Gigi, TájGazda

Sárközi Ágnes a felvidéki Csallóköz szívében, Bögellőn él. Ma őt ismerhetjük meg közelebbről. „Szerencsésnek mondhatom magam, mivel civil foglalkozásom a hobbim is egyben:

kézműves termékekkel foglalkozom. Vállalkozásom neve Handmade by Gigi. Az alkotás iránti szeretet valószínűleg a génjeimbe van kódolva, nagypapám ezermester volt, nagymamám pedig rengeteget horgolt, illetve hímzett. Az évek során igyekeztem minél több technikát elsajátítani, s jelenleg is ezen vagyok. Nagyon sok egyedi tárgyat készítettem már. Minden munkámra nagyon odafigyelek, mert csak olyan termékhez adom a nevem, amivel én is tökéletesen meg vagyok elégedve. Legyen az egyedi hímzett keresztelős kis ing, pirográf technikával készült névre szóló fadoboz, pontos méretre készült sapka, kardigán, vagy akár méretre készült karkötők vagy nyakláncok. Kicsi korom óta próbálkoztam hímzéssel, kötéssel, de nagyon sok évig hanyagoltam. Nyolc éve kezdtem újra és fokozatosan ismerkedni kezdem másfajta technikákkal. Akkoriban a horgolás lett a nagy szenvedélyem, amit egyik barátom anyukája mutatott meg. Terítőkkel próbálkoztam, azután sorra jöttek a sapkák és a kardigánok.
Egy idő után a családom és a barátaim kezdtek el nógatni, hogy ezeket a munkákat meg kell másoknak is mutatni. És így elkezdtek fokozatosan jönni az ismerősöktől a felkérések. Szerencsém van, hogy otthon dolgozhatok, és annak is örülök, hogy a párom és a fiaim is támogatnak ebben. Nélkülük nem itt tartanék. Kedvenc alkotásaim azok, amik a családomnak vagy a barátaimnak készültek. Volt olyan nagyobb munkám, ami majdnem egy hónapig készült, napi 6-7 óra horgolással. Igyekszem olyannal meglepni a családomat, amik csak nekik szólnak. Ilyen termékből csak egy készül.
Megrendeléseimet most már nem csak a barátoktól, hanem ajánlás útján is kapom – mint tudjuk, az elégedett vevő a legjobb reklám. Részt vettem már pár kézműves vásáron is, ahonnan mindig úgy jöttem haza, hogy már új terveken agyaltam. Mivel rengeteg inspirációt látni mindenhol, igyekszem tovább gondolva, más formában megalkotni a látottakat. Még nagyon sokáig szeretnék ezzel foglalkozni, minden munkámban benne van a szívem-lelkem. Ezt másképp nem is lehetne csinálni, s bízom benne, hogy az emberek egyre jobban meg fogják szeretni a kézműves termékeket.”

A Handmade by Gigi termékeket a következő linken érhetjük el:

https://goo.gl/6drCFv

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • A piros arany

  A piros arany, TájGazda

  Szinte egész Szerbiában piros aranynak nevzik a málnát, mert az ország a bogyós gyümölcs kiviteléből jelentős bevételt valósít meg. Abban az esetben, ha a jég vagy a kései fagyok nem fölözik le a hasznot.

   
 • Cukorpalánták

  Cukorpalánták, Tájgazda

  Ma Petro Veronikával ismerkedhetünk meg, a felvidéki Nagymegyerről – a dunaszerdahelyi járásból: Gyerekkorom óta, mindig is ez a valamivel babrálós típus voltam.

   
 • Organikus Energia - Ébredés a természettel

  Friss, üde, zamatos, ahogyan a természet adta. Organikus Energia a szervezet mindennapi mozgató rugója. Egészséges, energizáló, vitamin,- és tápanyagdús.

   
 • A művészet hobbi

  Kizárólag természetes alapanyagokkal szeret dolgozni és vonzereje a felújítás, az újrahasznosítás, a reciklázs. Tényi Irénke nagymama a művészet világában találja meg az élet harmóniáját,

   
 • A Shajanszka ásványvíz - Visk

  Kárpátalja a legendák és az ősi hagyományok, a gyógyító levegő és a jótékony hatású ásványvizek vidéke. Az idelátogatók gyakran megjegyzik, hogy az itteni természet, az ásványvizek és a friss hegyi levegő

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére