Hajnalka Pócsová Art, TájGazda

Kezdetek.. A nevem Pócs Hajnalka, s jelenleg a besztercebányai Matej Bel egyetem diákja vagyok, de Érsekújvárban lakom. Gyerekkorom óta foglalkozom képzőművészettel, már az óvodában is én rajzoltam tele

az összes papírt, amit a tanító nénik biztosítottak számunkra. A művészet mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, nem volt kérdés, hogy ezzel foglalkozzam.
Arra a kérdésre, hogy mivel foglalkozom a válaszom mindig az, hogy művészettel... Esetemben ez azt jelenti, hogy elsősorban festek, egy ideje viszont elkezdtem ékszereket is készíteni. Vonzanak a különös egyedi ékszerek, amelyek megalkotásához különböző alapanyagokat használok fel. A műveimet és az ékszereimet a Hajnalka Pócsová Art márkanév alatt értékesítem.

Részletek.. Mindig felfedezek valami új technikát, vagy eljárást, amelyeket előszeretettel kombinálok. Ily módon aztán formát öltenek a gondolataim.
Úgy gondolom, fontos, hogy mindig valami újat fedezünk fel, próbáljunk ki, így ebben a szellemiségben fogtam hozzá az ékszer projektemhez. Quilling ékszerek készítésével foglalkozom legfőképpen. Vannak, akik hallották már ezt a kifejezést, de akadnak olyanok is, akiknek fogalmuk sincs, miről is van szó. A quilling megnevezés egy papír technikát takar, melynél papírcsíkokat használunk. Ezeket aztán különböző módon feltekerjük és hajlítjuk, így rengeteg minta készülhet belőle. Én megpróbáltam ezt az eljárást kicsit másképp felhasználni – így kezdtem el az ékszereket létrehozni, melyeket aztán fantáziám szerint színezek.
Otthon dolgozom, illetve mindenhol ahol lehet. Volt már olyan eset, hogy vonaton ülve festettem akvarellel, de közel áll hozzám a természetben való festés is. Saját műhelyem sajnos még nincs, de pontos elképzeléseim vannak, milyen lesz, ha egyszer magaménak tudhatok egyet.

Képzés és önképzés.. Hogy hol és kitől tanultam? A festészetet senkitől, magam kísérleteztem ki, mit és hogyan lehet az ecsettel, míg az ecset olyanná vált, mintha csak a kezemről lenne szó. Viszont a rajzot több tanártól is tanultam, ezzel kezdődött minden, mikor alapiskolás koromban beléptem félénken egy magánrajztanár ajtaján. Úgy gondolom, a rajz és az esztétika a lelke mindennek, ha ebben a kettőben valaki otthonosan mozog, akkor bármelyik médiumban remekelni tud. Hiszen csak az alapanyag változik, de a színek, a formák, a kompozíció mindegyik formánál ott lesz.

Kiemelkedő alkotások.. Egy éve volt egy megrendelésem, három darab reprodukcióra. Andrássy grófok portréjának a másolatait kellett megfestenem, ez volt a legtovább tartó munkám. Minden egyes apró részletre pontosan oda kellett figyelnem, hiszen a hiteles másolat megegyezik az eredeti művel, mind színekben, mind formában. Egy művésznek azt hiszem, minden műve a kedvencévé válik, én sem tudok kiemelni egyet sem, mert mindegyik a kedvencem, mivel mindegyikbe sok energiát és munkát fektettem.
 A festményeim mindenkihez szólnak, akik hajlandóak figyelni a mondandójukra. Az ékszerek pedig kortól függetlenül minden hölgynek.

Terveim a jövőre nézve.. Természetesen szeretném fejleszteni a vállalkozásomat, azon dolgozom, hogy a műveim elérhetőbbek legyenek az érdeklődők számára. Régóta dédelgetek egy vágyat is, miszerint tetoválni szeretnék. Azt hiszem ez egy izgalmas és felelősség teli módja a művészetnek. Ezenkívül, mivel eddig csak a nőkre koncentráltam, így most újdonsággal készülök a férfiak számára is, de egyelőre még nem árulhatom el, miről is van szó.
Nemrég részt vettem az első vásáromon, dolgozom rajta, hogy továbbiakra is eljussak. Termékeim az alábbi linkekre kattintva válnak elérhetőve:

https://www.facebook.com/hajni.art
http://www.hajnalkapocsovaart.eu/

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • Kézzel festett üvegcsodák

  Kézzel festett üvegcsodák, TájGazda

  Felvidéken, pontosabban Csallóköz szívében, Dunaszerdahelyen születtem, jelenleg is itt élek családommal. Magyar nyelv és irodalom és képzőművészeti nevelés szakos tanárként

   
 • Gemmifer

  Gemmifer, TájGazda

  Novák Szilvia vagyok. Csodálatos vidéken élek egy felvidéki, alsó Garam-menti településen Garamkövesden. Itt torkollik a Garam a Dunába, ami páratlan látványt nyújt akár a partról nézve,

   
 • Jókedvre hangoló zenedobozok

  Zenedobozok, TájGazda

  A kolozsvári Békési Attila annyira szereti a zenét, hogy kis dobozokba zárva kínálja az érdeklődőknek. Tetszetős dísztárgyakba vannak elrejtve a dallamok, melyek kézbevétellel bármikor életre kelthetők, kicsalogathatók.

   
 • Galambok világában

  Díszgalamb, TájGazda

  A kardoskúti Fehértó Napon találkoztam az Orosházi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének néhány tagjával és az általuk nevelt állatokkal, a különlegesebbnél különlegesebb madarakkal.

   
 • Szent Miklós Bazilika – Nagyszombat

  Nagyszombat városa bővelkedik a magyar vonatkozású látnivalókban. Ennek egyik oka, hogy ez az ősi település sokáig esztergomi érseki székhely volt, a cikkünkben bemutatásra kerülő plébániatemplomot

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére