Handmade by rouz, TájGazda

Vörös Rozália Felvidéken, Somorján él. Iskoláit tekintve kereskedelmi végzettséggel rendelkezik, diplomamunkáját a pozsonyi közgazdasági egyetem kereskedelmi karán,

az idegenforgalmi szakon védte meg sikeresen. Ezt követően egyenesen gyermekgondozási szabadságra ment, ami azóta is tart.
Rozália gyermekkora óta szerette a kézimunkát. Nagymamája, anyukája megtanították kivarrni, varrni, de úgy igazából a horgolás volt az a technika, ami később magával ragadta. A termékein a „Handmade by rouz” megnevezés szerepel, ami magába foglalja a kézimunkát, s megálmodójuk nevét is, aki így vall munkájáról:
„Egy közösségi oldalon egyszercsak azt vettem észre, hogy mindenféle kézimunka mellett a horgolást is sokan kipróbálták. Nagyon tetszettek a sapkák és a ruhácskák, amiket láttam és gondoltam megpróbálom én is, horgolok valamit a gyermekeinknek… kisebb-nagyobb sikerrel az elején, egyre jobban megtetszett a horgolás, sokat tanultam másoktól, sokat gyakoroltam, később már pontos mintaleírásokra sem volt szükségem, elég volt az elképzelés. Majd néhány ismerősöm is felkeresett azzal a kéréssel, hogy horgoljak nekik is valamit. Így aztán megalakult az oldalam a Facebookon, ahol a saját munkáim tekinthetők meg.
Azelőtt azt hittem, hogy csak terítőket lehet horgolni, viszont ahogyan kezdtem jobban megismerni a horgolás rejtélyeit, rájöttem, hogy szinte minden elkészíthető így, s ezt ki is próbáltam. Horgoltam már sapkákat, ruhácskákat, szvetterkéket, táskákat, kiegészítőket és egyéb apróságokat, de leginkább a játékok készítése foglalkoztat. Szeretem, ha szabad kezet kapok az alkotásban. Ilyenkor sokat kell próbálkozni, fölfejteni akár ötödszörre is a munkát, újra kezdeni, hogy a végeredmény megszülessen. Nagyon jó érzéssel tölt el, ha a megrendelőnek tetszik az általam készített játék – ami sokszor valami mesefigura, és nincs hozzá mintaleírás, így nekem kell kitalálnom. Szeretem a változatosságot is, amikor újfajta dolgokat alkothatok, viszont örülök annak is, ha valamilyen játékot már tizedszer készítek el, mert az azt jelenti, hogy biztosan tetszik a közönségnek.
A termékeim többsége a gyermekeknek készül, többnyire játékokat, ruhácskákat, pokrócokat kérnek tőlem a szüleik, rokonaik, barátaik – születésnapra, Karácsonyra, látogatóba, keresztelőre viszik, de horgoltam már adománykényt kórházak számára is pici sapkákat, pokróckákat. Felnőttek számára sapkákat, sálakat, táskákat, ajtódíszeket szoktam készíteni.
A jövőben szeretném fejleszteni a tudásomat kötés terén – ez hasonlít a horgoláshoz (sokan össze is keverik) és még az alapanyagok is ugyan azok. Valamint, ha majd egyszer több időm lesz, szívesen foglalkoznék fiatalabb vagy idősebb társaimmal, akikkel együtt alkothatnánk kicsi vagy akár nagy projekteket is.”
A Handmade by rouz termékeket az alábbi linken tekinthetjük meg:

www.facebook.com/Handmadebyrouz

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • A Turul szárnyai alatt

  „A Rákóczi-szabadságharcz legelső jelentős mozzanata a tisza-becsi ütközet volt 1703 július 14-ikén. Gróf Bercsényi Miklós július első napjaiban érkezett meg Lengyelországból,

   
 • Szorgos kezek a vajdasági Kisoroszon

  A kisoroszi hízőkör, TájGazda

  A vajdasági Kisorosz/Rusko Selo közösségét kedves, barátságos emberek alkotják. Bármilyen kérdéssel, kéréssel fordulok az ottani barátokhoz, mindig készségesen állnak a rendelkezésemre.

   
 • A magyar sivatag

  A magyar sivatag, TájGazda

  Érdekes jelenség látható a Duna-Tisza közén, Fülöpháza és Kerekegyháza térségénél mintegy 1992 hektáron. A több évszázados gazdálkodás ellenére kiterjedt homokterületek maradtak meg.

   
 • Komótos vőfély

  Komótos vőfély, TájGazda

  A nagygejőci (egykor Ung vármegye, ma Kárpátalja Ungvári járásának települése) Szavla Krisztiánt bátran nevezhetjük multikulturális vőfélynek, hiszen magyar és ukrán nyelven is vezet lakodalmakat.

   
 • Pantelics Angelika mézeskalácskészítő

  Pantelics Angelika, mézeskalács - TájGazda

  A szeretet ereje segíti őt, viszi előre. Apró, türelmes mozdulatokkal kell dolgozni, mert a mézeskalács tészta nem szereti a kapkodást. A díszítéshez nem kell más, mint a jó cukormáz,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére