Lenny Handmade, TájGazda

Süli Andrea a felvidéki Kassa városában él családjával. Szabadidejének nagy részét két kisgyermekével tölti, mikor ők alszanak, akkor pedig ékszereket készít. Andrea harminc évig a városközpontban élt,

de mióta kiköltöztek egy kis házba az erdőhöz, a város már nem húzza vissza. Szeret ott élni, a kertjében gyógynövényeket is termeszt – többek közt saját biokozmetikumokat is előállít.
Az ékszereket sajátkezűleg készíti, elsőosztályú ásványokból. Minden darab egyedi, nincs két egyforma. Nagyon fontos számára a minőség, ezért minden ékszert az utolsó részletig kidolgoz. Termékei Lenny Handmade márkanév alatt kerülnek forgalomba.
„Körülbelül hat éve már, hogy elkezdtem dolgozni a Tiffany technikával, amivel eredetileg festett üvegablakok készültek. A technika Louis Comfort Tiffany-ról lett elnevezve. A Tiffany üvegdarabokból álló tárgy készítése során használt technikának köszönheti nevét. Ennek a technikának köszönhetően a díszüvegezés (ónozás, festés, ólomüveg) szerte a világon reneszánszát éli. Én az üvegdarabokat ásványokra cseréltem. Kedvenc ásványaim közé tartozik a Labradorit, Holdkő, Hegyikristály, Borostyán, Ametiszt, de sok más ásványból készítettem már eredeti medált, fülbevalót vagy gyűrűt. Ólommentes ónnal dolgozom, 96% ón, 4% ezüst ötvözettel.
Gyerekkorom óta kézimunkáztam, sokféle technikát kipróbáltam, a batikolást, selyemfestést, agyagozást és hasonlókat. Mivel ásványgyűjtő vagyok, valahogy automatikusan jött az ötlet, ez a technika nagyon tetszett, kipróbáltam, és nála maradtam. Voltam egy alaptanfolyamon, de a technikák nagy részét magam tanultam. Túltettem magam az első hibákon, megégetett ujjakon, de kitartottam, és ma ez a hobbim a munkámmá vált.
Otthon dolgozom, van egy kicsi dolgozószobám, az én kicsi királyságom. Akkor dolgozhatok, amikor nekem a legjobb – előfordul, hogy éjszaka is hozzákezdek valamihez.
Többnyire az interneten keresztül árulok, és itt keleten, Kassán eljárok a helyi vásárokra. Szívesen elmennék Magyarországra is, utána kéne néznem, hol mindenhol szerveznek. Ékszereket minden korosztály rendel. A Tiffany technikával készült ékszerek az ezüsttel szemben olcsóbbak, mivel nem nemesfémmel készülnek. Férfiaknak is készítettem medálokat, gyűrűket, nem csak nők vásárolnak nálam.
Idén belekezdtem az ezüst ékszerek előállításába is. Ez már egy kicsit komplikáltabb technika, de nagyon tetszik, és nagyon szívesen elmennék tanfolyamra valamilyen profi ezüstműveshez. Sok mindent már megtanultam, de mégiscsak, személyesen látni a legjobb.“

Andrea termékeit a www.facebook.com/Lenny-Handmade-111997108865887 linkre kattintva tekinthetjük meg.

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Ha november, akkor darules a Kardoskúti Fehértónál

  Az Alföldi déli csücskében fekvő, mintegy 5600 hektáron elterülő Kardoskúti Fehértó igazi természeti csoda az őszi hónapokban. Ilyenkor a szikes talajú tavat és környékét összefüggő víz borítja,

   
 • Középkori fővárosunk: Segesd

  Segesd múltja több ezer évre tekint vissza, már a réz- és a borzkorban is lakott volt, sőt a Római Birodalmi hadsereg fontos államosaként tartották nyílván a környéket.

   
 • A hagyományos, természetes és minőségi

  Kézműves háziszappan: hagyományos, természetes, minőségi, TájGazda

  Az egyik helyi kis üzlet polcán láttam meg először a Kézműves háziszappant. Elsőként a letisztult csomagolása ragadott meg. Majd a belőlük kiérződő, kellemes, lágy illat.

   
 • Veresegyházon csak boldog medvék sétálnak

  A Veresegyházi Medveotthon, TájGazda

  Budapest belvárosától, mintegy 40 percnyi autóútra található a veresegyházi Bear Farm, a Medveotthon. Az Otthon az év minden napján várja a kedves látogatókat. Kalandos élményekben lehet része annak,

   
 • A cellaházakból álló kamalduli remetelak

  Hegyek, erdők, tavak határolják a majki pusztát. Csak a csend, a síri csend érzékelhető. Kiválóan alkalmas hely a remete életre. Talán ezért is választották kolostoruk helyszínéül a kamalduli remeték.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére