Vígh Veronika Felvidéken, pontosabban a Dunaszerdahelyi járás Nagymegyer városában él. Itt is dolgozik eladóként, egy cipőboltban. Emellett, ha teheti, szívesen foglalkozik papírfonással

– immáron ötödik éve. Már előtte is mindig alkotott valamit. Kipróbálta a drótozást, kötést, hímzést, a süthető gyurma sem kerülte el a figyelmét. Jelenleg is használja néha a fonott termékei díszítéséhez. Végül, egyszer az interneten böngészve találkozott a papírfonással. Veronikának rögtön megtetszett és a szerelem azóta is tart:
„Az alapokat az internetről tanultam. Kerestem könyveket is, de nem sok van a piacon, amit sajnálok, mert szeretem a könyveket. Azóta is folyamatosan fejlesztem magam. Főleg gyakorlással. Mivel folyamatosan találkozom új mintákkal és formákkal, amikben van hová fejlődnöm, ezért igyekszem minél többet megtanulni a papírfonásról. Mivel mindegyik művemmel szívesen foglalkoztam, elmondhatom, hogy mindig épp az volt a kedvencem, amin épp dolgoztam. Tehát mindegyik volt egyszer a kedvencem.”
A papírfonásra bármilyen papírt használhatunk: újság, tapéta, csomagolópapír, szórólap, újság, bármi… Nekem, személy szerint az irodai papír vált be.
Az egésznek úgy fogunk neki, hogy a papírt felvágjuk körülbelül 5-7 cm széles szalagokra, majd feltekerjük kötőtűre, vagy hurkapálcikára, bicikliküllőre, hegesztőpálcára – amire épp jól esik. A végét megragasztjuk és kihúzzuk belőle a kötőtűt. Az így elkészített papírpálcikákból lehet különböző technikákkal, különböző formájú tárgyakat készíteni. Legvégül, lezárásképp jöhet a lakkozás. Bárhol lehet csinálni, nem kell hozzá sok minden. Mondjuk, az én dolgaim már elfoglalnak egy szobát otthon, ahol dolgozom.
Veronika szívesen részt vesz kézműves foglalkozásokon is, szeret gyerekekkel foglalkozni, bevezetni őket a kézműveskedés rejtelmeibe. Amennyiben érdeklődünk a kézimunka iránt, ne habozzunk megtekinteni Veroni papírfonásait az alábbi linkre kattintva:

https://www.facebook.com/Veroni-pap%C3%ADrfon%C3%A1sai-378069832610984/?ref=br_rs

Pin It

Ajánlott cikkeink

 • Porta Hungariae

  A dévényi vár

  „E kapun ellenség sokszor rontott a magyarra, de egyszer sem nyert rajt’ tartós diadalt, ám a nyugat műveltségének ez az út ezer évig nem volt zárva soha.

   
 • Gyöngyökből készült csodák

  Decsi-Kiss Marcsi

  Gyöngyfűzés során az apró kicsi elemeket egymás mellé, ízlésesen, tradicionálisan összekötni nem egyszerű feladat. Biztos kezeket, türelmet, precizitást és kitartást igényel. A Tolna megyében lakó népi iparművész,

   
 • Szalagból hímzett romantika

  Kovács Ilona Zsuzsanna szalagból készült alkotásai, TájGazda

  Az alkotásokról készült fotók egytől – egyik csodásak, de a valóságban szinte lenyűgözőek. Hiszen akkor látható igazán a hímzések háromdimenziós jellege, az anyag textúrája, a csipkék finomsága,

   
 • A borkultúra nagykövete

  A borkultúra nagykövete, TájGazda

  A nyár az igazi kerti partyk, grillezések és bulik időszaka.  A finom vacsora mellé egy-egy pohár bor is párosulhat, ami hozzájárul a jó hangulat megteremtéséhez.

   
 • Magyar Csárda, Péterfalva

  Magyar Csárda, Péterfalva, TájGazda

  Tiszapéterfalva (1946-tól ukránul Petrovo, majd Péterfalva - Пийтерфолво) magyar település. Tiszapéterfalva községi tanácsa helyben van, hozzá tartozik Tiszabökény, Tiszafarkasfalva, Tivadarfalva

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére