Judit, TájGazda

Göbőné Korpás Judit a felvidéki Léván él. Hagyományos népi és modern gyöngyékszerek készítésével foglalkozik. Termékeit JUDIT márkanév alatt kereshetjük. „Nagyon szeretek fűzni.

Sokan megjegyzik, hogy rengeteg türelem kell ehhez a mesterséghez. Valóban így van. Főleg akkor veszem ezt észre, amikor egy bonyolult és hosszadalmas munkába kezdek. Nekem a gyöngyfűzés a megnyugvást, a teljes kikapcsolódást jelenti. A gyöngyözés kedvenc időtöltés táborokban, falunapokon és más hasonló rendezvényeken is, ahová örömmel járok.
Minden egyes fűzés alapja a rajz. Meg kell tervezni mit is szeretnék fűzni és milyen színeket szeretnék használni. Több szín alkalmazásánál, össze kell hangolni a színeket, ami nem is olyan egyszerű. Ha elkészült a mintarajz, kezdődhet a fűzés. A végeredmény pedig önmagáért beszél. Minden egyes darabnak egyformán örülök.
Kamasz koromban ismerkedtem meg a gyöngyfűzéssel, de komolyabban kisebb- nagyobb kihagyással kb. 10 éve foglalkozom a mesterséggel.
Sok mindent kipróbáltam.  Budapesten a Hagyományok házában csuhé-, szalma-, gyékényfonást tanultam, amely szintén nagyon érdekes és szép mesterség, de úgy éreztem, hogy a gyöngyfűzés áll hozzám a legközelebb. Autodidakta módon kezdtem – könyvek, folyóiratok segítségével. Majd később a neten keresgéltem. 2006-ban részt vettem Füleken egy tanfolyamon, ahol Benko Tündétől tanulhattam. 2015-ben találtam rá Decsi Kiss Dorka gyöngyékszer készítőre, aki tanfolyamokat szervez Budapesten. Amikor csak tudtam, elmentem és belekóstoltam a modernebb ékszerkészítésbe is. Majd 2017-ben jött egy kihagyhatatlan alkalom, amikor is elvégeztem egy 40 órás, népi gyöngyékszer tanfolyamot, szintén Budapesten. Itt Decsi Kiss Mária, Király Zsiga-díjas gyöngyfűző, népi iparművész oktatott. Fantasztikus élményekkel és újabb ismeretekkel gazdagodtam.
Az ékszereket szívvel-lélekkel készítem, mindegyik a kedvencem. Lehet az gyermek, vagy felnőtt, mindenkinek szeretettel ajánlom, aki csak szereti a szépet. Nagyon jó érzés, amikor mosolyt és elégedettséget látok azok arcán, aki az általam készített ékszereket viselik.”
Judit termékei megtalálhatóak a www.facebook.com/Varázsgyöngy-Čarovné-korálky-270058096682514 , illetve a www.judit.g-kreativ.sk linkekre kattintva.

Pin It

Hírlevél feliratkozás, TájGazda

Ajánlott cikkeink

 • Adventi forgatag, felkészülés az ünnepekre

  Karácsonyi vásár, TájGazda

  Az adventi időszakban lehetőségünk adódik ráhangolódni Karácsony Ünnepére. A négy héten át tartó ünnepi, vásári forgatagban minden adott ahhoz, hogy kellemes kikapcsolódás,

   
 • Viszokai Majsztró

  Viszokai Majsztró, TajGazda

  Viszokai Majsztró! Ez volt a táblára írva a moszkvai repülőtéren! WAMSZ együttes, a hetvenes, nyolcvanas évek legendás lökösházi zenekara. A beszédes név a zenekar tagjai nevének

   
 • Duna Menti Múzeum

  A Duna és a Vág összefolyásánál elterülő Komárom hajdan összetartozott a határ túloldalán fekvő azonos nevű várossal, a trianoni békediktátum azonban kegyetlenül kettészakította.

   
 • Családi vállalkozással érvényesülni

  Szépen rendezett udvar, gondos és szorgalmas házigazdák fogadtak bennünket Topolyán egy családi gazdaságban, ahol egy évtizeddel ezelőtt a szarvasmarha tenyésztést és tejtermelést választotta

   
 • Holler

  Holler, TájGazda

  A Tímár család felelősséggel őrzi a Holler örökséget Gyomaendrődön. A „Holler”, a Körös Étterem és Szálloda, ugyanolyan emblematikus épülete Gyomaendrődnek, mint például a Nagytemplom Debrecennek.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére