Színek a szürkeség ellen, TájGazda

Az „ékszerkészítés” címszóra 380 ezer találatot ad a Google, míg a legnépszerűbb videómegosztó oldalon ugyanezen a címszóval közel 800 felvétel található. Ha végigböngésznénk néhány ékszerkészítő kollekcióját,

ezer és egyféle teljesen különböző stílusú darabot találnánk, hiába használja sok ékszerkészítő ugyanazon egyszerű alapanyagok, mintás textilek, ásványgyöngyök, fém szerelékek, medálok és foglalatok kombinációját. De talán éppen ebben kereshető az ékszerkészítés lényege: a sok alapanyag között meglátni az összeillőket, hogy abból valami hagyományos, vagy, ha kell, valami egészen új, egyedi és szokatlan szülessen.  
A Mezőkövesden élő, kétgyermekes középiskolai tanár, Lukács Gabriella 4 évvel ezelőtt kezdett el ékszereket készíteni, kezdetben csak saját részre. Akkor még főként az internetet böngészve igyekezett tanulni és fejlődni ebben a mostanság nagy népszerűségnek örvendő mesterségben. Hiába, a tömegcikkek népszerűsége leáldozóban van, egyre többen vágynak az egyediségre. Hamarosan ismerősei pozitív visszajelzései és biztatása mellett néhány darab már eladásra is került, és (nem hiába, gyakorlat teszi a mestert) az egyre több munka közben alakult lassan Gabi saját stílusa is Színek a szürkeség ellen jelmondattal készülnek munkái, többek között fülbevalók, nyakláncok, könyvjelzők, kulcstartók, hűtőmágnesek.
A Gubanc műhelynek mára sok állandó vásárlója és megrendelője van, akik előszeretettel keresik fel Gabit a már készleten lévő termékekért, de gyakran állnak elő új ötletekkel is. Tavaly például egy iskola egész tantestülete számára rendeltek tőle könyvjelzőket, amiket a tanárok és a tanítók kedvencei, ill. saját tantárgyuk alapján Gabi tervezett és készített el. Búcsúajándékként egy osztálynyi gyerek kapott Gubancos idézetes kulcstartókat osztályfőnöküktől, és a különleges megrendelések között egy menyasszony esküvői ékszerei is szerepelnek. Munkáit korábban több rendezvényen is megmutatta, jelenleg pedig két webshopban, Egerben az Érseki Palota ajándékboltjában, Mezőkövesden pedig a Kedves Pöttyös Kézműves Kávézóban is megcsodálhatók, megvásárolhatók.
– Amikor ezzel foglalkozom, az nekem igazi kikapcsolódás – mondja Gabi. – Eleinte az öröm volt nagy hajtóerő, hogy „de jó, ezt is meg  tudom csinálni”. Nagyon sok erőt és lendületet adnak a pozitív visszajelzések is, amiket a vevőktől kapok, illetve sokan fotót is küldenek, beszámolnak arról, hogy mennyire örült az ajándékozott. Ezek igazi sikerélmények nekem, és arra ösztönöznek, hogy fejlesszem magam és mindig többet nyújtsak.
Aki több Gubanc-ékszerre is kíváncsi, itt nézelődhet: https://www.facebook.com/gubancekszer

Espán Margaréta

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • Kitty Colour

  Kitty Colour, TájGazda

  Csölle Kitty épp harmadik gyermekével, a tízhónapos Lucával tölti anyasági szabadságát. Emellett van egy sikeres vállalkozása, Kitty Colour néven ajándék- és dísztárgykészítéssel,

   
 • Retro vendégszállás és étterem

  Retro étterem, TájGazda

  “RETRO” Vendégház “-ez az európai kifinomultság és kárpátaljai vendégszeretet! Kárpátalja egyik legismertebb és magyar történelmi vonatkozásban legjelentősebb városában, Munkácson van sok jó szállás és étkezési lehetőség.

   
 • Vajdasági ízek vására

  Ínyencfalatok tömkelege, ízletesebbnél ízletesebb házi készítésű sütemények és kalácsok, vajdasági borok és pálinkák sokasága, és ami ezzel jár - a házi, a hagyományos ízek tisztelőinek sok ezres tömege.

   
 • „Mint egy élő mesekönyv, élmény itt járni”

  Boldogkő Vára: „Mint egy élő mesekönyv, élmény itt járni”, TájGazda

  Az emberi kezek olykor hihetetlennek tűnő dolgokat képesek létrehozni. Sokszor elgondolkodom azon, hogy hogyan is tudtak templomokat, várakat, kastélyokat felépíteni az ókorban, középkorban

   
 • Torma Szilvia

  A Kis-Alföld Szlovákiában található részén elterülő, gyönyörű élővilággal megáldott folyami szigetet Csallóköz néven ismerjük. Nagyobb települései közé tartozik többek közt Komárom,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére