Judit, TájGazda

Göbőné Korpás Judit a felvidéki Léván él. Hagyományos népi és modern gyöngyékszerek készítésével foglalkozik. Termékeit JUDIT márkanév alatt kereshetjük. „Nagyon szeretek fűzni.

Sokan megjegyzik, hogy rengeteg türelem kell ehhez a mesterséghez. Valóban így van. Főleg akkor veszem ezt észre, amikor egy bonyolult és hosszadalmas munkába kezdek. Nekem a gyöngyfűzés a megnyugvást, a teljes kikapcsolódást jelenti. A gyöngyözés kedvenc időtöltés táborokban, falunapokon és más hasonló rendezvényeken is, ahová örömmel járok.
Minden egyes fűzés alapja a rajz. Meg kell tervezni mit is szeretnék fűzni és milyen színeket szeretnék használni. Több szín alkalmazásánál, össze kell hangolni a színeket, ami nem is olyan egyszerű. Ha elkészült a mintarajz, kezdődhet a fűzés. A végeredmény pedig önmagáért beszél. Minden egyes darabnak egyformán örülök.
Kamasz koromban ismerkedtem meg a gyöngyfűzéssel, de komolyabban kisebb- nagyobb kihagyással kb. 10 éve foglalkozom a mesterséggel.
Sok mindent kipróbáltam.  Budapesten a Hagyományok házában csuhé-, szalma-, gyékényfonást tanultam, amely szintén nagyon érdekes és szép mesterség, de úgy éreztem, hogy a gyöngyfűzés áll hozzám a legközelebb. Autodidakta módon kezdtem – könyvek, folyóiratok segítségével. Majd később a neten keresgéltem. 2006-ban részt vettem Füleken egy tanfolyamon, ahol Benko Tündétől tanulhattam. 2015-ben találtam rá Decsi Kiss Dorka gyöngyékszer készítőre, aki tanfolyamokat szervez Budapesten. Amikor csak tudtam, elmentem és belekóstoltam a modernebb ékszerkészítésbe is. Majd 2017-ben jött egy kihagyhatatlan alkalom, amikor is elvégeztem egy 40 órás, népi gyöngyékszer tanfolyamot, szintén Budapesten. Itt Decsi Kiss Mária, Király Zsiga-díjas gyöngyfűző, népi iparművész oktatott. Fantasztikus élményekkel és újabb ismeretekkel gazdagodtam.
Az ékszereket szívvel-lélekkel készítem, mindegyik a kedvencem. Lehet az gyermek, vagy felnőtt, mindenkinek szeretettel ajánlom, aki csak szereti a szépet. Nagyon jó érzés, amikor mosolyt és elégedettséget látok azok arcán, aki az általam készített ékszereket viselik.”
Judit termékei megtalálhatóak a www.facebook.com/Varázsgyöngy-Čarovné-korálky-270058096682514 , illetve a www.judit.g-kreativ.sk linkekre kattintva.

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • Vesszőből szeretettel

  Vesszőfonás

  Számtalan olyan használati tárgy van, amelyek nemcsak praktikusak, megkönnyítik a hétköznapokat, hanem tetszetős formájuk miatt jó ránézni, és még környezetbarát is. Vesszőből nemcsak kosár készíthető

   
 • Az odorvári Hajnóczy-barlang

  Az odorvári Hajnóczy-barlang, TájGazda

  A Hór-völgy fölé magasodó sziklás gerinc egyik végén állt egykoron Odor vára. A vár keletkezéséről, pusztulásáról a feljegyzések keveset említenek. A vár oldalában viszont található egy nyílás,

   
 • Egyszemélyes szanatórium Dégen

  Hollandház, Dég, TájGazda

  Ha Fejér megyében járunk és Dég községébe érünk számos információs táblán láthatjuk kifüggesztve, hogy itt bizony látnivalók sokasága vár ránk. A helyről a legtöbbünknek a Festetics család kastélya jut eszünkbe,

   
 • A fáradságos munka csodás eredménye

  Újkígyósi virágkertészet, Tájgazda

  Szeretem a tavaszt. De nem csak azért, mert itt a jó idő és sokat süt a nap. Hanem azért is, mert lehet kertészkedni. Lehet szépíteni az udvart, a virágoskertet, vetni a különböző virágmagokat, kiültetni a muskátlikat.

   
 • Design EPS Studio

  Szusztor Péter Felvidéken, a Lévai járás Zselíz nevű kellemes kisvárosában él. Foglalkozását tekintve tervező / designer, ami annyit tesz, hogy saját cégén, az EPS Design s.r.o.-n keresztül

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére