Lenny Handmade, TájGazda

Süli Andrea a felvidéki Kassa városában él családjával. Szabadidejének nagy részét két kisgyermekével tölti, mikor ők alszanak, akkor pedig ékszereket készít. Andrea harminc évig a városközpontban élt,

de mióta kiköltöztek egy kis házba az erdőhöz, a város már nem húzza vissza. Szeret ott élni, a kertjében gyógynövényeket is termeszt – többek közt saját biokozmetikumokat is előállít.
Az ékszereket sajátkezűleg készíti, elsőosztályú ásványokból. Minden darab egyedi, nincs két egyforma. Nagyon fontos számára a minőség, ezért minden ékszert az utolsó részletig kidolgoz. Termékei Lenny Handmade márkanév alatt kerülnek forgalomba.
„Körülbelül hat éve már, hogy elkezdtem dolgozni a Tiffany technikával, amivel eredetileg festett üvegablakok készültek. A technika Louis Comfort Tiffany-ról lett elnevezve. A Tiffany üvegdarabokból álló tárgy készítése során használt technikának köszönheti nevét. Ennek a technikának köszönhetően a díszüvegezés (ónozás, festés, ólomüveg) szerte a világon reneszánszát éli. Én az üvegdarabokat ásványokra cseréltem. Kedvenc ásványaim közé tartozik a Labradorit, Holdkő, Hegyikristály, Borostyán, Ametiszt, de sok más ásványból készítettem már eredeti medált, fülbevalót vagy gyűrűt. Ólommentes ónnal dolgozom, 96% ón, 4% ezüst ötvözettel.
Gyerekkorom óta kézimunkáztam, sokféle technikát kipróbáltam, a batikolást, selyemfestést, agyagozást és hasonlókat. Mivel ásványgyűjtő vagyok, valahogy automatikusan jött az ötlet, ez a technika nagyon tetszett, kipróbáltam, és nála maradtam. Voltam egy alaptanfolyamon, de a technikák nagy részét magam tanultam. Túltettem magam az első hibákon, megégetett ujjakon, de kitartottam, és ma ez a hobbim a munkámmá vált.
Otthon dolgozom, van egy kicsi dolgozószobám, az én kicsi királyságom. Akkor dolgozhatok, amikor nekem a legjobb – előfordul, hogy éjszaka is hozzákezdek valamihez.
Többnyire az interneten keresztül árulok, és itt keleten, Kassán eljárok a helyi vásárokra. Szívesen elmennék Magyarországra is, utána kéne néznem, hol mindenhol szerveznek. Ékszereket minden korosztály rendel. A Tiffany technikával készült ékszerek az ezüsttel szemben olcsóbbak, mivel nem nemesfémmel készülnek. Férfiaknak is készítettem medálokat, gyűrűket, nem csak nők vásárolnak nálam.
Idén belekezdtem az ezüst ékszerek előállításába is. Ez már egy kicsit komplikáltabb technika, de nagyon tetszik, és nagyon szívesen elmennék tanfolyamra valamilyen profi ezüstműveshez. Sok mindent már megtanultam, de mégiscsak, személyesen látni a legjobb.“

Andrea termékeit a www.facebook.com/Lenny-Handmade-111997108865887 linkre kattintva tekinthetjük meg.

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Múlt a jelenben

  Orom, a kanizsai község alig 130 éves észak-bácskai településének címere egyértelműen mezőgazdasági jelleget bizonyít: a pajzson látható szélmalom és a barázdákon nyugvó

   
 • Kovács Barnabás – méhész

  Kovács Barnabás – méhész, TájGazda

  Kovács Barnabás a felvidéki Juhász Gyula Alapiskola pedagógusa, mikor épp nem az iskola és a diákok ügyes-bajos dolgaival foglalkozik, idejét szívesen tölti a közeli Barsbaracskán, ahol méz, virágpor, propolisz

   
 • Mákolaj a táplálkozásban

  Mákolaj a táplálkozásban, TájGazda

  A tv-műsorok reklámjaiban egyre több szó esik az étrendkiegészítők, a vitaminpótlók fogyasztásáról , hiszen egészségünk megőrzése érdekében fontos a kiengyensúlyozott vitamin- és ásványi anyag bevitel.

   
 • Tóth Adriana

  Tóth Adriana, TájGazda

  Tóth Adriana a felvidéki Kéménden él, Párkánytól nem messze. Jelenleg varrónőként dolgozik, viszont emellett szívesen köti le magát bármivel, ami megmozgatja a fantáziáját, ami egy kis kreativitást igényel.

   
 • A borkedvelők Mekkája

  Egy nap, amely a finom borokról, a jó hangulatról, mulatásról, szórakozásról szól. A kb. 600 lelket számláló, borairól híres horvátországi település, Vörösmart (horvátul, Zmajevac)

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére