál.

Sajnos az idők folyamán a varrás iparága is mély gödörbe jutott. Egyre kevesebb lett a munka. Volt idő, amikor rengeteg gyönyörű gyermekruhát készítettek egy dunántúli cég számára. De idővel az a cég is tönkrement. Miután napjainkban nem trendi ruhát varrattatni, csak be kell menni a plázákba, multikba és ott mindent meg lehet vásárolni.
De Andreáék nem adták fel, keresték a megoldást. Majd megszülettek a lányai és ekkor jött az ötlet, hogy olyan dolgokat kezdenek el készíteni, ami a babák számára szükséges. Így váltottak és saját vállalkozást indítottak. A kezdeti lépések nehezek voltak, de a kitartásuknak, a szakmai tapasztalatuknak köszönhetően ezek a nehézségek mind megtérültek és beteljesedtek az elkészült, szépséges termékekben. Kínálatukban megtalálható minden olyan termék, ami egy babának ajánlatos. Kiságyba fejvég, rácsvédő, paplan, kispárna, baldachin, a kiságy oldalára zsebes tároló, törölköző, hálózsák, wellsoft plédek szimplán, duplán. A megvarrt garnitúrákra, wellsoft plédekre, törölközőkre hímeznek is ugyanolyan figurát, mintát, mint amilyen az alapanyagon látható. Az anyag, a rajta lévő minta és a fantázia végtelen számú variációk elkészítését eredményezheti. Termékeik 100%-ban pamutból és bababarát anyagból készülnek. De nem zárkóznak el az egyedi kérésektől sem. Sőt ha igény van rá, akkor felnőtt méretekben is készítenek ruhákat, plédeket, párnákat. Ha pedig Anna néni megakad egy ötlet megvalósítása során vagy csak pihenésre van szüksége, akkor kimegy a fűtött üvegházába orchideái, bugenvillea közé, hogy feltöltődjön energiával és hogy ihletet merítsen a további lépések megvalósításához. Munkáikon visszatükröződik a precizitás, hogy minden egyes apró részletre odafigyelnek az anyag vásárlásától kezdve a csomagolásig. Hiszen anyaként tudják, hogy milyen fontos egy baba számár, hogy nyugalmat, biztonságot árasztó anyagok vegyék körül.

Nagyon büszkék arra, hogy vásárlóik maximálisan elégedettek termékeikkel. Sokszor visszatérnek hozzájuk, hogy pl. nagyobb plédet kérjenek, mivel a gyermek kinőtte azt és nem szeretnének megválni tőle. Andreáékkal expokon, kézműves vásárokon és helyben, Újkígyóson találkozhatunk. De a jövőben szeretnék még szélesebb körben megismertetni a vásárlókkal a babáknak készült termékeiket. Ezért egy weboldal elindításába kezdtek (http://domibaba.hu/), mivel manapság ebben a rohanó világban egyre többen az internet előtt ülve, annak segítségével bonyolítják le vásárlásaikat.

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Boldogkőváralja igazi boldogságforrás

  Boldogkőváralja igazi boldogságforrás, TájGazda

  Hiszen az erre járó vándort megannyi élmény, öröm, új ismeret éri a vár és a község felfedezése során. Sokat tanulhatunk történelmünkről és ismerhetünk meg az ottani táj jellegzetességeiről.

   
 • Szabó Júlia ajándékai

  Csiliznyárad felvidéki község a Dunaszerdahelyi járásban. Járási székhelyétől mintegy 18 km-re, a Csilizközben fekszik. A trianoni békediktátumig Győr vármegye Tószigetcsilizközi járásának része volt,

   
 • A művészet hobbi

  Kizárólag természetes alapanyagokkal szeret dolgozni és vonzereje a felújítás, az újrahasznosítás, a reciklázs. Tényi Irénke nagymama a művészet világában találja meg az élet harmóniáját,

   
 • Adventi forgatag, felkészülés az ünnepekre

  Karácsonyi vásár, TájGazda

  Az adventi időszakban lehetőségünk adódik ráhangolódni Karácsony Ünnepére. A négy héten át tartó ünnepi, vásári forgatagban minden adott ahhoz, hogy kellemes kikapcsolódás,

   
 • Húsvétnap reggelén az ég igen magas

  Húsvétnap reggelén az ég igen magas - Tar Emese, TájGazda

  Kárpátalja magyar lakossága számos Húsvéthoz kötődő szokást őriz. Bár tagadhatatlan, hogy némelyikük formáját tekintve némileg megváltozott, Krisztus feltámadásának ünnepét mindenhol

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére