GV guitars, TájGazda

Szabó Norbert a komáromi járásbeli Gúta egy eldugott, kis szegletében építgeti a GV Guitars márkanevet. Segítségére van ebben Kamocsai Imre is. Elsősorban egyedi gitárok készítésével és gitárszervizzel foglalkoznak.

Az egyedi megrendelések mellett szeretnék, ha saját formavilágú hangszereik is bekerülnének a köztudatba. Hogy hogy is készül egy ilyen különleges hangszer? Norbert elbeszéléséből megtudhatjuk:
„A hangszerkészítés egy eléggé összetett műfaj. Egy jó hangszerkészítőnek egyszerre kell lennie asztalosnak, elektroműszerésznek, festőnek és néha még lakatosnak is. Egy egyedi hangszer elkészítése általában 3-6 hónapot igényel, ebben nincs benne a tervezés, és az anyagok, illetve az alkatrészek beszerzése. Sajnos némely különlegesebb tartozék beszerzése akár három hónapig is eltarthat… vannak gyártók, akik csak megrendelésre készítenek el különlegesebb darabokat. Általában elmondhatjuk, hogy a hangszer előállítása egy ötlettel kezdődik. Ezt az ötletet sok-sok óra követi a rajzlap, esetleg a számítógép előtt. Majd jöhet a próbadarab készítése valami olcsó, könnyen formázható anyagból. Ha ez rendben van, akkor lehet összeválogatni a fákat... majd ragasztani, formázni. Ha a famunka kész, fel lehet próbálni a hardware-t. Ezek után jöhet a finishelés, majd az elektronika és a szerelékek végleges beszerelése, legvégül pedig a beállítás.”
Norbertnek körülbelül tíz éve hobbija a gitárkészítés, vállalkozását pedig négy éve indította. Egyelőre Norbert házi műhelyében dolgoznak Imrével. Tudásukat folyamatos kísérletezgetéssel, hangszerészekkel való konzultációkkal, valamint az Internet segítségével, különböző cikkeken és fórumokon keresztül bővítik, marketing terén is folyamatosan fejlődnek, s az új, szükséges szerszámok beszerzését sem hanyagolják el. Több kisebb, jó minőségű terméket előállító magyar és szlovák manufaktúrával tartják a kapcsolatot, főleg gitár alkatrészek terén, mint például a Zolkow preamps, a Kent Armstrong vagy a Sublime.
Céltudatosan haladnak céljuk felé, ami nem más, mint hogy az egész világ – de legalábbis Európa – megismerje a GV guitars márkanevet. Ezenfelül szeretnének minél több arra fogékony zenészt elérni. „Termékeinket azoknak a zenészeknek, gyűjtőknek szánjuk, akik valami egyedire éheznek, vagy olyan hangszerrel kapcsolatos elképzelésük van, amit a bolti, illetve gyári hangszerek egyszerűen nem tudnak megvalósítani. Továbbá azok is bátran felkereshetnek, akik igényt tartanak a magas minőségre, vagy a közvetlen kontaktusra a gyártóval.”
A GV guitars gitárjai leginkább megrendelésre készülnek. A kedves vevő meglátogatja őket a műhelyükben, elmeséli mit is szeretne, s ha kész a termék, eljön érte. Természetesen az egyeztetés Interneten keresztül is folyhat – készítettek ők már gitárt 1400 km távolságra is. Műveikkel egyre gyakrabban találkozhatunk különböző kiállításokon és fesztiválokon, illetve az alábbi linkre kattintva is megtekinthetjük őket:

https://www.facebook.com/gvhandmade

Pin It
contentmap_plugin

Ajánlott cikkeink

 • A kazári riolittufa

  A kazári riolittufa, TájGazda

  Az egyedülálló geológiai képződmény a Nógrád megyei Kazár közelében különlegességét a riolittufa a földfelszíni megjelenése adja. Kicsi terület, mindössze egy hektárnyi, de nagy élménnyel jár, ha az erdővel körülvett,

   
 • Szabó Júlia ajándékai

  Csiliznyárad felvidéki község a Dunaszerdahelyi járásban. Járási székhelyétől mintegy 18 km-re, a Csilizközben fekszik. A trianoni békediktátumig Győr vármegye Tószigetcsilizközi járásának része volt,

   
 • Aranykalász tészta

  Az Aranykalásztészta idén alakult száraztészta gyártó családi vállalkozás. Lebbencstésztájuk máris „helyi termék” különdíjat kapott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK).

   
 • A napilapok, reklámújságok átalakulása

  Papírfonás, TájGazda

  Az emberi képzelőerő fantasztikus dolgokat képes kihozni belőlünk, emberekből. Képesek vagyunk általa egy, már meglévő tárgyat átformálni, átalakítani, ezáltal egy teljesen új tartalommal megtölteni.

   
 • JUDIT

  Judit, TájGazda

  Göbőné Korpás Judit a felvidéki Léván él. Hagyományos népi és modern gyöngyékszerek készítésével foglalkozik. Termékeit JUDIT márkanév alatt kereshetjük. „Nagyon szeretek fűzni.

   

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére