Gigi, TájGazda

Sárközi Ágnes a felvidéki Csallóköz szívében, Bögellőn él. Ma őt ismerhetjük meg közelebbről. „Szerencsésnek mondhatom magam, mivel civil foglalkozásom a hobbim is egyben:

kézműves termékekkel foglalkozom. Vállalkozásom neve Handmade by Gigi. Az alkotás iránti szeretet valószínűleg a génjeimbe van kódolva, nagypapám ezermester volt, nagymamám pedig rengeteget horgolt, illetve hímzett. Az évek során igyekeztem minél több technikát elsajátítani, s jelenleg is ezen vagyok. Nagyon sok egyedi tárgyat készítettem már. Minden munkámra nagyon odafigyelek, mert csak olyan termékhez adom a nevem, amivel én is tökéletesen meg vagyok elégedve. Legyen az egyedi hímzett keresztelős kis ing, pirográf technikával készült névre szóló fadoboz, pontos méretre készült sapka, kardigán, vagy akár méretre készült karkötők vagy nyakláncok. Kicsi korom óta próbálkoztam hímzéssel, kötéssel, de nagyon sok évig hanyagoltam. Nyolc éve kezdtem újra és fokozatosan ismerkedni kezdem másfajta technikákkal. Akkoriban a horgolás lett a nagy szenvedélyem, amit egyik barátom anyukája mutatott meg. Terítőkkel próbálkoztam, azután sorra jöttek a sapkák és a kardigánok.
Egy idő után a családom és a barátaim kezdtek el nógatni, hogy ezeket a munkákat meg kell másoknak is mutatni. És így elkezdtek fokozatosan jönni az ismerősöktől a felkérések. Szerencsém van, hogy otthon dolgozhatok, és annak is örülök, hogy a párom és a fiaim is támogatnak ebben. Nélkülük nem itt tartanék. Kedvenc alkotásaim azok, amik a családomnak vagy a barátaimnak készültek. Volt olyan nagyobb munkám, ami majdnem egy hónapig készült, napi 6-7 óra horgolással. Igyekszem olyannal meglepni a családomat, amik csak nekik szólnak. Ilyen termékből csak egy készül.
Megrendeléseimet most már nem csak a barátoktól, hanem ajánlás útján is kapom – mint tudjuk, az elégedett vevő a legjobb reklám. Részt vettem már pár kézműves vásáron is, ahonnan mindig úgy jöttem haza, hogy már új terveken agyaltam. Mivel rengeteg inspirációt látni mindenhol, igyekszem tovább gondolva, más formában megalkotni a látottakat. Még nagyon sokáig szeretnék ezzel foglalkozni, minden munkámban benne van a szívem-lelkem. Ezt másképp nem is lehetne csinálni, s bízom benne, hogy az emberek egyre jobban meg fogják szeretni a kézműves termékeket.”

A Handmade by Gigi termékeket a következő linken érhetjük el:

https://goo.gl/6drCFv

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • Horgolt napernyők – napsütésben, esőben

  Horgolt napernyők – napsütésben, esőben, TájGazda

  "A szépben mindig van valami megdöbbentő és szokatlan, valami ünnepi és korlátlan." (Kosztolányi Dezső). Icánál ernyőből sosincs hiány, de nem ám a szokványos, hétköznapi fajtákból.

   
 • A jószágnevelésben a kisgazda jövője

  A jószágnevelésben a kisgazda jövője, TájGazda

  Vajadságban, Szerbiában nem könnyű mezőgazdásznak és állattenyésztőnek lenni. Főleg akkor nem, ha a gazda kis földterülettel rendelkezik és a farkastörvényeknek eleget téve kell előállítani

   
 • Esterházy-kastély a zselízi parkban

  Esterházy-kastély a zselízi parkban

  Zselíz (szlovákul Želiezovce) Lévától délre, a Garam mentén fekszik. Magyarország felől könnyen megközelíthető. Esztergomtól 36 km-re, északi irányban, míg a parassapusztai

   
 • Jókedvre hangoló zenedobozok

  Zenedobozok, TájGazda

  A kolozsvári Békési Attila annyira szereti a zenét, hogy kis dobozokba zárva kínálja az érdeklődőknek. Tetszetős dísztárgyakba vannak elrejtve a dallamok, melyek kézbevétellel bármikor életre kelthetők, kicsalogathatók.

   
 • A zentagunarasi tájház

  A zentagunarasi tájház, TájGazda

  Zentagunaras a vajdasági Topolya község települése, mindössze 60 km-re a szerb-magyar országhatártól. A falut zömében magyarok lakják. A település legrégebbi, az 1900-as években épült házát a helybeliek

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére