Mézes Manó, TájGazda

Ma a vásárok elengedhetetlen kellékeiről lesz szó, melyek nélkül nehezen tudnánk elképzelni ezeket a tarka eseményeket. Sokan nem is az ízük miatt szeretik, vásárolják őket, sokkal inkább formájuk,

díszítésük, mutatósságuk miatt. Az egyik legsűrűbben látott alakja a szív, de az igazán ügyes készítőinek köszönhetően rengeteg változatos formában megtaláljuk őket. Igen, a mézeskalácsra gondoltunk.
Kulcsár Edit a komáromi járásbeli Ekelen él, Felvidéken. Öt éve foglalkozik mézeskalácssütéssel és díszítéssel – először csupán saját részre, később a család és a rokonság körében ajándékozás céljából állította elő a mutatós finomságokat. A Facebookon Mézes Manó néven található – itt megtekinthetjük eddig készített munkáit, illetve felvehetjük vele a kapcsolatot és megbeszélhetjük a rendelést, vázolhatjuk elképzeléseinket.
„A mézeskalácsaim elkészítése elég bonyolult feladat – meséli Edit –, a mézes tészta kiszaggatásához szükséges formákat saját magam készítem. Mivel általában álló figurákról, bonyolult dobozokról van szó, csak úgy tudom megoldani, hogy először rajzlapra kirajzolom a kívánt mintát, majd ezt a sablont a tésztán vágom körbe. A sütés után következik a díszítés, ezt szeretem legjobban ebben a hobbiban. Mindig is nagyon szívesen rajzoltam, és itt kiélhetem saját fantáziámat. Számomra is meglepetés a végeredmény, mindig kíváncsian várom az új alkotás végét. Nagyon szeretem az új kihívásokat, ha a megrendelőim valami nagyon egyedit szeretnének. Mézeskalácsokat készítettem már különböző ünnepekre, karácsonyra, húsvétra, esküvőkre, születésnapokra, névnapokra, anyák napjára, évfordulókra, ballagásra és hasonló alkalmakra. Legkedveltebb mézeseim a kalocsai mintával készült ajándékdobozok, házikók, asztali díszek, szívek. Gyerekeknek is gyakran készítek különböző mesefigurákat, pálcikás mézeskalácsokat. Illetve horgászoknak, vadászoknak, focirajongóknak is készültek már mézesek. Eddigi leghosszabb munkáim a karácsonyi ádventi koszorúk voltak, melyeken házikók és különféle figurák is voltak. Kedvencem a kalocsai mintás házikó szalaggal a tetején.”
Edit nem járt semmilyen tanfolyamra, a mézesezést saját maga tanulta meg. Minden egyes elkészített munkája fejlődést hozott számára. Saját konyhájában dolgozik, a kész mézeskalácsokat pedig egy erre alkalmas, külön helyiségben tárolja, amíg azok el nem jutnak a vásárlókhoz.

A Mézes Manó termékeket az alábbi linkre kattintva érhetjük el:

https://goo.gl/GVjDx7

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • A lőkösházi festő, aki bejárta az Akropoliszt

  Corvus-Kora festő, TájGazda

  A lőkösházi festő bejárta az Akropoliszt töviről, hegyire... Corvus-Kora-Róbert festőművész nem szereti, ha munka közben zavarják, ezért zárkózik be festés közben.

   
 • Bőrtermékek magyaros motívumokkal

  Ferencz Zsolt bőrdíszműves, TájGazda

  A bőr az ember által legrégebben használt alapanyag, mely napjainkban is megállja helyét. Ferencz Zsolt marosvásárhelyi bőrdíszműves pedig olyan míves, minőségi termékeket kínál, mely tetszetős a szemnek,

   
 • Aeropark

  Aeropark, TájGazda

  A repülés fantasztikus érzéseket kelt az emberekben. Bár vannak, akik félnek tőle. Azoknak csak ajánlani tudom, hogy tekintse meg az Aeroparkot.

   
 • Hazánk egyetlen barlangvára – a Siroki vár

  Ahogy haladunk Sirok felé, már viszonylag messziről lehet látni a hegy tetején magasló vár romjait. A községbe beérve azonban szemfülesnek kell lennünk. Ugyanis a várhoz vezető utat nem könnyű megtalálni.

   
 • Mórahalmi Mini Model Park

  Mórahalmi Mini Model Park, TájGazda

  Szegedtől mintegy 20 km-re található a Dél-Alföld egyik kedvenc vízi paradicsoma, Mórahalom. Volt szerencsém korábban felkeresni e nagyszerű várost és bizton állítom,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére