Hajnalka Pócsová Art, TájGazda

Kezdetek.. A nevem Pócs Hajnalka, s jelenleg a besztercebányai Matej Bel egyetem diákja vagyok, de Érsekújvárban lakom. Gyerekkorom óta foglalkozom képzőművészettel, már az óvodában is én rajzoltam tele

az összes papírt, amit a tanító nénik biztosítottak számunkra. A művészet mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, nem volt kérdés, hogy ezzel foglalkozzam.
Arra a kérdésre, hogy mivel foglalkozom a válaszom mindig az, hogy művészettel... Esetemben ez azt jelenti, hogy elsősorban festek, egy ideje viszont elkezdtem ékszereket is készíteni. Vonzanak a különös egyedi ékszerek, amelyek megalkotásához különböző alapanyagokat használok fel. A műveimet és az ékszereimet a Hajnalka Pócsová Art márkanév alatt értékesítem.

Részletek.. Mindig felfedezek valami új technikát, vagy eljárást, amelyeket előszeretettel kombinálok. Ily módon aztán formát öltenek a gondolataim.
Úgy gondolom, fontos, hogy mindig valami újat fedezünk fel, próbáljunk ki, így ebben a szellemiségben fogtam hozzá az ékszer projektemhez. Quilling ékszerek készítésével foglalkozom legfőképpen. Vannak, akik hallották már ezt a kifejezést, de akadnak olyanok is, akiknek fogalmuk sincs, miről is van szó. A quilling megnevezés egy papír technikát takar, melynél papírcsíkokat használunk. Ezeket aztán különböző módon feltekerjük és hajlítjuk, így rengeteg minta készülhet belőle. Én megpróbáltam ezt az eljárást kicsit másképp felhasználni – így kezdtem el az ékszereket létrehozni, melyeket aztán fantáziám szerint színezek.
Otthon dolgozom, illetve mindenhol ahol lehet. Volt már olyan eset, hogy vonaton ülve festettem akvarellel, de közel áll hozzám a természetben való festés is. Saját műhelyem sajnos még nincs, de pontos elképzeléseim vannak, milyen lesz, ha egyszer magaménak tudhatok egyet.

Képzés és önképzés.. Hogy hol és kitől tanultam? A festészetet senkitől, magam kísérleteztem ki, mit és hogyan lehet az ecsettel, míg az ecset olyanná vált, mintha csak a kezemről lenne szó. Viszont a rajzot több tanártól is tanultam, ezzel kezdődött minden, mikor alapiskolás koromban beléptem félénken egy magánrajztanár ajtaján. Úgy gondolom, a rajz és az esztétika a lelke mindennek, ha ebben a kettőben valaki otthonosan mozog, akkor bármelyik médiumban remekelni tud. Hiszen csak az alapanyag változik, de a színek, a formák, a kompozíció mindegyik formánál ott lesz.

Kiemelkedő alkotások.. Egy éve volt egy megrendelésem, három darab reprodukcióra. Andrássy grófok portréjának a másolatait kellett megfestenem, ez volt a legtovább tartó munkám. Minden egyes apró részletre pontosan oda kellett figyelnem, hiszen a hiteles másolat megegyezik az eredeti művel, mind színekben, mind formában. Egy művésznek azt hiszem, minden műve a kedvencévé válik, én sem tudok kiemelni egyet sem, mert mindegyik a kedvencem, mivel mindegyikbe sok energiát és munkát fektettem.
 A festményeim mindenkihez szólnak, akik hajlandóak figyelni a mondandójukra. Az ékszerek pedig kortól függetlenül minden hölgynek.

Terveim a jövőre nézve.. Természetesen szeretném fejleszteni a vállalkozásomat, azon dolgozom, hogy a műveim elérhetőbbek legyenek az érdeklődők számára. Régóta dédelgetek egy vágyat is, miszerint tetoválni szeretnék. Azt hiszem ez egy izgalmas és felelősség teli módja a művészetnek. Ezenkívül, mivel eddig csak a nőkre koncentráltam, így most újdonsággal készülök a férfiak számára is, de egyelőre még nem árulhatom el, miről is van szó.
Nemrég részt vettem az első vásáromon, dolgozom rajta, hogy továbbiakra is eljussak. Termékeim az alábbi linkekre kattintva válnak elérhetőve:

https://www.facebook.com/hajni.art
http://www.hajnalkapocsovaart.eu/

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • A vajdasági magyar agrárium szolgálatában

  SZIE, Zenta, TájGazda

  Húsz éves múltja van a felsőoktatási szintű magyar nyelvű agrárszakember-képzésnek Vajdaságban, amely feladatot a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezetgazdálkodási karának

   
 • Mit ígérnek az októberi jeles napok?

  Magvető és Mindszent havának is nevezik az esztendő tizedik hónapját. A hozzá kötődő népi időjóslások a szüret, a következő év időjárása és a juhászok szempontjából is fontos.

   
 • Óvodafejlesztés a Délvidéken

  A Magyar Nemzeti Tanács szervezésében és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával háromnapos óvodapedagógus képzést tartottak Topolyán és Újvidéken. Az előadók főleg olyan elméleti és gyakorlati

   
 • Hóvirág: a 2017-es év vadvirága

  Hóvirág: a 2017-es év vadvirága , TájGazda

  Anno még a nagymamám sok hóvirághagymát ültetett a virágoskertjébe tulipánhagymák közé. Február végén március elején fehér pompába öltöztették kertjét. Igaz mára megcsappant a számuk

   
 • Tim-Tom manufaktúra

  Tim-Tom manufaktúra, TájGazda

  A népi motívumok és a fa ötvözése, egy életre szóló emléket eredményez. A munkámhoz gyűjtöttem anyagot és ekkor láttam meg a bölcsről a képet. Elállt a lélegzetem is.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére