Vígh Veronika Felvidéken, pontosabban a Dunaszerdahelyi járás Nagymegyer városában él. Itt is dolgozik eladóként, egy cipőboltban. Emellett, ha teheti, szívesen foglalkozik papírfonással

– immáron ötödik éve. Már előtte is mindig alkotott valamit. Kipróbálta a drótozást, kötést, hímzést, a süthető gyurma sem kerülte el a figyelmét. Jelenleg is használja néha a fonott termékei díszítéséhez. Végül, egyszer az interneten böngészve találkozott a papírfonással. Veronikának rögtön megtetszett és a szerelem azóta is tart:
„Az alapokat az internetről tanultam. Kerestem könyveket is, de nem sok van a piacon, amit sajnálok, mert szeretem a könyveket. Azóta is folyamatosan fejlesztem magam. Főleg gyakorlással. Mivel folyamatosan találkozom új mintákkal és formákkal, amikben van hová fejlődnöm, ezért igyekszem minél többet megtanulni a papírfonásról. Mivel mindegyik művemmel szívesen foglalkoztam, elmondhatom, hogy mindig épp az volt a kedvencem, amin épp dolgoztam. Tehát mindegyik volt egyszer a kedvencem.”
A papírfonásra bármilyen papírt használhatunk: újság, tapéta, csomagolópapír, szórólap, újság, bármi… Nekem, személy szerint az irodai papír vált be.
Az egésznek úgy fogunk neki, hogy a papírt felvágjuk körülbelül 5-7 cm széles szalagokra, majd feltekerjük kötőtűre, vagy hurkapálcikára, bicikliküllőre, hegesztőpálcára – amire épp jól esik. A végét megragasztjuk és kihúzzuk belőle a kötőtűt. Az így elkészített papírpálcikákból lehet különböző technikákkal, különböző formájú tárgyakat készíteni. Legvégül, lezárásképp jöhet a lakkozás. Bárhol lehet csinálni, nem kell hozzá sok minden. Mondjuk, az én dolgaim már elfoglalnak egy szobát otthon, ahol dolgozom.
Veronika szívesen részt vesz kézműves foglalkozásokon is, szeret gyerekekkel foglalkozni, bevezetni őket a kézműveskedés rejtelmeibe. Amennyiben érdeklődünk a kézimunka iránt, ne habozzunk megtekinteni Veroni papírfonásait az alábbi linkre kattintva:

https://www.facebook.com/Veroni-pap%C3%ADrfon%C3%A1sai-378069832610984/?ref=br_rs

Pin It

Hírlevél feliratkozás, TájGazda

Ajánlott cikkeink

 • Mesélő téglák

  A Tiszta-tótól délkeletre fekszik egy kis község, amely a Tiszaszentimre nevet viseli. E piciny falu egyik érdekessége a közel 245 éves református templom és annak a templomtornyában kialakított Tégla Múzeum.

   
 • Jorsi: színes táskák a mindennapokra

  Jorsi, Jakab Orsolya táskák, TájGazda

  Elsősorban praktikus dolgokat próbál alkotni Kolozsváron Jakab Orsolya, mivel nőként tudja, mennyire fontos, hogy egy táska kényelmes legyen, a legjobb, ha minél több zsebe van.

   
 • Úgy tűnik, működik a Békéscsaba-Berlin tengely

  Csabai Kolbászfesztivál: úgy tűnik, működik a Békéscsaba Berlin tengely. A csabai kolbászfesztivál az országban az egyik legkiválóbb terep arra, hogy az ember kitartóan és gyakorlatilag hiábavalóan keressen valakit a tömegben,

   
 • „Haszontalan” maradékokból

  Bornemissza Andrea ékszerei, TájGazda

  Fa, fém, gyöngy, ásványok – legtöbbször valószínűleg ezekre az alapanyagokra gondolunk, ha ékszerekről van szó. Bornemissza Andrea, aki az egykor Szatmár,

   
 • Az ősi, hagyományos kézi könyvkötészet mestere

  A Csányi könyvkötő, TájGazda

  A könyvkötészet a régi, népi szakmák közé sorolható. E ritka mesterséget gyakorló szakemberek sajnos kihalófélben vannak. Igen kevesen készítenek hagyományos, kézi könyvkötészettel könyveket a mai világban.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére