Lángossütők Google Map, TájGazda

Legyen tél vagy nyár, az év bármely időszakában a piacok környékén járva már messziről érzeni a levegőben a lángos illatát. A sütöde ablaka előtt sorban állnak a vevők, hogy a kedvenc feltéttel

megkent ételüket elfogyasszák. De nemcsak a piaci vásárokban, hanem a strandokon, gyorsbüféknél is találkozhatunk ezzel az ínycsiklandozó étellel.

Sokan magyar hungarikumnak vélik, pedig a török hódoltság idejéből maradt ránk, annak jóízű hozománya. Mára a magyar konyha jellegzetes étele lett. Van, ahol kenyérlángosnak, kemencés lángosnak, vakaréknak, langallónak ismerik. Bárhogyan is nevezik az biztos, hogyha megérezzük az illatát, a szánkban összeszalad a nyál. A lángos kívül ropogós, belül puha, többé-kevésbé kerek formájú és a kenyérre jellemző illatú és ízű étek. Ezt a népszerű ételt melegen, közvetlenül a sütés után érdemes fogyasztani. Kihűlve már nem az igazi.

Őseink a lángost még kenyértésztából készítették. A megkelt tésztából egy-egy darabot lecsíptek,  kinyújtották és a kemenceszáj közelében, parázson kisütötték. A reggelik kedvelt ennivalója volt. Fogyasztották sósan, tejfölösen, sajtosan, tejfölös-sajtosan, fokhagymával vagy lekvárral, porcukorral megkenve is. A hagyományos feltétek mellett kóstolhatunk kolbászosat, juhtúrósat, lecsósat, káposztásat, tojásosat, csülökkel töltöttet stb.

Lángosból sosem elég, egyszer az életében mindenkinek ki kell próbálnia! A hozzánk érkezett külföldiek is csak elismeréssel beszélnek róla. Annyira népszerű, hogy még versenyt is hirdetnek a legjobb lángos címért és minden évben rendeznek Fröccs és Lángos Fesztivált is.

A Tájgazda csapata úgy gondolta, hogy e nemes ételt készítő lángossütőket megpróbálja összegyűjti és feltenni hazánk térképére, web oldalunkon egy fejlesztendő mobil alkalmazás érdekében.  Hogyha bárki az utcán sétálva megéhezne rá és nem tudja hol keresse, akkor csak be kelljen írnia a keresőnkbe és máris megtalálja az éppen hozzá legközelebbi sütődéket.

Tehát, ha szívesen ismertté tenné, reklámozná kedvenc lángossütőjét vagy palacsintázó büféjét, akkor itt a lehetőség, hogy a http://www.tajgazda.hu/index.php/hu/ újonnan kifejlesztett térkép-alkalmazásával megtegye ezt. Küldje el nekünk a lángossütője, palacsintázója nevét, pontos címét és e-mail elérhetőségét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre.

Ne hagyja ki ezt az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást!

Így bárki a vendége lehet, aki az Ön sütödéje környékén éhezik meg.

Új európai jogszabályok (GDPR) léptek érvénybe 2018. május 25-től kezdődően az adatvédelmmel kapcsolatban. Az adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatónkat, amely a lángossütő vállalkozásokra is érvényes, a következő linken tekintheti meg:
https://goo.gl/kRxVzu 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Pin It

Ajánlott cikkeink

  • Három nemzedék egy színpadon

    Gyakran emlegetjük a mindennapokban, hogy egy fecske nem csinál nyarat, amikor olyasmiről van szó, amihez egymagunk kevesek vagyunk. De számtalan olyan esettel találkozhatunk,

     
  • Az Óbecsei Than - Emlékház feladata

    Óbecsei Than - Emlékház, TájGazda

    Óbecse Vajdaság szívében, a Tisza folyó jobb partján fekszik. Lakossága zömében magyar ajkú, valamikor ipara és a mezőgazdasága is fejlett volt. Sokan a nagy ipari kombináttal kötik össze a település nevét,

     
  • Marosfői finomságok

    Az Edrélyben élő Bíró-Boér Attila saját fűszerkeverékeit, készítményeit zárta üvegekbe, dobozkákba, hogy sajátos ízvilágát távollétében is élvezhessék az ínyencek. A Magyar Népi Ízőrző Lovagrend lovagja

     
  • Az odorvári Hajnóczy-barlang

    Az odorvári Hajnóczy-barlang, TájGazda

    A Hór-völgy fölé magasodó sziklás gerinc egyik végén állt egykoron Odor vára. A vár keletkezéséről, pusztulásáról a feljegyzések keveset említenek. A vár oldalában viszont található egy nyílás,

     
  • Az ősi, hagyományos kézi könyvkötészet mestere

    A Csányi könyvkötő, TájGazda

    A könyvkötészet a régi, népi szakmák közé sorolható. E ritka mesterséget gyakorló szakemberek sajnos kihalófélben vannak. Igen kevesen készítenek hagyományos, kézi könyvkötészettel könyveket a mai világban.

     
Ugrás a tetejére