Lenny Handmade, TájGazda

Süli Andrea a felvidéki Kassa városában él családjával. Szabadidejének nagy részét két kisgyermekével tölti, mikor ők alszanak, akkor pedig ékszereket készít. Andrea harminc évig a városközpontban élt,

de mióta kiköltöztek egy kis házba az erdőhöz, a város már nem húzza vissza. Szeret ott élni, a kertjében gyógynövényeket is termeszt – többek közt saját biokozmetikumokat is előállít.
Az ékszereket sajátkezűleg készíti, elsőosztályú ásványokból. Minden darab egyedi, nincs két egyforma. Nagyon fontos számára a minőség, ezért minden ékszert az utolsó részletig kidolgoz. Termékei Lenny Handmade márkanév alatt kerülnek forgalomba.
„Körülbelül hat éve már, hogy elkezdtem dolgozni a Tiffany technikával, amivel eredetileg festett üvegablakok készültek. A technika Louis Comfort Tiffany-ról lett elnevezve. A Tiffany üvegdarabokból álló tárgy készítése során használt technikának köszönheti nevét. Ennek a technikának köszönhetően a díszüvegezés (ónozás, festés, ólomüveg) szerte a világon reneszánszát éli. Én az üvegdarabokat ásványokra cseréltem. Kedvenc ásványaim közé tartozik a Labradorit, Holdkő, Hegyikristály, Borostyán, Ametiszt, de sok más ásványból készítettem már eredeti medált, fülbevalót vagy gyűrűt. Ólommentes ónnal dolgozom, 96% ón, 4% ezüst ötvözettel.
Gyerekkorom óta kézimunkáztam, sokféle technikát kipróbáltam, a batikolást, selyemfestést, agyagozást és hasonlókat. Mivel ásványgyűjtő vagyok, valahogy automatikusan jött az ötlet, ez a technika nagyon tetszett, kipróbáltam, és nála maradtam. Voltam egy alaptanfolyamon, de a technikák nagy részét magam tanultam. Túltettem magam az első hibákon, megégetett ujjakon, de kitartottam, és ma ez a hobbim a munkámmá vált.
Otthon dolgozom, van egy kicsi dolgozószobám, az én kicsi királyságom. Akkor dolgozhatok, amikor nekem a legjobb – előfordul, hogy éjszaka is hozzákezdek valamihez.
Többnyire az interneten keresztül árulok, és itt keleten, Kassán eljárok a helyi vásárokra. Szívesen elmennék Magyarországra is, utána kéne néznem, hol mindenhol szerveznek. Ékszereket minden korosztály rendel. A Tiffany technikával készült ékszerek az ezüsttel szemben olcsóbbak, mivel nem nemesfémmel készülnek. Férfiaknak is készítettem medálokat, gyűrűket, nem csak nők vásárolnak nálam.
Idén belekezdtem az ezüst ékszerek előállításába is. Ez már egy kicsit komplikáltabb technika, de nagyon tetszik, és nagyon szívesen elmennék tanfolyamra valamilyen profi ezüstműveshez. Sok mindent már megtanultam, de mégiscsak, személyesen látni a legjobb.“

Andrea termékeit a www.facebook.com/Lenny-Handmade-111997108865887 linkre kattintva tekinthetjük meg.

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • JUDIT

  Judit, TájGazda

  Göbőné Korpás Judit a felvidéki Léván él. Hagyományos népi és modern gyöngyékszerek készítésével foglalkozik. Termékeit JUDIT márkanév alatt kereshetjük. „Nagyon szeretek fűzni.

   
 • Olvasztott üvegekből „csecsebecsék”

  Minden nőben ott rejtőzik a hiúság. Egyesekben több, másokban kevesebb. Mi nők szeretjük az egyedit, a különlegeset. Valaki a csillogóbbat, valaki a visszafogottabbat.

   
 • Ünnepre hangolódva

  Száznál is több házi dísz- és használati tárgy, finomabbnál finomabb házi készítésű étel – ital sorakozott fel december elején a Zentai Gazdanapok rendezvényen. Hatalmas volt az érdeklődés,

   
 • A térhódító mangalica

  A térhódító mangalica, TájGazda

  A népesség növekedésével arányosan növekszik az élelmiszerfogyasztás, ami nem könnyű feladat elé állítja a nemesítőket. Mind a növénytermelésben, mind az állattenyésztésben bő hozamú,

   
 • A pozsonyi Óvárosháza

  A pozsonyi Óvárosháza, TájGazda

  A jelenlegi szlovák fővárossal, Pozsonnyal már több cikkünkben is találkozhattak a kedves olvasók. A város telis tele van magyar történelmi épületekkel, szobrokkal és egyéb turistalátványosságokkal.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére