Igazi német hangulat övezte be az Újvidéki Vásár Maszter csarnokát, október 21-22-én, ugyanis a bajorországi mintára sörfesztivált, azaz Oktoberfestet rendeztek a sörkedvelőknek.

A hazai nagyipari gyártók mellett a kézműves sörkészítők is bemutatkozhattak, literszámra csapolhatták az itókát. Külföldről is érkeztek sörmanufaktúrák, akik a szakmát teljes mértékben családi vállalkozásra alapozták.
Hajnalig tartó koncertek, több száz hektoliter sör, német hangulat – ez jellemezte a másod ízben megrendezett Oktoberfestet. Rengetegen voltak kíváncsiak a külföldi és kézműves sörökre, és mindenre, ami a bulival jár. Többtíz fajta itókát lehetett megkóstolni, hiszen a modern technológiát alkalmazva nem csak komlóból lehet sört készíteni. Árultak gabonából készült söröket, de még különlegességként gyümölcsből főzött nedűt is. A sör korosztályt nem válogat, mind a fiatalok, mind az idősebbek élvezték a jó hangulatot.
A rendezvény még nem mondható hagyományosnak, hiszen tavaly debütált, az idén tartották másodízben. Viszont a nagy népszerűségnek örvendve hagyományt lehet belőle teremteni – mondta Aleksander Jung, a belgrádi német nagykövet helyettese: -    A német sör és gasztronómiai különlegességek, valamint a híres szerb ünneplés egyvelege teszi ezt a rendezvényt különlegessé.
Az ünnepséget söröshordó lékeléssel nyitották meg, a nedű fogyasztása közben pedig a turisztikai lehetőségekről beszélgettek az illetékesek. Megállapították, hogy ez a rendezvény is alátámasztja azt, hogy Újvidéknek gazdag idegenforgalmi kínálata van, ezért a turisták száma évről évre nő. A várost egész évben éltetni kell, minden hétvégére jut egy koncert, egy rendezvény vagy nemzetközi találkozó, hiszen a város vezetői elkötelezték magukat amellett, hogy 2021-ben Újvidék viselje az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ennek érdekében a hagyományokat tisztelni és megélni kell.
Az Újvidéki Oktoberfesten a jó sörök mellé igazi bajor kolbászt, vagy akár szerb specialitást, csevapot és pljeskavicát lehetett fogyasztani. Aki pedig emléktárgyat kívánt vásárolni, a vásári hangulatot felidéző mézes-szívből vásárolhatott.

Pin It

Ajánlott cikkeink

  • Ódor Lorka

    Ódor Lorka

    A komáromi Ódor Lorkának mindig is lételeme volt az alkotás. Gyermekként a rajzoláson keresztül élte ki kreativitását, majd babákra kezdett ruhákat tervezni. Idővel elkezdte furdalni a kíváncsiság,

     
  • Az örök túlélő

    Jáki templom, Tájgazda

    Annak ellenére, hogy török hadjárat, tűzvész, villámcsapás, vihar sújtotta e monumentális, Európa szerte híres templomunkat, a mai napig büszkén áll a Sorok- patak völgyének fennsíkján.

     
  • Tojásírás Felvidéken

    Tojásírás Felvidéken, Tájgazda

    Molnár Belány Szilvia amellett, hogy a komáromi Eötvös Utcai Alapiskolában dolgozik, mint pedagógus, nem mindennapi dologgal, tojásírással foglalkozik. Manapság egyre kevesebben ismerik

     
  • Nem szegi kedvüket se zimankó, se forróság

    A Petnezugi Vadlórezervátum

    Tudta, hogy hazánkban is vannak vadlovak? Hihetetlennek tűnik, de igen vannak. Mintegy 2500 hektárnyi területen szabadon vágtázhatnak kedvükre a Przewalski vadlovak. A Hortobágyi Nemzeti Park

     
  • A kaszasuhogás már a múlté

    Aratás, TájGazda

    Befejezéséhez közeledik az aratás, a kenyérgabona betakarítása. Manapság az óriásgépek, a kombájnok szinte 10 nap alatt „felfalják” a bevetett területet és maga a munka, és a kenyér iránt érzett tisztelet

     

Az én termékem

Tájérintő

Ugrás a tetejére