Hajnalka Pócsová Art, TájGazda

Kezdetek.. A nevem Pócs Hajnalka, s jelenleg a besztercebányai Matej Bel egyetem diákja vagyok, de Érsekújvárban lakom. Gyerekkorom óta foglalkozom képzőművészettel, már az óvodában is én rajzoltam tele

az összes papírt, amit a tanító nénik biztosítottak számunkra. A művészet mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, nem volt kérdés, hogy ezzel foglalkozzam.
Arra a kérdésre, hogy mivel foglalkozom a válaszom mindig az, hogy művészettel... Esetemben ez azt jelenti, hogy elsősorban festek, egy ideje viszont elkezdtem ékszereket is készíteni. Vonzanak a különös egyedi ékszerek, amelyek megalkotásához különböző alapanyagokat használok fel. A műveimet és az ékszereimet a Hajnalka Pócsová Art márkanév alatt értékesítem.

Részletek.. Mindig felfedezek valami új technikát, vagy eljárást, amelyeket előszeretettel kombinálok. Ily módon aztán formát öltenek a gondolataim.
Úgy gondolom, fontos, hogy mindig valami újat fedezünk fel, próbáljunk ki, így ebben a szellemiségben fogtam hozzá az ékszer projektemhez. Quilling ékszerek készítésével foglalkozom legfőképpen. Vannak, akik hallották már ezt a kifejezést, de akadnak olyanok is, akiknek fogalmuk sincs, miről is van szó. A quilling megnevezés egy papír technikát takar, melynél papírcsíkokat használunk. Ezeket aztán különböző módon feltekerjük és hajlítjuk, így rengeteg minta készülhet belőle. Én megpróbáltam ezt az eljárást kicsit másképp felhasználni – így kezdtem el az ékszereket létrehozni, melyeket aztán fantáziám szerint színezek.
Otthon dolgozom, illetve mindenhol ahol lehet. Volt már olyan eset, hogy vonaton ülve festettem akvarellel, de közel áll hozzám a természetben való festés is. Saját műhelyem sajnos még nincs, de pontos elképzeléseim vannak, milyen lesz, ha egyszer magaménak tudhatok egyet.

Képzés és önképzés.. Hogy hol és kitől tanultam? A festészetet senkitől, magam kísérleteztem ki, mit és hogyan lehet az ecsettel, míg az ecset olyanná vált, mintha csak a kezemről lenne szó. Viszont a rajzot több tanártól is tanultam, ezzel kezdődött minden, mikor alapiskolás koromban beléptem félénken egy magánrajztanár ajtaján. Úgy gondolom, a rajz és az esztétika a lelke mindennek, ha ebben a kettőben valaki otthonosan mozog, akkor bármelyik médiumban remekelni tud. Hiszen csak az alapanyag változik, de a színek, a formák, a kompozíció mindegyik formánál ott lesz.

Kiemelkedő alkotások.. Egy éve volt egy megrendelésem, három darab reprodukcióra. Andrássy grófok portréjának a másolatait kellett megfestenem, ez volt a legtovább tartó munkám. Minden egyes apró részletre pontosan oda kellett figyelnem, hiszen a hiteles másolat megegyezik az eredeti művel, mind színekben, mind formában. Egy művésznek azt hiszem, minden műve a kedvencévé válik, én sem tudok kiemelni egyet sem, mert mindegyik a kedvencem, mivel mindegyikbe sok energiát és munkát fektettem.
 A festményeim mindenkihez szólnak, akik hajlandóak figyelni a mondandójukra. Az ékszerek pedig kortól függetlenül minden hölgynek.

Terveim a jövőre nézve.. Természetesen szeretném fejleszteni a vállalkozásomat, azon dolgozom, hogy a műveim elérhetőbbek legyenek az érdeklődők számára. Régóta dédelgetek egy vágyat is, miszerint tetoválni szeretnék. Azt hiszem ez egy izgalmas és felelősség teli módja a művészetnek. Ezenkívül, mivel eddig csak a nőkre koncentráltam, így most újdonsággal készülök a férfiak számára is, de egyelőre még nem árulhatom el, miről is van szó.
Nemrég részt vettem az első vásáromon, dolgozom rajta, hogy továbbiakra is eljussak. Termékeim az alábbi linkekre kattintva válnak elérhetőve:

https://www.facebook.com/hajni.art
http://www.hajnalkapocsovaart.eu/

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Kreatívkodni termésekkel

  A 19. Dél – bácskai Tökfesztiválon esett figyelmünkbe egy nem szokványos asztal, teles teli tarkábbnál tarkább tárgyakkal. Amikor közelebbről megnéztük a kavalkádot, láttuk,

   
 • A gyermekszínészet bástyája

  Gyermekszínészet a Vajdaságról

  Az Újvidéki Színház 1973-ban alakult. Életre hívásának kiemelt szempontja volt, hogy a jugoszláviai magyarság színházi élete és kultúrája egy  modern színházzal gazdagodjon.

   
 • Öntöttvas tárgyak óriási tárháza

  Öntöttvas, TájGazda

  Vecsésen van egy ház, melynek udvarára belépve több évtized, évszázad remekműveit figyelhetjük meg. Csupa öntöttvas eszközök. Számúk meghaladja a 700 darabot is.

   
 • Szalag-Zsinór Design

  Szalag-Zsinór Design, TájGazda

  Mgr. Szarka Zsuzsanna a felvidéki Nádszegről származó pedagógus lassan egy évtizede foglalkozik ruhatervezéssel, viseletkészítéssel – munkássága figyelemreméltó népszerűségnek örvend.

   
 • Sztáray-kastély – Nagymihály

  Sztáray-kastély – Nagymihály, TájGazda

  Nagymihály – szlovákul Michalovce – a trianoni békediktátum előtt Zemplén vármegye Nagymihályi járásának székhelye volt. A mintegy 40 000 főt számláló város ma

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére