Hu En
Jelentkezzen virtuális piacunkra!
Segíteni szeretnénk, mert minden Magyar munkahely számít! A termékeikre büszke termelők és kereskedők most nagyobb bajban vannak mint eddig...
Bővebben

Tóth Adriana, TájGazda

Tóth Adriana a felvidéki Kéménden él, Párkánytól nem messze. Jelenleg varrónőként dolgozik, viszont emellett szívesen köti le magát bármivel, ami megmozgatja a fantáziáját, ami egy kis kreativitást igényel.

Koccintás Orbán pálinkával, TájGazda

Maros megyében, a Sóvidék utolsó falujában Kibéden több, mint 15 féle pálinkát készítenek az Orbán pálinkafőzdében (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Gál Adél mézeskalácsai, TájGazda

Nagyjából 8 éve annak, hogy a salánki Gál (akkor még Zán) Adél kezei alatt megszülettek az első karácsonyi mézeskalácsok. Bár az elsők sem forma, sem díszítés szempontjából nem voltak még tökéletesek,

Nemzetközi Borverseny Temerinben, TájGazda

Január 22-e, Vince napja a borászok védőszentje. A néphagyomány szerint ekkor történik meg az év elejei kertlátogatás és vesszővágás, amiből arra lehet következtetni, hogy az időjárási viszonyok

Túri Edina, papírfonás, TájGazda

Korábban nem is gondoltam arra, hogy az újságot olvasáson, esetleg csomagoláson kívül másra is használhatnám. De egyre többször találkozom az interneten olyan eszközökkel, tárgyakkal,

Gáspár Péter szűcs, TájGazda

Ha itt a tél és csikorog a hó a talpak alatt, vagy hideg szél fúj, legjobb lenne egy puha bundába belebújni. A Sepsiszentgyörgyön élő Gáspár Péter már több mint 35 éve foglalkozik bundákkal.

Ódor Lorka

A komáromi Ódor Lorkának mindig is lételeme volt az alkotás. Gyermekként a rajzoláson keresztül élte ki kreativitását, majd babákra kezdett ruhákat tervezni. Idővel elkezdte furdalni a kíváncsiság,

Habanero Chili paprika Óbecséről

Ahány ház, annyi szokás – szól a közmondás. És valóban, egy ugyanazon recept szerint készült ételnek különböző konyhákban más és más íze van. A háziasszony szeretete, a fűszerek frissesége

A családi hagyomány, TájGazda

Úgy tartják, hogy a családi hagyományt nem szabad megszakítani, apáról fiúra kell továbbvinni. Íratlan szabály szerint pedig az örökölt vagyont nem illik pénzzé tenni, ha csak a sors nem kényszeríti erre az örököst.

Vissza a természethez, TájGazda

Egészségünk egyik és legfontosabb alappilére az egészséges és mérsékelt táplálkozás. Bár sokan szeretjük a házilag feldolgozott hústermékeket, nem mindegy, hogy milyen gazdától vásároljuk azokat

Violinda Design, TájGazda

A bősi származású Viola Melinda jelenleg Párkányban él férjével, épp születendő gyermeküket várják. Melinda szavaival élve ő „az újrahasznosítás művészetével” foglalkozik – körülbelül két éve.

Széles László méhészete, TájGazda

Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy bizonyos élelmiszereket nem az üzletláncok polcairól szereznek be, hanem egyenesen a termelőtől. Ezek közé tartozik a méz is, amiről köztudott,

Péterfia, Tájgazda

Péterfia Péter Felvidék déli területéről származik. Szülőfaluja az Esztergomtól nem messze fekvő Szőgyén, aminek lakossága a mai napig megőrizte magyar nemzetiségi többségét. 2011-ben

SilvErica, TájGazda

Szegedi Erika vagyok a felvidéki Párkányból. Adminisztratív feladatokat látok el egy szállítmányozási vállalatnál. Ám, mikor nem a munkahelyemen vagyok, legszívesebben ezüst drótból