Handmade by rouz, TájGazda

Vörös Rozália Felvidéken, Somorján él. Iskoláit tekintve kereskedelmi végzettséggel rendelkezik, diplomamunkáját a pozsonyi közgazdasági egyetem kereskedelmi karán,

az idegenforgalmi szakon védte meg sikeresen. Ezt követően egyenesen gyermekgondozási szabadságra ment, ami azóta is tart.
Rozália gyermekkora óta szerette a kézimunkát. Nagymamája, anyukája megtanították kivarrni, varrni, de úgy igazából a horgolás volt az a technika, ami később magával ragadta. A termékein a „Handmade by rouz” megnevezés szerepel, ami magába foglalja a kézimunkát, s megálmodójuk nevét is, aki így vall munkájáról:
„Egy közösségi oldalon egyszercsak azt vettem észre, hogy mindenféle kézimunka mellett a horgolást is sokan kipróbálták. Nagyon tetszettek a sapkák és a ruhácskák, amiket láttam és gondoltam megpróbálom én is, horgolok valamit a gyermekeinknek… kisebb-nagyobb sikerrel az elején, egyre jobban megtetszett a horgolás, sokat tanultam másoktól, sokat gyakoroltam, később már pontos mintaleírásokra sem volt szükségem, elég volt az elképzelés. Majd néhány ismerősöm is felkeresett azzal a kéréssel, hogy horgoljak nekik is valamit. Így aztán megalakult az oldalam a Facebookon, ahol a saját munkáim tekinthetők meg.
Azelőtt azt hittem, hogy csak terítőket lehet horgolni, viszont ahogyan kezdtem jobban megismerni a horgolás rejtélyeit, rájöttem, hogy szinte minden elkészíthető így, s ezt ki is próbáltam. Horgoltam már sapkákat, ruhácskákat, szvetterkéket, táskákat, kiegészítőket és egyéb apróságokat, de leginkább a játékok készítése foglalkoztat. Szeretem, ha szabad kezet kapok az alkotásban. Ilyenkor sokat kell próbálkozni, fölfejteni akár ötödszörre is a munkát, újra kezdeni, hogy a végeredmény megszülessen. Nagyon jó érzéssel tölt el, ha a megrendelőnek tetszik az általam készített játék – ami sokszor valami mesefigura, és nincs hozzá mintaleírás, így nekem kell kitalálnom. Szeretem a változatosságot is, amikor újfajta dolgokat alkothatok, viszont örülök annak is, ha valamilyen játékot már tizedszer készítek el, mert az azt jelenti, hogy biztosan tetszik a közönségnek.
A termékeim többsége a gyermekeknek készül, többnyire játékokat, ruhácskákat, pokrócokat kérnek tőlem a szüleik, rokonaik, barátaik – születésnapra, Karácsonyra, látogatóba, keresztelőre viszik, de horgoltam már adománykényt kórházak számára is pici sapkákat, pokróckákat. Felnőttek számára sapkákat, sálakat, táskákat, ajtódíszeket szoktam készíteni.
A jövőben szeretném fejleszteni a tudásomat kötés terén – ez hasonlít a horgoláshoz (sokan össze is keverik) és még az alapanyagok is ugyan azok. Valamint, ha majd egyszer több időm lesz, szívesen foglalkoznék fiatalabb vagy idősebb társaimmal, akikkel együtt alkothatnánk kicsi vagy akár nagy projekteket is.”
A Handmade by rouz termékeket az alábbi linken tekinthetjük meg:

www.facebook.com/Handmadebyrouz

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • Violinda Design – művészi újrahasznosítás

  Violinda Design, TájGazda

  A bősi származású Viola Melinda jelenleg Párkányban él férjével, épp születendő gyermeküket várják. Melinda szavaival élve ő „az újrahasznosítás művészetével” foglalkozik – körülbelül két éve.

   
 • Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplom

  Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplom, TájGazda

  Budapest VII. kerületének egyik ékessége a Rózsák terén álló római katolikus templom. Nevét Árpád-házi Szent Erzsébetről kapta, aki életét a betegek és a szegények gondozásának szentelte.

   
 • A szepesi vár

  A szepesi vár, TájGazda

  A kulturális világörökség részeként számon tartott szepesi vár Közép-Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ilyen típusú építményének számít, 4 hektáros – 41 426 m²-es – kiterjedésével. 

   
 • Fontos a legelők fenntartása

  Zsablyai rét, Újvidék, TájGazda

  Szerbiában ritka és veszélyeztetett virágfaj a tavaszi hérics, latinul Adonis vernalis. Az Újvidékhez közel elő Zsablyai réten található szinte az egyetlen és legnagyobb élőhelye az országban.

   
 • A Sárrét legnagyobb rendezvényterme

  Vidra Tanya, TájGazda

  Ha Vésztő felől autóval közelítettünk Szeghalom felé és feltűnik a Sebes-Körös hídja, akkor nem csak azért örül meg az autós ember, mert mindjárt Szeghalomba ér, hanem azért is, mert a híd előtt,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére