GV guitars, TájGazda

Szabó Norbert a komáromi járásbeli Gúta egy eldugott, kis szegletében építgeti a GV Guitars márkanevet. Segítségére van ebben Kamocsai Imre is. Elsősorban egyedi gitárok készítésével és gitárszervizzel foglalkoznak.

Az egyedi megrendelések mellett szeretnék, ha saját formavilágú hangszereik is bekerülnének a köztudatba. Hogy hogy is készül egy ilyen különleges hangszer? Norbert elbeszéléséből megtudhatjuk:
„A hangszerkészítés egy eléggé összetett műfaj. Egy jó hangszerkészítőnek egyszerre kell lennie asztalosnak, elektroműszerésznek, festőnek és néha még lakatosnak is. Egy egyedi hangszer elkészítése általában 3-6 hónapot igényel, ebben nincs benne a tervezés, és az anyagok, illetve az alkatrészek beszerzése. Sajnos némely különlegesebb tartozék beszerzése akár három hónapig is eltarthat… vannak gyártók, akik csak megrendelésre készítenek el különlegesebb darabokat. Általában elmondhatjuk, hogy a hangszer előállítása egy ötlettel kezdődik. Ezt az ötletet sok-sok óra követi a rajzlap, esetleg a számítógép előtt. Majd jöhet a próbadarab készítése valami olcsó, könnyen formázható anyagból. Ha ez rendben van, akkor lehet összeválogatni a fákat... majd ragasztani, formázni. Ha a famunka kész, fel lehet próbálni a hardware-t. Ezek után jöhet a finishelés, majd az elektronika és a szerelékek végleges beszerelése, legvégül pedig a beállítás.”
Norbertnek körülbelül tíz éve hobbija a gitárkészítés, vállalkozását pedig négy éve indította. Egyelőre Norbert házi műhelyében dolgoznak Imrével. Tudásukat folyamatos kísérletezgetéssel, hangszerészekkel való konzultációkkal, valamint az Internet segítségével, különböző cikkeken és fórumokon keresztül bővítik, marketing terén is folyamatosan fejlődnek, s az új, szükséges szerszámok beszerzését sem hanyagolják el. Több kisebb, jó minőségű terméket előállító magyar és szlovák manufaktúrával tartják a kapcsolatot, főleg gitár alkatrészek terén, mint például a Zolkow preamps, a Kent Armstrong vagy a Sublime.
Céltudatosan haladnak céljuk felé, ami nem más, mint hogy az egész világ – de legalábbis Európa – megismerje a GV guitars márkanevet. Ezenfelül szeretnének minél több arra fogékony zenészt elérni. „Termékeinket azoknak a zenészeknek, gyűjtőknek szánjuk, akik valami egyedire éheznek, vagy olyan hangszerrel kapcsolatos elképzelésük van, amit a bolti, illetve gyári hangszerek egyszerűen nem tudnak megvalósítani. Továbbá azok is bátran felkereshetnek, akik igényt tartanak a magas minőségre, vagy a közvetlen kontaktusra a gyártóval.”
A GV guitars gitárjai leginkább megrendelésre készülnek. A kedves vevő meglátogatja őket a műhelyükben, elmeséli mit is szeretne, s ha kész a termék, eljön érte. Természetesen az egyeztetés Interneten keresztül is folyhat – készítettek ők már gitárt 1400 km távolságra is. Műveikkel egyre gyakrabban találkozhatunk különböző kiállításokon és fesztiválokon, illetve az alábbi linkre kattintva is megtekinthetjük őket:

https://www.facebook.com/gvhandmade

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • LuDo Apartman: makói lokálpatrióták vendégháza

  LuDo Apartman, TájGazda

  Luca és Donáth. Nagyszüleik szeme fényesebben ragyog, ha rájuk néznek, de már akkor is, ha csak rájuk gondolnak. Akkor például rájuk gondoltak, amikor névadáson törték a fejüket.

   
 • A világ legnagyobb könyve a borsodi Szinpetriben

  Szinpetri, Tájgazda

  Hallott már Szinpetriről? Bevallom őszintén én eddig nem. De örülök, hogy az internetes oldalak között ráleltem e piciny falura. Azért is merem rámondani, hogy pici, mert lakosságának száma 250 fő körül mozog.

   
 • A Sárrét legnagyobb rendezvényterme

  Vidra Tanya, TájGazda

  Ha Vésztő felől autóval közelítettünk Szeghalom felé és feltűnik a Sebes-Körös hídja, akkor nem csak azért örül meg az autós ember, mert mindjárt Szeghalomba ér, hanem azért is, mert a híd előtt,

   
 • Tóth Adriana

  Tóth Adriana, TájGazda

  Tóth Adriana a felvidéki Kéménden él, Párkánytól nem messze. Jelenleg varrónőként dolgozik, viszont emellett szívesen köti le magát bármivel, ami megmozgatja a fantáziáját, ami egy kis kreativitást igényel.

   
 • Koháry kastély – Szentantal

  Koháry kastély – Szentantal, TájGazda

  Szentantal (szlovákul Svätý Anton) felvidéki község, nem messze Selmecbányától fekszik, a Selmec-patak partján. Nevét az egyik első ismert keresztyén remete,

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére