Gigi, TájGazda

Sárközi Ágnes a felvidéki Csallóköz szívében, Bögellőn él. Ma őt ismerhetjük meg közelebbről. „Szerencsésnek mondhatom magam, mivel civil foglalkozásom a hobbim is egyben:

kézműves termékekkel foglalkozom. Vállalkozásom neve Handmade by Gigi. Az alkotás iránti szeretet valószínűleg a génjeimbe van kódolva, nagypapám ezermester volt, nagymamám pedig rengeteget horgolt, illetve hímzett. Az évek során igyekeztem minél több technikát elsajátítani, s jelenleg is ezen vagyok. Nagyon sok egyedi tárgyat készítettem már. Minden munkámra nagyon odafigyelek, mert csak olyan termékhez adom a nevem, amivel én is tökéletesen meg vagyok elégedve. Legyen az egyedi hímzett keresztelős kis ing, pirográf technikával készült névre szóló fadoboz, pontos méretre készült sapka, kardigán, vagy akár méretre készült karkötők vagy nyakláncok. Kicsi korom óta próbálkoztam hímzéssel, kötéssel, de nagyon sok évig hanyagoltam. Nyolc éve kezdtem újra és fokozatosan ismerkedni kezdem másfajta technikákkal. Akkoriban a horgolás lett a nagy szenvedélyem, amit egyik barátom anyukája mutatott meg. Terítőkkel próbálkoztam, azután sorra jöttek a sapkák és a kardigánok.
Egy idő után a családom és a barátaim kezdtek el nógatni, hogy ezeket a munkákat meg kell másoknak is mutatni. És így elkezdtek fokozatosan jönni az ismerősöktől a felkérések. Szerencsém van, hogy otthon dolgozhatok, és annak is örülök, hogy a párom és a fiaim is támogatnak ebben. Nélkülük nem itt tartanék. Kedvenc alkotásaim azok, amik a családomnak vagy a barátaimnak készültek. Volt olyan nagyobb munkám, ami majdnem egy hónapig készült, napi 6-7 óra horgolással. Igyekszem olyannal meglepni a családomat, amik csak nekik szólnak. Ilyen termékből csak egy készül.
Megrendeléseimet most már nem csak a barátoktól, hanem ajánlás útján is kapom – mint tudjuk, az elégedett vevő a legjobb reklám. Részt vettem már pár kézműves vásáron is, ahonnan mindig úgy jöttem haza, hogy már új terveken agyaltam. Mivel rengeteg inspirációt látni mindenhol, igyekszem tovább gondolva, más formában megalkotni a látottakat. Még nagyon sokáig szeretnék ezzel foglalkozni, minden munkámban benne van a szívem-lelkem. Ezt másképp nem is lehetne csinálni, s bízom benne, hogy az emberek egyre jobban meg fogják szeretni a kézműves termékeket.”

A Handmade by Gigi termékeket a következő linken érhetjük el:

https://goo.gl/6drCFv

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • Tóth Adriana

  Tóth Adriana, TájGazda

  Tóth Adriana a felvidéki Kéménden él, Párkánytól nem messze. Jelenleg varrónőként dolgozik, viszont emellett szívesen köti le magát bármivel, ami megmozgatja a fantáziáját, ami egy kis kreativitást igényel.

   
 • 2017-ben az év rovara a nagy szarvasbogár

  2017-ben az év rovara a nagy szarvasbogár , TájGazda

  Az idei évben az év rovara címet a nagy szarvasbogár (Lucanus cervus) nyerte el. E nemes állat szimbólumát a történelem során festők, ötvöskészítő mesterek is felhasználták munkáik során.

   
 • Csengersimai református templom

  Közvetlenül a magyar-román határ mellett, a Szamos folyó jobb partján fekszik a néhány száz lelket számláló Csengersima. A szatmári falut egykoron tölgy, szil és kőris erdő vette körül,

   
 • Szent Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom

  Mórahalom - Gyógyfürdő, TájGazda

  Családok, fiatalok, öregek, és a naturisták is otthon vannak ebben a fürdőben. Mórahalmon a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben nagyon sok információs táblát használnak,

   
 • A mediterrán hangulatú bányatónk

  Rudabánya, TájGazda

  Rudabánya városa több szempontból is hazánk egyik legérdekesebb helye. Itt található a világhírű Rudapithecus hungaricus őslénytani lelőhely, a bányászattörténeti múzeum és a meseszép,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére