Hu En
Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Szalvétába öltöztetett ajándéktárgyak, dcoupage, TájGazda

Szerintem többünkben fogalmazódott már meg, hogy egy szerettünknek valamely jeles nap alkalmából saját magunk által készített ajándékot adjunk. Hiszen annál nagyobb boldogság nem is érheti

a megajándékozottat, mint egy, a két kezünk által megformált tárgy, amibe szívünket, lelkünket belevarázsoltuk. Így volt ezzel a Parádsasváron lakó Tamásiné Tugyi Mária is. A barátnőjét szerette volna meglepni névnapja alkalmából valamilyen egyedi, kivételes emlékkel, amit ő saját maga alkot meg. Hosszas tanakodás után úgy döntött, hogy decoupage technikával készít számára valamit. Végül egy irattartó mappát és egy kulcstartó szekrényt ajándékozott barátnőjének, aminek nagyon nagy sikere volt. Ekkor kezdődött el nála az alkotási vágy.

Ezt követően sorra jöttek az újabbnál – újabb ötletei. Ennek már öt éve. Kezdetben félve mutatta meg ismerőseinek, barátainak az elkészült ajándékokat, mivel nem tudta, hogy tetszeni fog e nekik, lesz e sikerük, de rengeteg biztatást, pozitív visszajelzést kapott tőlük. Ekkor döntött úgy, hogy másoknak is megmutatja ezeket az általa készített egyedi tárgyakat.
Hogy tudása minél gazdagabb, színesebb legyen számos decoupage tanfolyamon vett részt. A kurzusoknak és legfőképp saját kreativitásának köszönheti, hogy ilyen különleges és változatos tárgyakat alkot meg. „Az új ötletek a legkisebb lányom szobájában születnek, mert mindig ott jönnek a legjobb ötletek. – meséli Mária. A saját ötleteim mellett szívesen valósítok meg egyedi kéréseket is, amik igen nagy kihívással vannak felém. Mert a vásárlók legtöbbször csak egy alapgondolatot adnak meg. Pl. hogy valamilyen szarvasos mintát szeretnének, a többit rám bízzák felkiáltással. Ekkor jön igazán a fejtörés nálam, ugyanis nekem kell kitalálni, hogy hogyan és miként valósítsam meg a kért elképzeléseket.”

Mire egy-egy ajándék a végleges formáját eléri, addig többször is kezébe veszi azt Mária. Attól függően, hogy milyen alapanyaggal dolgozik éppen - ami lehet fa, üveg, textil, kerámia – alapozza azt vagy akril festékkel festi le. Amelyeket ezután szalvétával, rizspapírral, decoupage papírral, különböző lakkokkal, pasztákkal, eltérő formájú stenclikkel, nyomdákkal „bolondít meg”. Így lesznek igazán egyediek, mondhatnánk az is, hogy „TM”-esek (Tugyi Máriás). Az elkészült tárgyak bármilyen alkalomra adhatók, kérhetők. Legyen az névnap, szülinap, anyák napja, karácsony, házassági évforduló, ballagás, stb. Továbbá a változatos alapformák, a dobozok, tárolók, szalvétatartók, papír zsebkendő tartók, tálalók eltérő mérete és formája széles lehetőséget biztosít az egyedi tárgyak megvalósítására.

Mária imádja a munkáját, ami igazából nem is munka a számára, inkább a hobbija. Legnagyobb elismerés részére a vásárlói köszönete, biztatása. Volt, hogy óvódás ballagásra külön Őt kérték fel az anyukák, hogy a ballagási ajándékot csak is Ő készítheti el számukra. Ettől nagyobb elismerés, öröm nem is érhet egy készítőt. Az alkotás mellett már több alkalommal tartott kézműves foglalkozásokat is, ahol igyekszik átadni a tudását. Hiszen olyan jó érzés látni az arcokat egy-egy jól sikerült ajándéktárgy elkészítése után.

A jövőben szeretne egy webáruházat és egy nagyobb, tágasabb belvárosi üzletet elindítani, ahol munkáit még többen meg tudják csodálni. Ennek megvalósításához ez úton is sok sikert kívánok! Munkái addig is megtekinthetők Parádfürdőn a Pavilon sor 4. szám alatti üzletben vagy a TMegyedi ajándék facebook oldalán (https://www.facebook.com/TM-egyedi-aj%C3%A1nd%C3%A9k-994096817292252/?fref=ts).

Pin It