Lángossütők Google Map, TájGazda

Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát. A sütöde ablaka előtt sorban állnak a vevők, hogy a kedvenc feltéttel

megkent ételüket elfogyasszák. De nemcsak a piaci vásárokban, hanem a strandokon, gyorsbüféknél is találkozhatunk ezzel az ínycsiklandozó étellel.

Sokan magyar hungarikumnak vélik, pedig a török hódoltság idejéből maradt ránk, annak jóízű hozománya. Mára a magyar konyha jellegzetes étele lett. Van, ahol kenyérlángosnak, kemencés lángosnak, vakaréknak, langallónak ismerik. Bárhogyan is nevezik az biztos, hogyha megérezzük az illatát, a szánkban összeszalad a nyál. A lángos kívül ropogós, belül puha, többé-kevésbé kerek formájú és a kenyérre jellemző illatú és ízű étek. Ezt a népszerű ételt melegen, közvetlenül a sütés után érdemes fogyasztani. Kihűlve már nem az igazi.

Őseink a lángost még kenyértésztából készítették. A megkelt tésztából egy-egy darabot lecsíptek,  kinyújtották és a kemenceszáj közelében, parázson kisütötték. A reggelik kedvelt ennivalója volt. Fogyasztották sósan, tejfölösen, sajtosan, tejfölös-sajtosan, fokhagymával vagy lekvárral, porcukorral megkenve is. A hagyományos feltétek mellett kóstolhatunk kolbászosat, juhtúrósat, lecsósat, káposztásat, tojásosat, csülökkel töltöttet stb.

Lángosból sosem elég, egyszer az életében mindenkinek ki kell próbálnia! A hozzánk érkezett külföldiek is csak elismeréssel beszélnek róla. Annyira népszerű, hogy még versenyt is hirdetnek a legjobb lángos címért és minden évben rendeznek Fröccs és Lángos Fesztivált is.

A Tájgazda csapata úgy gondolta, hogy e nemes ételt készítő lángossütőket megpróbálja összegyűjti és feltenni hazánk térképére, web oldalunkon egy fejlesztendő mobil alkalmazás érdekében.  Hogyha bárki az utcán sétálva megéhezne rá és nem tudja hol keresse, akkor csak be kelljen írnia a keresőnkbe és máris megtalálja az éppen hozzá legközelebbi sütődéket.

Tehát, ha szívesen ismertté tenné, reklámozná kedvenc lángossütőjét vagy palacsintázó büféjét, akkor itt a lehetőség, hogy a http://www.tajgazda.hu/index.php/hu/ újonnan kifejlesztett térkép-alkalmazásával megtegye ezt. Küldje el nekünk a lángossütője, palacsintázója nevét, pontos címét és e-mail elérhetőségét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre.

Ne hagyja ki ezt az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást!

Így bárki a vendége lehet, aki az Ön sütödéje környékén éhezik meg.

Új európai jogszabályok (GDPR) léptek érvénybe 2018. május 25-től kezdődően az adatvédelmmel kapcsolatban. Az adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatónkat, amely a lángossütő vállalkozásokra is érvényes, a következő linken tekintheti meg:
https://goo.gl/kRxVzu 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Pin It

Ajánlott cikkeink

  • Barlangászok figyelmébe

    Aki szeret a föld alatt, sárban kúszni-mászni, érdekes üregrendszereket felfedezni, annak érdemes bebarangolnia a Cserszegtomaji-kútbarlangot, a Keszthelyi-riviéra leghosszabb barlangját.

     
  • Felvidéki vadmacska az oroszlánok közt

    Ma Potháczky Angélával, az elbűvölő felvidéki művésznővel, és gyönyörű rajzaival ismerkedhetünk meg közelebbről. Angéla kicsi kora óta szívesen rajzolt, látható volt benne a tehetség,

     
  • Családi vállalkozással érvényesülni

    Szépen rendezett udvar, gondos és szorgalmas házigazdák fogadtak bennünket Topolyán egy családi gazdaságban, ahol egy évtizeddel ezelőtt a szarvasmarha tenyésztést és tejtermelést választotta

     
  • Csallóközi Múzeum a Sárga Kastélyban

    Csallóközi Múzeum a dunaszerdahelyi Sárga Kastélyban

    Szlovákiában bevett szokás, hogy a magyar kastélyokat múzeumokká vagy szállodákká alakítják, rosszabb esetben hagyják őket teljesen lepusztulni. A dunaszerdahelyi Sárga Kastéllyal az előbbi történt,

     
  • Via ferrata a Gyilkos-tónál

    Via ferrata a Gyilkos-tónál, TájGazda

    Szérkelyföldön, a sziklamászók örömére tavaly ősszel adták át a Gyilkos-tó legújabb látványosságát, az 1345 méter magas Kis-Cohárdon kiépített fia ferratát. A „vasalt sziklaút” kétszáz méter hosszú,

     

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére